ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ e-mail: aeklivegr@gmail.com

EDITORIALS

Σιμάνσκι: Ένας σκύλος στο κέντρο της ΑΕΚ…

Published

on

Ο Σιμάνσκι έδωσε άλλο αέρα στο κέντρο της ΑΕΚ. Άπειρα τρεξίματα, δυνατό κορμί και πολύ νεύρο. Δεν είναι ο απίστευτος τεχνίτης, ούτε ο κλασικός “χαφ-μπαλαδόρος”. Ανανέωσε όμως τους πνεύμονες της ομάδας στη μεσαία γραμμή. Και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό.

Σε μια περίοδο που η ΑΕΚ έδειχνε να υστερεί στα χαφ της, ο Πολωνός ήρθε χωρίς τυμπανοκρουσίες ή υπερβολικά σχόλια για την ποιότητά του. Κι όμως κατάφερε να βοηθήσει. Η δουλειά του πολλές φορές είναι  αφανής, αλλά υπάρχει. Ακόμη και τα τρεξίματά του για να κλείσει χώρους ή να αλληλοκαλύψει έχουν κάνει πολύ πιο συμπαγές το κέντρο της ομάδας και έχουν βοηθήσει και το αμυντικό κομμάτι.

Είναι δεδομένο ότι η άνοδος της απόδοσης τόσο του Σιμόες όσο και κυρίως του Κρίστιτσιτς, ως ένα βαθμό βασίζονται στα τρεξίματα του Σιμάνσκι που τους δίνει τη δυνατότητα να παίζουν με περισσότερο μυαλό. Η συγκεκριμένη τριάδα παιχτών, δείχνει να δουλεύει καλά και να ξαναδένει το κέντρο της η ΑΕΚ. Και ακολουθούν από πίσω ο μικρός Σαμπανάτζοβιτς αλλά και ο υπερπολύτιμος Κώστας Γαλανόπουλος.

Αν ο Καρέρα καταφέρει να δέσει όλο αυτό το υλικό και να το φέρει στα μέτρα που θέλει, τότε η ΑΕΚ μπορεί να παίξει πολύ πιο σίγουρο και μεστό ποδόσφαιρο. Το ζήτημα είναι να υπάρξει εμπιστοσύνη στη δουλειά του Ιταλού και βοήθεια στο έργο του. Θυμίζουμε ότι αν η ΑΕΚ καταβάλει τη ρήτρα του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ μέχρι τις 15 Ιουνίου, κάνει δικό της το Σιμάνσκι.

Όλα μπροστά είναι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτά που είναι μπροστά, δείχνουν κάπως πιο φωτεινά. Και αυτό δίνει δύναμη και ελπίδα στον κόσμο της ΑΕΚ.

 

ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΡΕΥΜΑ – AEK LIVE

 

 

Δηλώνει ΑΕΚ απ' όταν θυμάται τον εαυτό του. Δηλώνει βαθιά ΑΕΚ από ένα ΑΕΚ-Ηρακλής το 2000 όταν ο θείος του τον πήγε πιτσιρίκι στο "Νίκος Γκούμας". Βλέπει στο Δικέφαλο Αετό τον πόνο της προσφυγιάς, την πάλη ενάντια σε κάθε κατεστημένο, τη γνήσια και ανιδιοτελή αγάπη.

Continue Reading
Advertisement