Τα 9 «να γίνουν» …2019!

0

Οι ολόψυχες ευχές του Φρίξου Κώνστα, προς το ΝΙΚΟ ΑΓΓΕΛΙΔΗ, για το «ΑΕΚ Live»!

Το αντάμωμα, κατά την διαδρομή του μεγάλου δημοσιογράφου, με τον «Δ», τους Δημήτρη Χατζηχρήστο, Αλέξανδρο Μαργαρίτη, Γιάννη Μουσαδάκο, Θε(ω)μά Μαύρο!

΄Οπως διαβάσαμε σήμερα, το «AEK Live» έχει γενέθλια. Είναι 9χρονο πλέον το σάϊτ του καταξιωμένου δημοσιογράφου Νίκου Αγγελίδη, που διανύει ακμαιότατος την σημαντική διαδρομή του , κυρίως στον ηλεκτρονικό Τύπο, με πολλά παράσημα για τις επιδόσεις του στην Τηλεόραση, όπου με την δημοφιλέστατη εκπομπή του «Ώρα Ελλάδας», στην ΕΡΤ, είναι πασίγνωστος κι αγαπητός, στην ανεκτίμητης σπουδαιότητας ομογένεια μας «και στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα»!

*** Σε μας ,προσωπικά, ο Νίκος Αγγελίδης, «ξεπρόβαλε» κατά τις δεκαετίες του πρωτογενούς θρυλικού «Δ» , συστημένος από τον Οριτζιναλάρχη Δημήτρη Χατζηχρήστο και «φερμένο» από ένα τραπεζικο διευθυντή, ανά Παρασκευή, στα τυπογραφεία του «Ρομάντσο», όπου σελιδοχτιζόταν «το Σαββατιάτικο ευαγγέλιο όλων των Ενωσιτών»! Τον ρόλο του «ταχυδρόμου», για να φτάνουν τα καταπληκτικά κείμενα του νεαρού, τότε, ομογενή δημοσιογράφου, «μετέφερε», μέσω διαδυκτίου, από τη Νέα Υόρκη, στην Αθήνα, ο «διόσκουρος» του Μάρκου Κυκιβαράκη, ένας μανιώδης αρχειοδέκτης, που έμελλε να αθανατογραφεί στην σύγχρονη ιστορία της ΑΕΚ, ως «ο κιτρινόμαυρος φίλαθλος- Γκίνες»!

***΄Ηταν ο Αλέξανδρος Μαργαρίτης, που έχει στο ασύγκριτο κι ανεπανάλητο ενεργητικό του, την διαιώνιση , με την εγγραφή του σε «έγχρωμη» , κιτρινομαυρο-φωτισμένη σελίδα του Βιβλίου των παγκόσμιων Ρεκόρς του Γκίνες , του «Ολυμπόθεου θαύματος» ! Εκείνου με την υπογραφή της σοφής Αθηνάς πάνω στο φύλλο αγώνα του Ευρωτελικού «ΑΕΚ-Σλάβια Πράγας 89-84»! Και με την τζίφρα του Δία στο υστερόγραφο με φόντο τον Καλλιμάρμαρο Αρδητό πλημμυρισμένο-ξεχειλισμένο από 80.000 (!!!) θρησκοπιστούς της Βυζαντινο- «Βασίλισσας»!

*** Στις αναμνήσεις μας, για τον 9χρονίσαντα «Λive Αγγελίδη» έχουμε κι αυτό, που έχει περιγράψει «ο Πλανητάρχης» Νεοϋορκέζος ομογενής, ο Γιάννης Μουσαδάκος, επικός για την φιλοξενία, που έχει προσφέρει σε επώνυμους «Ενωσίτες» αθλητές και παράγοντες, κατά την επίσκεψη τους στις ΗΠΑ.

