Στις 13 Ιούνη, αγγίζουμε την ιστορία της ΑΕΚ!

0

Μέσα στον Ιούνιο του 1944 ο Σπύρος Κοντούλης θα χτυπηθεί πισώπλατα από τους Ναζί, στην προσπάθειά του να διαφύγει την εκτέλεση.
Ακόμα και σήμερα όπως δείχνουν όλα τα ιστορικά στοιχεία, δεν υπάρχει καμιά καταγεγραμμένη και διασταυρωμένη ημερομηνία του θανάτου του

Σαν Σύνδεσμος Φίλων ΑΕΚ “Σπύρος Κοντούλης” αποφασίσαμε να αποδώσουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής την Κυριακή 13 Ιουνίου στις 12 το μεσημέρι, που αλλού, στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής.
Με τον τρόπο που καταλαβαίνουμε εμείς. Χωρίς φανφάρες, χωρίς φλας και φωτογραφίες για προβολή των περαστικών του μεγαλείου της ΑΕΚ, χωρίς μεγάλα λόγια, χωρίς “θεσμούς”.
Όπως θέλει μαζί μας να αφήσει ένα λουλούδι στη μνήμη του Σπύρου Κοντούλη και όλων των κομμουνιστών και αντιφασιστών που βρήκαν το τέλος της ζωής τους στο Σκοπευτήριο, για να μεγαλώσει το μπόι της ίδιας της ζωής, είναι ευπρόσδεκτος. Θέλουμε αυτή η μέρα να καθιερωθεί και να μεγαλώσει, μαζί με την αντιφασιστική πάλη μέσα στα γήπεδα και μέσα στο λατρεμένο μας σύλλογο. Όχι να βγάλει πολιτική, κοινωνική ή όποια άλλη υπεραξία ο οποιοσδήποτε από αυτό.
Στις 13 Ιούνη λοιπόν. Στις 12 το μεσημέρι. Εκεί που οι ναζί νόμισαν πως θα σκοτώσουν με σφαίρες το μέλλον της ανθρωπότητας.

Σύνδεσμος φίλων ΑΕΚ “Σπύρος Κοντούλης”


Comments are closed.