Σαν τον Μπάρλο και τον Φάντρονκ κανένας δεν θα βγει!

0

Σε «αφήγηση» του «Magik» Νίκου Πανταζή:

-Σαν τον Μπάρλο και τον Φάντρονκ κανένας δεν θα βγει

να λέει πως η ΑΕΚ ως τα ουράνια θα υψωθεί!

 • ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Φ.Κ.:Μίμης Παπαϊωάννου, Δημήτρης Μελισσανίδης και το «βροντερά σιωπηρό» Ποντιακό!  

 Στο Δίστομο, για τον Λουκά Μπάρλο!

@@@ ΕΙΚΟΣΙ χρόνια, από τον θάνατο του «(και)Ευαγγελιστή  Λουκά της ΑΕΚ» (!), του  ΜΠΑΡΛΟΥ (!), και το άλλο Σάββατο, στις 19 του μήνα, θα γίνει μνημόσυνο στο Δίστομο, στη γενέτειρα του. Ο  Ενωσιτοφωτισμένος καθηγητής Κυριάκος Χήνας , ο φαροδείκτης του δημιουργικού, πνευματικού  Κέντρου Πολιτισμού της ΑΕΚ, με την απόλυτη έγκριση της οικογενείας του «προέδρου των προέδρων»  και ιδιαίτερα της Μεγάλης Κυρίας Νόνης Λουκά Μπάρλου,  έχει ανασκουμπωθεί ήδη και συγκεντρώνει «υλικό», για την εκδήλωση. Θα υπάρξει και σχετική ανακοίνωση, για τις βασικές λεπτομέρειες , που θα αναδείξουν την τιμή και την δόξα στη μνήμη εκείνου, που άλλοι τον διατηρούν στα λόγα τους με το Οριτζιναλικό  Δημητρο-Χατζηχρίστειο «θείος Λουκάς», εμείς, προσωπικά, συνεχίζουμε να τον αισθανόμαστε και νοερά να τον αποκαλούμε , ως και σήμερα, «ΘΕΟΣ ΛΟΥΚΑΣ»! ΄Ετσι,  όπως τον καταστήσαμε αθάνατο (και) με τα γραψίμματα μας- προπάντων από τα πρωτοσέλιδα του αυθεντικού «Δ». Για μας , που τον ζήσαμε από κοντά και είχαμε την τύχη να παρακολουθήσουμε άμεσα την διαδρομή του, ως «ηγέτη όλων των ηγετών», ο Λουκάς ήταν «ευαγγελιστής», ήταν «άγγελος», ήταν «θεός»!  Και ως τέτοιο θα προσκηνύσουμε στο μνήμα του το άλλο Σάββατο, έχοντας αποδεχτεί ήδη την πρόσκληση του πνευματικά «Κυριακάτικου» Κυριάκου Χήνα!  

                       Ν.Πανταζής: «Φάντρονκ ,ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ»!

@@@ ΕΠΑΝΕΛΑΒΕ , κατά την επικοινωνία, που είχαμε σήμερα, ο ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ, με την ευκαιρία της επετείου του αξέχαστου ΦΡΑΝΤΙΣΕΚ ΦΑΝΤΡΟΝΚ  ό,τι  μας είχε πεί πριν από λίγο καιρό. Πως: «Ο Τσεχολλανδός προπονητής είναι ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ  από όσους έχουν καθίσει στον πάγκο της ΑΕΚ. Ο αμέσως επόμενος, από τον θρυλικό «παππού» , είναι…τρίτος, ούτε κάν δεύτερος»!

 

