Στον θρόνο της η Βασίλισσα!

0

Το 5ο Κύπελλο της κατέκτησε η ΑΕΚ, νικώντας τον Προμηθέα 61-57 σε έναν συγκλονιστικό τελικό!

Σήκωσε το Κύπελλο μετά από τελικό θρίλερ (61-57) επί του εξαιρετικού Προμηθέα που δεν βρήκε τρόπο να σπάσει την ατσάλινη άμυνα της Ένωσης.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε πολύ δυνατά στην αμυντική λειτουργία της δυσκολεύοντάς τον Προμηθέα να σκοράρει παρά το ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ στα πρώτα τρία λεπτά 5-0, ενώ η άμυνα ζώνης του Προμηθέα και η αστοχία της ΑΕΚ την αφήσαν χαμηλά στο σκορ. Στα τελευταία πέντε λεπτά «Ένωση», βρήκε τα πατήματα της, με τον Ματσιούλις βρήκε το πρώτο τρίποντο δυο λεπτά πριν τελειώσει το πρώτο δεκάλεπτο, το οποίο έληξε 13-12 υπερ του Προμηθέα.

Καλύτερο ξεκίνημα από την «Ένωση» που άρχισέ και εύρισκε τα κενά στην άμυνα του Προμηθέα, συμπληρώθηκαν τέσσερα ομαδικά φάουλ στην αρχή χωρίς λόγο. Η ΑΕΚ πέρασε μπροστά για πρώτη φορά με 5 πόντους στο σκορ με ωραίο τρόπο με ένα τρίποντο του Γιαννόπουλου (21-16) θέλω τη διαφορά την επέκτειναν Ζήσης και Τολιόπουλος. Μάκη Γιατράς για τα τελευταία 4 λεπτά έδωσε εντολή στους παίκτες του να παίξουνε zone press 2-1-2. Ο προμηθέας μείωσε την διαφορά στους 3 ένα λεπτό πριν το τέλος.

Οι φοβερές άμυνες , το διάβασμα των προπονητών και η αστοχία των δύο ομάδων κράτησε χαμηλά το σκορ και στο 3ο δεκάλεπτο. Ενώ η ΑΕΚ με ωραία ασιστ του Τολιόπουλου και το κάρφωμα του Γκαρντ έκαναν το 43-35. Στα τελευταία δευτερόλεπτα μείωσε ο Προμηθέας με ένα τρίποντο κλείνωντας το σκόρ της περιόδου 43-38.

Σε ένα δεκάλεπτο που πήγε να εξελιχθεί σε εφιαλτικό , καθώς ο Προμηθέας έφτασε την διαφορά μέχρι και τον 1 πόντο η ΑΕΚ καθάρισε τον τελικό με 4 πόντους στα τελευταία λεπτά και κατέκτησε το 5ο κύπελλο Ελλάδας.


Comments are closed.