Η ΑΕΚ στα “μπουζούκια”

0

13-6-1988. Είχε περάσει ένας μήνας από τα θλιβερά επεισόδια,στη Νέα Φιλαδέλφεια, στον αγώνα με τον Ηρακλή την τελευταία αγωνιστική.

 

Ο αγανακτισμένος κόσμος είχε ξεσπάσει τη συσσωρευμένη του οργή για την ανάκληση της τιμωρίας της Λάρισας με την υπόθεση ούρων του Τσίγκωφ, που έιχε γίνει με πρωθυπουργική απόφαση, ώστε να ανοίξει η κλεισμένη εθνική οδός και να μη ματαιωθεί η ομιλία του Ανδρέα Παπανδρέου στο Κιλελέρ ούτε να τσαλακώσει το φιλολαϊκό προφίλ του “ηγέτη”. Η αγανάκτηση προς το πρόσωπο του Ζαφειρόπουλου υπήρξε και για την αμέτοχη στάση που κράτησε στην υπόθεση δωροδοκίας των Θεολόγη Παπαδόπουλου και Βασίλη Βασιλάκου στον αγώνα με τον Ολυμπιακό για το κύπελλο, αλλά και η αναιμική στάση του στην υπόθεση Λουκόπουλου, που με προβοκάτσια πυροδότησε τον κρίσιμο αγώνα με την Παναχαΐκή με αποτέλεσμα τα σοβαρά επεισόδια και την τιμωρία της ΑΕΚ.

Αμέσως μετά τον αγώνα με τον γηραιό ο “Ζήτα” παραιτήθηκε από την προεδρία,την οποία ανέθεσε στον Στράτο Γιδόπουλο, με τη μορφή μάνατζμεντ, μια ημέρα σαν σήμερα.

Η ΑΕΚ παει μπουζούκια ήταν ο πρωτοσέλιδος τίτλος εφημερίδας, αφού ο νέος πρόεδρος του δικεφάλου ήταν ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων αλλά και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, υπήρξε τερματοφύλακας στον Ολυμπιακό Βόλου.

Ο Γιδόπουλος έδωσε τον τσαμπουκά που έλειπε από την ομάδα, αλλά και πίστη στους ποδοσφαιριστές για την αξία τους. Ανέθεσε την τεχνική ηγεσία στον παλαίμαχο επιθετικό Ντούσαν Μπάγεβιτς και έφερε τον Μίροσλαβ Οκόνσκι από το Αμβούργο. Τον Δεκέμβριο μετά την εισήγηση του Ντούσαν πήρε και τον Τονι Σαβέβσκι από τη Βαρντάρ. Τέλος της χρονιάς ο δικέφαλος κατέκτησε το πρωτάθλημα μετά από 10 χρόνια,το ποιο μάγκικο της ιστορίας της ΑΕΚ.

Πάρης Αρωνιάδης

Comments are closed.