*** Ο Γιάννης Μουσαδάκος ήταν αυτός, που συνέστησε στον Θ(ε)ωμά Μαύρο τον εκκολαπτόμενο αθλητικό συντάκτη-δημοσιογράφο, Νίκο Αγγελίδη, ο οποίος είχε όνειρο να βάλει για θεμέλιο στην καριέρα του την παρθενική συνέντευξη με το ποδοσφαιρικό ίνδαλμα του! Ο κορυφαίος ΄Ελληνας σκόρερ όλων των εποχών βρισκόταν στη Νέα Υόρκη στην κεφαλή του με το «φωτοστέφανο» της εκπληκτικής αγωνιστικής συμμετοχής του στη Μικτή Κόσμου! Το ραντεβού κλείστηκε , με τον ευτυχισμένο Μουσαδάκο, να έχει παρακολουθήσει όλη την «συζήτηση», ανάμεσα στον Θε(ω) και στο ανατέλλον αστέρι, που έμελλε να γινόταν ο τωρινός, ο «Γαλαξιακός Νίκος Αγγελίδης»! (=σχετική φωτογραφία , από εκείνη την συνάντηση έχει δημοσιευτεί και στο «ΑΕΚ Live», σε θέμα, που είχαμε γράψει για τον Γιάννη Μουσαδάκο. Αν επαναληφθεί αυτή η φωτογραφία, θα είναι εξαιρετική ικανοποίηση μας, αφού το σημερινό κείμενο μεταφερθεί στον Γιάννη, από τον 23χρονο Γιώργο Αγγελίδη, τον πρεσβύτερο από τους γιούς του Νίκου, κατά την επιτροφή του , στις 9 Αυγούστου, στις ΗΠΑ , για να ολοκληρώσει της περί την δημοσιογραφία σπουδές του. Με τον σεμνό, ευφυή και πολυγνώστη Γιώργο είχαμε την χαρά να γνωριστούμε, όταν πριν από λίγες ημέρες πήγαμε στη Λαμία, για το φιλικό της ΑΕΚ, με το αυτοκίνητο του Γιάννη Σουρτζή και στην παρέα μας μαζί οι Μίλτος Παναγιωτόπουλος, Σωφρόνης Τιγκιρίδης. ΄Ητοι αυθημερόν ταξίδι μέσα σε μια τζιπάρα, όπου … «στέναζε το γκάζι», κατά την απίθανα εκφραστική Ενωσιτοκουβέντα… «5 ίππων»)!

*** Σ.Σ.1: ΄Οπως διαβάσαμε, το «AEK Live» είναι το πρώτο και μοναδικό «ερασιτεχνικό σάϊτ». Για να επιβεβαιώσουμε κι αυξήσουμε, αλλά και να τιμήσουμε τον Νίκο Αγγελίδη και τους άμεσους συνεργάτες του, να προσθέσουμε: «Και «Δικεφαλικής» κουλτούρας σάϊτ»! Οπότε και η εξήγηση γιατί «είμαστε παρόντες» (…καλύπτοντας και την αδυναμία μας, κατ΄εκείνη την βραδιά, για να ανταποκριθούμε στην λίαν τιμητική πρόσκληση του Νίκου, προκειμένου «να παρουσιάσουμε» το εκλεκτής κι επίπονης συγγραφικής δουλειάς βιβλίο του «Οι ΑΕΚ όλου του Κόσμου». Της σπάνιας, μοναδικής, έκδοσης, όπου μέσω των φωτογραφιών και των κειμένων , σε «ταξιδεύει» στα «κιτρινόμαυρα» πέρατα της Γης)!

*** Σ.Σ.2: Ολόψυχη η ευχή μας: Το τωρινό «9 χρονών ΑΕΚ Live» να ζήσει …άλλα 2019! Και οι τότε «Νικο-Αγγελίδηδες» να ανάψουν, αντί για το τωρινό κεράκι, ολόκληρη λαμπάδα στην σέντρα του «Αγια Σοφιά»!

Φρίξος Κώνστας


Comments are closed.