ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ e-mail: aeklivegr@gmail.com

ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Τα λόγια της ORIGINAL για τη νίκη απέναντι στον πόλεμο

Published

on

 

Η ανακοίνωση της ORIGINAL 21  για εκείνη τη μαγική στιγμή που η ΑΕΚ νίκησε τον πόλεμο…

21 χρόνια πριν η μόνη μπόμπα που έλαμψε ήταν της ORIGINAL… Η ΑΕΚ είχε σταματήσει τον πόλεμο! Είχε κάνει το αδύνατο, δυνατό! Tο μοναδικό κοινωνικό φαινόμενο που λέγεται Αθλητική Ένωσις Κωνσταντινουπόλεως για μια ακόμα φορά αποδείκνυε το προφανές. Ότι είναι διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ… Ποτέ στην παγκόσμια ιστορία ένας σύλλογος δεν πραγμάτωσε, ούτε θα πραγματώσει μια τέτοια δράση. Και αυτό γιατί η ΑΕΚ δεν γεννήθηκε επειδή δεν είχε ποδοσφαιρικό τμήμα ο Πανελλήνιος, ούτε αιτία ίδρυσής της ήταν να αποκτήσει αντίπαλο δέος ο Εθνικος Πειραιώς! Για εμάς δεν ήταν ηρωισμός, ήταν η αποστολή για την οποία είμαστε στη ζωή! Ήταν το προφανές! Να είμαστε μπροστάρηδες σε κάθε αδικία και κάθε κοινωνικό γεγονός που χρήζει παρουσίας. Να είμαστε δίπλα Της.

Το πουλμανάκι που ακολούθησε το δρόμο του φωτεινού μονοπατιού της ζωής μας, χωρίς καμία εγγύηση ότι θα γυρίσει πίσω, με τις ψυχές που το αποτελούσαν να μην ξέρουν αν θα ξαναδούν τις οικογένειές τους αποδεικνύει του λόγου το αληθές! Γράφτηκαν πολλά, ειπώθηκαν ακόμα περισσότερα. Από το ότι πρέπει να μας δώσουν το νόμπελ ειρήνης, μέχρι το ότι μόνο έτσι θα “πάγωνε” ο πόλεμος. Για εμάς το μόνο που μετρά είναι η δικιά μας καθαρή συνείδηση και η ανάμνηση από τις γιαγιάδες που μας σταματούσαν μέσα στα ερείπια και στα συντρίμια στα περίχωρα του Βελιγραδίου για να μας φιλέψουν συμβολικά με ψωμί και αλάτι και να μας φιλήσουν σταυρωτά, δείγμα ευγνωμοσύνης και σεβασμού! Αναριχίλα… Την στιγμή που όλοι έστριβαν δια του αρραβώνος, η ΑΕΚ και η ORIGINAL 21 αποτελούσαν την σθεναρή κουκκίδα αντίστασης και το κιτρινόμαυρο αγκάθι στη καρδιά του ΝΑΤΟ και εκπροσωπούσαν όλο το αντιπολεμικό και αντιμιλιταριστικό κίνημα. Αυτή είναι η ΑΕΚ. Αυτή είναι η φλόγα της ORIGINAL. Είχαμε νικήσει. Στην ουσία όμως είχε νικήσει όλη η ανθρωπότητα. Η ΑΕΚ και η ORIGINAL μπήκαν στο πάνθεον της ιστορίας! Φέραμε εις πέρας τις επιταγές των αξιών της ομάδας, βάζοντας στην άκρη ακόμα και τις ζωές μας, τις οποίες είμαστε έτοιμοι να βάλουμε σε δεύτερη μοίρα όταν πρόκειται να πολεμήσουμε για την αδικία , για τις αξίες μας και τα ιδανικά μας.

Όσο για την μετέπειτα πορεία των σχέσεων με τους οπαδούς της Παρτιζάν, δεν θα επεκταθούμε γιατί δεν έχει νόημα να αμαυρώσουμε την ιστορία για καμία αχαριστία. Εξάλλου εμείς εκεί βρεθήκαμε για όλο το σέρβικο λαό και με υψωμένη τη γροθιά να στείλουμε ένα διεθνιστικό ΟΧΙ στις μπόμπες που έπεφταν βροχή από τις ΝΑΤΟικές δυνάμεις. Αυτό το δηλώνει και ο στόχος στη φανέλα μας… Ρίχτε μας αν μπορείτε….Δεν μπορέσατε όμως! Γιατί τις ιδέες δεν τις ακουμπά κανείς… Και δεν πεθαίνουν ποτέ!

ΑΕΚΑΡΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Δηλώνει ΑΕΚ απ' όταν θυμάται τον εαυτό του. Δηλώνει βαθιά ΑΕΚ από ένα ΑΕΚ-Ηρακλής το 2000 όταν ο θείος του τον πήγε πιτσιρίκι στο "Νίκος Γκούμας". Βλέπει στο Δικέφαλο Αετό τον πόνο της προσφυγιάς, την πάλη ενάντια σε κάθε κατεστημένο, τη γνήσια και ανιδιοτελή αγάπη.

Continue Reading
Advertisement