Πάθος, μυαλό και άμυνα από ατσάλι

0

Ο Νασίμ Χνιντ είναι και επίσημα πλέον παίκτης της ΑΕΚ. Ο Τυνήσιος στόπερ πίεσε ο ίδιος τη Σφαξιέν για να φορέσει τα κιτρινόμαυρα και όλα πήραν το… δρόμο τους.

Θα θέσουμε ένα απλό ερώτημα: Θυμάται κανείς ποιο ήταν το πιο δυνατό σημείο στην πρωταθληματική ΑΕΚ του 2018; Η απάντηση είναι εύκολη. Η άμυνά της. Η ΑΕΚ με Βράνιες και Τσιγκρίνσκι στα καλύτερά τους είχε μια απροσπέλαστη αμυντική γραμμή δεχόμενη τα λιγότερα γκολ στο πρωτάθλημα. Αν θυμάμαι καλά μόλις 12.

Είναι σαφές με τα σημερινά δεδομένα ότι αν δε χτίσεις μια συμπαγή άμυνα δεν είσαι ικανός να κάνεις και πολλά. Η περσινή χρονιά το απέδειξε περίτρανα. Δεν ξέρουμε αν θα βγει σίγουρα ο Χνιντ, πάντως με την εικόνα που έχουμε είναι ένας παίχτης σε καλή ηλικία, με καλή σωματοδομή, καλό ύψος, διεθνής στη χώρα του και με πάθος στο παιχνίδι του. Η ΑΕΚ είχε ανάγκη όλα τα παραπάνω.

Σε μια συνθήκη που η ΑΕΚ θα κατάφερνε να έχει και τον Βράνιες στο ρόστερ της, μιλάμε για μια αρκετά ικανοποιητική 6άδα στόπερ. Χνιντ, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Οικονόμου, Λάτσι. Πολλές λύσεις σε μια θέση που πέρυσι πονούσες. Αλλά ειδικά οι τέσσερις πρώτοι από αυτούς που αναφέρουμε συνθέτουν ένα πολύ καλό παζλ παιχτών που το κάθε κομμάτι μπορεί να κουμπώσει σε διαφορετικές περιστάσεις αλλά και… διοργανώσεις.

Αν η ΑΕΚ ελπίζει φέτος να συμμετέχει παράλληλα σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρώπη, χρειάζεται λύσεις, εναλλακτικές και ροτέισον. Ο Μανόλο ήξερε να εναλλάσει ακόμη και τους… τερματοφύλακες. Πεποίθηση όλων είναι ότι και ο Καρέρα προτίθεται να δώσει ευκαιρίες και να αναδείξει νέους παίχτες. Όλα μπροστά είναι και θα κριθούν στη συνέχεια. Η ομάδα άλλωστε έχει ανάγκη και από άλλες μεταγραφές σε κομβικές θέσεις. Τίποτα δεν έχει τελειώσει.

Άμυνα από ατσάλι λοιπόν και προχωράμε. Μεταγραφές!

 

ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΡΕΥΜΑ – ΑΕΚ-LIVE

Νικόλας Κολυτάς


Comments are closed.