 • Σεβόμαστε σε εξαιρετικό βαθμό την γνώμη του κορυφαίου , σε όλες τις «κιτρινόμαυρες» εποχές, ιατροφυσικοθεραπευτή, του οποίου τις επιστημονικές επιτυχίες  και τις ευεργετικές υπηρεσίες στο ποδοσφαιρισκό τμήμα της ΑΕΚ , μόνο ένας, ακόμη, μπορεί «να τις κυττάξει πρόσωπο-με πρόσωπο». Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ (Λάκης) ΝΙΚΟΛΑΟΥ! ΄Ητοι ο έτερος από τους ιατρικούς «δίδυμους πύργους», που έχουν χαρίσει – στον λίαν ευαίσθητο, κρίσιμο, αποφασιστικό, καθοριστικό τομέα τους-  σχετικούς «πρωταθληματικούς τίτλους» ! Οι δύο «magik δακτυλουργοί» έχουν δώσει «πρωτιές» , που παραμένουν απλησίαστες για οποιουσδήποτε άλλους συναδέλφους τους!
 • Ο Νίκος Πανταζής  τόνισε ξανά , όταν  φέραμε την συζήτηση στις αναμνήσεις  από το πέρασμα του Φάντρονκ: «Δεν έχω συναντήσει στην πολύχρονη καριέρα μου, με επίκεντρο τις υπηρεσίες μου προς την  λατρεμένη ΑΕΚ, άλλο προπονητή, με την πλούσια κι άμεση αντίληψη για ό,τι αφορούσε την λειτουργία μου με τους προβληματικούς παίκτες, όπως είχε ο «Μέγιστος», ο «Πρώτος». Εκπληκτικός σε αντίληψη, σε γνώσεις, σε εμπειρία. Και φανταστικός σε επίπεδο  συνεργασίας μας. Χαρακτηριστικά να αναφέρω το εξής παράδειγμα: Συνέβαινε να βρισκόταν σε μακρινή απόσταση , μέσα στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου Νέας Φιλαδέλφειας, σε σχέση με το δικό μου τιμ εργασίας, με τους παίκτες, που προερχόντουσαν από προβλήματα υγείας. Ξεκινώντας την προπόνηση του και πριν να περάσουν δύο-τρία λεπτά έριχνε μια ματιά προς το δικό μας σημείο. Ως τη λήξη της δουλειάς του ποτέ άλλοτε δεν  ξανακοίταζε για το τι κάνω εγώ. Και όχι μόνο αυτό. Ποτέ δεν ερχόταν, για «επιθεώρηση» μέσα στο ιατρείο-φυσικοθεραπείο. Και πάντοτε ανταποκρινόταν στην δική μου θέση, όταν του ανακοίνωνα, ότι ο τάδε παίκτης «είναι ή δεν είναι απόλυτα έτοιμος». Μου είχε τεράστια εμπιστοσύνη, γιατί από την πρώτη στιγμή αναγνώρισε την ποιότητα της δουλειάς μου και είχε βγάλει τελεσίδικο συμπέρασμα , για όλη την σεζόν! Δεν θα τον ξεχάσω ποτέ. Ας είναι καλά  Εκεί Πάνω…»

 

@@@ ΥΜΝΗΤΗΣ και του Λουκά Μπάρλου, ο Νίκος Πανταζής. «Το δίδυμο Μπάρλου-Φάντρονκ «το έχω πάνω από το κεφάλι μου»  και με την καρδιά μου…μικρή για να χωρέσει το πελώριο μέγεθος του. Με τον πρόεδρο κάναμε οικογενειακή παρέα, μαζί και το ζεύγος Νικολάου, ως την τελευταία χρονιά του. Πηγαίναμε στο σπίτι του και περνούσαμε αξέχαστα βράδια, όπου κυριαρχούσαν τα της ΑΕΚ. Η τελευταία συνάντηση μας έγινε στο εστιατόριο, που είχε ο γιός του σε κεντρικό σημείο της Αθήνας. Με «οικοδεσπότες» τον πρόεδρο και την σύζυγο του, κυρία Νόνη…»

 

