ΔΙΑΦΟΡΑ
Τα αποτελέσματα μετράνε Ζοσέ μου!

Ο Γιώργος Ζαβλάρης σχολιάζει την νέα ”γκέλα” της ΑΕΚ στην Κέρκυρα, το τι πρέπει να αλλάξει, καθώς και την μπασκετική κιτρινόμαυρη επικαιρότητα στην οποία υπάρχουν καθημερινά νέες εξελίξεις και γεγονότα.

Γράφει ο Γιώργος Ζαβλάρης
Την ατυχία να ζήσουν για πολλοστή φορά φέτος ένα βράδυ με αρκετή δόση ξενερώματος από την ομάδα τους είχαν οι φίλοι της ΑΕΚ. Ένα αναπάντεχο θα έλεγα αποτέλεσμα, καθώς όποιος παρακολούθησε τον Σαββατιάτικο αγώνα δεν περίμενε ότι η Ένωση θα βρεί τον τρόπο να στείλει στον …ψυχίατρο και πάλι τον κόσμο της.
Αυτήν την ομάδα ομολογουμένως φέτος την κυνηγάει μια μεγάλη ποδοσφαιρική ατυχία, αυτό που λέμε απλά ”Δεν μας θέλει”. Η τύχη όμως ευνοεί τους δυνατούς και όχι μόνο αυτούς άλλα και τους έξυπνους. Και ο Ζοσέ Μοράις για να λέμε και του στραβού το δίκιο μας μιλάει τόσο καιρό για την δουλειά του και εμείς περιμένουμε υπομονετικά τα αποτελέσματα, όμως ο Πορτογάλος συνεχίζει ”να μην το χεί” με τις αλλαγές και τις οδηγίες προς τους παίκτες ειδικότερα στο δεύτερος μέρος κάθε αγώνα. Και εξηγούμαι: Το πρόβλημα του προπονητή της ΑΕΚ δεν θεωρώ ότι βρίσκεται στα αρχικά του πλάνα αλλά στο τι κάνει κατά την διάρκεια μιας αναμέτρησης. Για παράδειγμα ρε Ζοσέ βλέπεις το Σάββατο ότι ο Αραβίδης δεν τραβάει βάλε τον ”φρέσκο” και πάντα κινητικό Ροντρίγκεζ από το ημίχρονο να μπείς και μετά την ανάπαυλα για να πιέσεις. Παράλληλα σε φέρανε στην Ελλάδα για να παίξεις επιθετικό ποδόσφαιρο και έχεις μείνει σε αυτό. Κατηγορούσανε πέρυσι τον Πογιέτ που έβαζε 3ο κόφτη ή άλλο ένα σέντερ μπάκ. Ο Μοράις δε κάνει κάποια τέτοια κίνηση με αμυντικό προσανατολισμό από το 70 και μετά με αποτέλεσμα οι πιθανότητες αν έχουμε το προβάδισμα να δεχτούμε κάποιο τέρμα να είναι περισσότερες (!!!) συγκριτικά με το να μην αγχωθούμε και να πάρουμε τους τρείς βαθμούς άνετοι και ωραίοι.
Ο Μοράις θεωρώ ότι δεν το ζεί ρε παιδί μου το παιχνίδι: Έχει τυποποιημένα κάποια πράγματα στο μυαλό του που είναι και σωστά αρκετές φορές, αλλά οι αλλαγές του είναι πάντοτε στα ίδια λεπτά, πάνω-κάτω οι ίδιοι παίκτες και φυσικά το σχήμα δεν αλλάζει γιατί του έχουν πεί με αυτό το ρόστερ να παίξει και ποδόσφαιρο. Ε δεν γίνεται όμως Ζοσέ μου έτσι. Το Σάββατο παίζεις με τον Λεβαδειακό, το παιχνίδι ας πούμε είναι 1-0 στο 80′, ε κάνε κάτι για να κρατήσεις πρωτίστως αυτό το σκόρ. Εδώ που βρισκόμαστε μας ενδιαφέρουν οι νίκες και όχι τα πολλά γκολ. Αν νικάμε 3-0 στο 70′ βάλε και 4 επιθετικούς και άστο να λήξει 5-3 να ευχαριστηθεί και ο κόσμος αλλά πάνω από όλα ρε Πορτογάλε βάλε στο μυαλό σου ότι το αποτέλεσμα μετράει.
