Η ΑΕΚ για πρώτη φορά πρωταθλήτρια στο στίβο (vid)

0

20-2-2011. Ανέκαθεν η ένωση διέθετε σπουδαίους και μεγάλους αθλητές στον κλασικό αθλητισμό, παρόλα αυτά μέχρι το 2011 δεν είχε ευτυχίσει να κατακτήσει κάποιον τίτλο, με εξαίρεση τα πρωταθλήματα ανώμαλου δρόμου, τέλη δεκαετίας ΄50 αρχές ΄60 όπου το άθλημα αυτό είναι περισσότερο ατομικό.

Αυτό έγινε μια ημέρα σαν σήμερα, όταν το γυναικείο τμήμα της ΑΕΚ κατέκτησε το πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου, για πρώτη φορά στην ιστορία του, που διεξήχθη στο γυμναστήριο της Παιανίας.

Στο πρωτάθλημα που διεξάγεται από το 1986 και είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση κλειστού μίτινγκ στην Ελλάδα, μόνιμος σχεδόν πρωταθλητής είναι ο Πανελλήνιος και από τους κλασικά μεγάλους μόνο η ΑΕΚ και ο Άρης κατέκτησαν τον συγκεκριμένο θεσμό. Οι αγώνες, που διαρκούν δυο ημέρες, ξεκίνησαν 19 Φεβρουαρίου με τα κιτρινόμαυρα κορίτσια να δείχνουν από την αρχή τις διαθέσεις τους.

Η Γωγώ Κοκλώνη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 60 μέτρα με επίδοση 7,27 και η Ελένη Μαρία Καφούρου πρώτευσε στο μήκος με 6,22. Το ασημένιο μετάλλιο πήρε η Αφροδίτη Σκαφίδα στο επί κοντώ με 4,30. Την δεύτερη και τελευταία μέρα η Βούλα Παπαχρήστου πρόσθεσε άλλο ένα χρυσό μετάλλιο για τον δικέφαλο, στο τριπλούν με επίδοση 14,28. Τη συλλογή των μεταλλίων συμπλήρωσε η Χάρις Κίτσιου που κατέκτησε το χάλκινο στα 60 με εμπόδια σε 8,49″. Επίσης συμμετοχή στους τελικούς είχαν οι Καφούρου στα 60μ, Χριστίνα Θεοκά στα 60μ με εμπόδια τερματίζοντας έβδομες και οι δυο.

Στη γενική βαθμολογία η ΑΕΚ ήταν πρώτη με 45 βαθμούς και ακολούθησαν Πανελλήνιος (41), Μέγαρα (40), ΑΕΜεσογείων (22), Κηφισιά (19), Ηρακλής (18), ΠΑΟΚ (16), Παναθηναικός,Ολυμπιακός (14).

Πάρης Αρωνιάδης

 

 


Comments are closed.