 • Εννοείται, πως ο Νίκος Πανταζής, με την σύζυγο του Ελευθερία, θα είναι το άλλο Σάββατο στο Δίστομο. Ο  «magik» υπολογίζεται, από τον Κ.Χήνα, ανάμεσα στους ομιλητές. Δεν ξέρουμε, αν τον δούμε δακρυσμένο  και τον ακούσουμε να λέει: «Σνε τον Μπάρλο και τον Φάντρονκ κανένα δεν θα βγει- να κάνει πραγματικότητα  για την ΑΕΚ- «ότι ως τα ουράνια άλλος είναι αδύνατο να υψωθεί»! 
 • Ιδιαίτερο: Στο περιθώριο του μνημόσυνου το Κέντρο Πολιτισμού δεν έχει σκεφτεί ακόμη  για την περίπτωση διεξαγωγής αθλητικού αγώνα. Γιατί, αν διοργανωθεί αγώνισμα «δρόμου αντοχής ή ημιαντοχής», ανάμεσα σε παλαίμαχους, ο Νίκος …πρώτος και καλύτερος θα δηλώσει συμμετοχή! Βρίσκεται σε αρίστη φυσική κατάσταση και «τιμάει» το πρωταθληματικό του παρελθόν, ως δρομέας ταχυτήτων , με την φανέλα της ΑΕΚ. Πριν από λίγες εβδομάδες βρέθηκε, για ολιγοήμερες διακοπές, στην Καβάλα, γενέτειρα της Ελευθερίας (θυγατέρα σημαντικού στιβικού, για τον οποίο έχει συγγράψει θαυμάσιο βιβλίο) . Συμμετείχε  σε βραδινό «δρόμο αντοχής» , στην κατηγορία των 60χρονων. Ο Πανταζής τερμάτισε τρίτος και … «το πανηγύρισε» σαν να μη είχε ακυρωθεί σκανδαλωδώς (από Σιδηρόπουλο κι Ελβετό) το γκολ του Πέτρου Μάνταλου, στο 2-2 με τον μπαόκ! Φυσικά και είναι ανελλιπής η παρουσία του διακεκριμένου επιστήμονα (=κοσμεί το ενεργό ιατρικό επιτελείο του «Ιατρικού Κέντρου») στο οακά. Εμπεριστατομένη πάντοτε η κριτική του , για την ομάδα και τις μονάδες της. Αναρωτιέστε, αν είναι επηρεασμένη από «την σχολή» του κοντογείτονα , στον Διόνυσο, κι αδελφικού φίλου του, Ντούσαν Μπάγεβιτς; Δεν είμαστε κατηγορηματικοί στην απάντηση, όσο θα ήμασταν, αν μας ρωτούσατε για τον επίσης γείτονα και κουμπάρο του , τον ΜΙΜΗ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ , που  θα είναι κι αυτός στο Δίστομο, για τον «θεό Μπάρλο»!

 

                        Ο Μίμης και το Ποντιακό του!

@@@ ΕΠΙΛΟΓΟΣ, με Μίμη Παπαϊωάννου, μια κι αναφερθήκαμε προηγούμενα στον μοναδικό ΄Ελληνα, που έχει ανακηρυχθεί «ΠΡΩΤΙΣΤΟΣ ΟΛΩΝ» από την Παγκόσμια Στατιστική Υπηρεσία της ΟΥΕΦΑ. 

 

 • Λοιπόν, ο Κύριος «Εμπρός της ΑΕΚ παλικάρια, σουτάρετε και σπάστε τα δοκάρια- Τα δύκτια σκίστε- Την δόξα κατακτήστε- Νικήστε, νικήστε!», ήταν στην  εξέδρα των Vips του οακά, σε εφετινό πρωταθληματικό αγώνα της ΑΕΚ. Κάποια ώρα, πριν από την έναρξη, ικανοποιείται , από τον συνοδό του, η επιθυμία, για να κατέβαινε στην αίθουσα, μάλλον για ένα αναψυκτικό. Συμπτωματικά «πέφτει πάνω» στον Δημήτρη Μελισσανίδη. Γίνεται «ένα ολόκληρο χαμόγελο» ο πρόεδρος, πηγαίνει προς το μέρος του παλαίμαχου υπεράσου , τον αγκαλιάζει και τον ρωτάει για την υγεία του… Να, τι ακολούθησε:
 • Μίμης : «Πρόεδρε, να σου τραγουδήσω ένα Ποντιακό;»
 • Πρόεδρος: «Με ρωτάς; Μεγάλη χαρά μου θά΄ναι»
 • Μίμης: «……»!
 • Πρόεδρος: «΄Αφησέ το, δεν πειράζει. ΄Αλλη φορά, που δεν θα βιαζόμαστε μη τυχόν και χάσουμε την έναρξη του ματς»   
 • Μίμης: «……»!  

 

 • Υ.Γ. Παπαϊωάννου, παλλικάραρε, «τραγούδα-τραγούδα «εγκεφαλικά-  «από μέσα σου» -πίστέψέ μας, ότι όλοι οι ΑΕΚτσήδες «σε ακούμε- σε ακούμε», πιο βροντερά κι από τότε,  τα δοκάρια έσπαζες- τα δύκτια έσκιζες –και με τα αλά-Ρεάλ γκολ , που πετύχαινες- την δόξα κατακτούσες- την ομάδα μας στις νίκες οδηγούσες»!  
 • Παγκόσμιος, αλλά εν ζωή, εσύ , Μίμη! «Παγκόσμιος» και ο αθάνατος Γιώργος Αμερικάνος! Τίποτε δεν είναι συμπτωματικό για την Παγκόσμια-Διηπειρωτική 2018-19 του Ρίο και η μπασκετική ΑΕΚ!    

                                                                   Φρίξος Κώνστας

 


Comments are closed.