Στη γειτονιά της ΑΕΚ κρύβεται η αλήθεια της…

0

Οι ομάδες δεν είναι οι χορηγοί, οι ταμπέλες και τα ακριβά γραφεία. Οι ομάδες είναι οι γειτονιές τους, η ιστορία τους, τα συνθήματα στους τοίχους και οι άνθρωποί τους. Αυτό τείνουμε να το ξεχάσουμε στο σήμερα.

Κάποιοι μιλούν για ισολογισμούς, για “καθαρή εταιρεία”, για ισορροπημένα μπάτζετ. Μιλούν για την ΠΑΕ αλλά ξεχνάνε την ΑΕΚ. Μιλούν σαν σύμβουλοι επιχειρήσεων και όχι σαν αιώνια ερωτευμένοι με την ομάδα.

Κι όμως οι τρελοί και οι ερωτευμένοι υπάρχουν ακόμη. Όχι μόνο εδώ. Στη Νέα Υόρκη, στο Λονδίνο, στην Κωνσταντινούπολη. Σε όλο τον κόσμο.

Στο παρακάτω βίντεο ένας πιτσιρίκος και μια μικρούλα σε κάποιο σχολείο της Κωνσταντινούπολης δηλώνουν ΑΕΚάρα και θεωρούν τη Νέα Φιλαδέλφεια το πιο όμορφο μέρος της Αθήνας…

Αυτοί που μεγαλώσαν με την ιστορία της ΑΕΚ είτε από τους πρόσφυγες παππούδες τους, είτε από τους μετανάστες γονείς τους, είτε από τους αφημένους πίσω ανθρώπους τους, αυτοί είναι η ΑΕΚ.

Πώς το λέει το σύνθημα “Ω ΑΕΚάρα η ιστορία είμαστε εμείς”.

Σε κάποιο σημείο της ταινίας “Πολίτικη Κουζίνα” ακούγεται η φράση: “μας έδιωξαν σαν Έλληνες και μας υποδέχτηκαν σαν Τούρκους”. Πόση αλήθεια σε μια πρόταση…

Μεγάλη αλήθεια που οφείλουμε να την αλλάξουμε. Όχι από πατριωτικό καθήκον. Από ανάγκη αλληλεγγύης στους αδύναμους του σήμερα, σε αυτούς που διεκδικούν τη ζωή.

Η ΑΕΚ ως σωματείο και όχι ως εταιρεία είναι θεματοφύλακας της προσφυγιάς, του αγώνα και της ιστορίας. Και όλα τα παραπάνω στεγάζονται στη Νέα Φιλαδέλφεια, στη Νέα Ιωνία και σε ένα σωρό προσφυγογειτονιές που γεμίζουν όλη την Ελλάδα.

Η αλήθεια που στεγάζεται στις παρακάτω φωτογραφίες, πρέπει να μείνει αναλοίωτη και μη εμπορεύσιμη. Αυτό είναι το χρέος μας απέναντι στην ΑΕΚ.

Νέα Ιωνία

 

Νέα Φιλαδέλφεια

 

Νέα Ιωνία

 

Νέα Φιλαδέλφεια

 

Νέα Ιωνία

 

Νέα Φιλαδέλφεια

 

ΜΙΑ ΖΩΗ ΑΕΚ!

 

Νικόλας Κολυτάς

 


Comments are closed.