ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ e-mail: aeklivegr@gmail.com

EDITORIALS

Στην ΑΕΚ έρχεσαι κυρίως με το συναίσθημα…

Published

on

…Μετά έρχονται τα λεφτά. Πάντα αυτή θα είναι η διαφορά της από τους υπόλοιπους ανταγωνιστές της εντός συνόρων σε οποιαδήποτε μεταγραφική ”διαμάχη” και αυτό επιβεβαιώνεται πλήρως από το σήριαλ της μεταγραφής του Σωκράτη

Μέχρι και πριν ανακοινωθεί και επίσημα ότι ”ο Σωκράτης πιάνει λιμάνι” ήμουν από αυτούς που έριχναν φταίξιμο στον χειρισμό της ΑΕΚ για την έκβαση της υπόθεσης και εξηγώ το γιατί…

Αυτό το συμπέρασμα έβγαλα από την ανακοίνωση που έβγαλε η ομάδα. Ο Σωκράτης ήταν μια περίπτωση τοπ κλας παίκτη που σου προέκυψε σαν επιλογή, ξοδεύτηκε προκειμένου να του κάνει μία πολύ καλή πρόταση, ενώ γνωρίζει ότι ο ποδοσφαιριστής ψάχνεται για ένα πολύ καλό συμβόλαιο στο εξωτερικό ( τουλάχιστον αυτό διαρρέονταν από τα μέσα).
Εκεί λοιπόν έπρεπε ως ΑΕΚ να εξασφαλίσει ότι στην Ελλάδα παίζει μόνη της για την υπογραφή του παίκτη και να του δώσει χρόνο να έρθει αν δεν βρει τίποτα στο εξωτερικό… Στο κάτω κάτω δεν ψάχνονταν να πάρει άλλον ποδοσφαιριστή και θα σου καθυστερήσει τον σχεδιασμό.
Αυτά υπήρχαν στο δικό μου μυαλό μέχρι να ανακοινωθεί ο παίκτης από τον Ολυμπιακό, έπειτα μου διαλύθηκε η οποιαδήποτε δυσαρέσκεια…

Η ΑΕΚ εκτός από μια πάρα πολύ καλή προσφορά για τα δεδομένα της, πρόσφερε σε έναν ποδοσφαιριστή που ανέδειξε την δυνατότητα να μπει ”πρώτος και καλύτερος” στο νέο γήπεδο, σε ένα περιβάλλον που τον εκτιμούν και τον αγαπούν.

Ο Σωκράτης επέλεξε όμως έχοντας ως ζητούμενο τα λεφτά. Καθαρά επαγγελματική επιλογή μπορούσες να την χαρακτηρίζεις αν δεν συνδυάζονταν με τις παρακάτω δηλώσεις ”Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ. Ο Ολυμπιακός και ο πρόεδρος έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον. Με περίμεναν. Μου έκαναν μία πολύ καλή πρόταση. Ήταν πολύ εύκολο να πω το ‘ναι’. Ήρθα στην Ελλάδα για να κερδίσω και να αποδείξω ότι όλα αυτά που έκανα δεν ήταν τυχαία.

Δεν ήρθα στην Ελλάδα για να τελειώσω την καριέρα μου, αλλά να νικήσω, να αποδείξω πως ό,τι έχω πετύχει στην καριέρα μου το έχω κάνει με κόπο και ότι έχω στόχους ακόμη.

Έρχομαι για να κερδίσω. Έρχομαι για να είμαι πρωταγωνιστής. Θα μιλήσω στο γήπεδο και όπως είπε και ο πρόεδρος τα πολλά λόγια είναι περιττά”.

Εκεί λοιπόν τελειώνει η οποιαδήποτε συζήτηση για χειρισμούς και υποθέσεις… Επιλογή του παίκτη ήταν και καθαρά συνειδητή να πάει σε αυτούς που αναφέρουν το μισό βιογραφικό του παίκτη. Σε αυτούς που σφύριζαν κατά του, πέναλτι όπως στον αγώνα του 4-0. Καλώς πήγε εκεί που πήγε, χάρισμά τους!

Γιώργος Στογιάννος

Facebook

Twitter

Ιnstagram

Continue Reading
Advertisement