Δεν ξέρω πόσος χρόνος θα δοθεί ακόμα στο νύν τεχνικό της Ένωσης, αυτό που ξέρω όμως είναι ότι πιθανή γκέλα στα επόμενα δύο εντός έδρας παιχνίδια θα κάνει το κλίμα ακόμα χειρότερο. Φυσιολογικά αν συνεχιστεί η έλλειψη νικηφόρων αποτελεσμάτων θα υπάρξει και η απομάκρυνση του. Έτσι όπως είναι τώρα τα πράγματα στόχος για μένα είναι η σταθεροποίηση της ομάδας στην πρώτη τριάδα-τετράδα του πρωταθλήματος και εφόσον υπάρξουν γκέλες από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό να μην περάσουν ανεκμετάλλευτες μήπως υπάρξει κάποια ελπίδα για το κάτι παραπάνω.
Στα του μπάσκετ τώρα, μάρεσε μπορώ να πώ η Βασίλισσα το Σάββατο. Ναί μέν ο Κόροιβος είναι ομάδα με πολύ λιγότερη ποιότητα αλλά είδαμε επιτέλους και παιχνίδι μέσα στη ρακέτα και όχι το κλασσικό ”κακό” θέαμα με 35 (!!!) τρίποντα. Τα παραπάνω μπορεί να τα δεί κανείς ακόμη πιο θετικά με δεδομένο το ότι η ομάδα δεν είχε και την καλύτερη δυνατή ψυχολογία.
Επιπλέον η απόκτηση ενός Έλληνα σέντερ αυτήν την περίοδο είναι μια εξαιρετική επιλογή. Διότι πολύ απλά η ΑΕΚ θα δώσει το χρόνο στον παίκτη να προσαρμοστεί λόγω προγράμματος, καθώς τα κρίσιμα παιχνίδια με Άρη (για πρωτάθλημα και κύπελλο) και αυτά του Champions league που θα κρίνουν και την θέση της ομάδας στον όμιλο θα τα δούμε σε ένα μήνα.
Όσο για το γεγονός ότι ο ”ψηλός” που θα έρθει δεν θα είναι (το πιθανότερο) ”αθλητικός” για να αντικαταστήσει τον Φάλκερ δεν υπάρχει πρόβλημα. Πολύ απλά γιατί φίλοι μου δεν υπάρχει παίκτης με τα χαρακτηριστικά που θέλουμε μέσα στην ράκετα αυτήν την στιγμή που να μην αποτελεί ρίσκο παρόμοιο του τωρινού Αμερικανού. Τον Γενάρη οι επιλογές θα είναι περισσότερες, θα έχουμε πλήρη εικόνα του Φάλκερ και φυσικά η αναζήτση θα είναι καλύτερη άρα και αποτελεσματικότερη.
ΥΓ: Ολυμπιακός – Λεβαδειακός 4-0: Μίλησε η …σφυρίχτρα του Πρωταθλητή και πάλι. Άλλο ένα παιχνίδι που η λύση δίνεται από την πλάγια γραμμή για τους ερυθρόλευκους. Αυτά γιατί όλοι οι μεγάλοι τα ίδια χάλια έχουν άλλα έχουμε έναν ”μάγο” Μπέντο και έναν Ολυμπιακό που με το ”έτσι θέλω” ξέφυγε και πάλι στην βαθμολογία. Προς όλους τώρα αυτό: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΟΝΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΧΑΛΙΑ ΔΕ ΘΑ ΛΕΣ ΟΤΙ ΣΕ ΚΛΕΒΟΥΝ!

