ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ e-mail: aeklivegr@gmail.com

ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Τί γίνεται με τη Γραμμή 4 που εξυπηρετεί το γήπεδο της ΑΕΚ;

Published

on

Στις αρχές Απριλίου προέκυψε μία πολύ σημαντική εξέλιξη για το γήπεδο της ΑΕΚ και αφορούσε τη βελτιοποίηση της προσβασιμότητας του σπιτιού μας στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο λόγος για την απόφαση του ΣτΕ για την επαναφορά του διαγωνισμού για τη Γραμμή 4 του Μετρό, εκδικάζοντας τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει οι δύο συμμετέχουσες κοινοπραξίες (Άκτωρ-Ansaldo-Hitachi-Rail Italy και J&P Άβαξ-Ghella-Alstom).

Πηγές ανέφεραν, ότι η απόφαση του ΣτΕ ξεκαθαρίζει ότι δεν τίθεται κανένα απολύτως θέμα ακύρωσης του διαγωνισμού, δεχόμενη ταυτόχρονα να μην προχωρήσει το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών.

Νέα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για πάγωμα του διαγωνισμού. Όπως αναφέρεται, τόσο στο υπουργείο Υποδομών και στην «Αττικό Μετρό», όσο και στους εργολάβους που διεκδικούν την κατασκευή της γραμμής 4 του μετρό, επικρατεί προβληματισμός σχετικά με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Και αυτό γιατί «Αττικό Μετρό» και υποψήφιοι ανάδοχοι υποστηρίζουν ότι δεν έχει επέλθει το τέλος του διαγωνισμού και πως το αδιέξοδο μπορεί να ξεπεραστεί μέσω της επανεξέτασης των αρχικών ενστάσεων των δύο κοινοπραξιών. Ωστόσο το υπουργείο Υποδομών φαίνεται σοβαρά προβληματισμένο με την πορεία που έχει λάβει ο διαγωνισμός, «ζυγίζοντας» τα προβλήματα που θα προκύψουν από τη συνέχιση και ολοκλήρωσή του, σε σχέση με την καθυστέρηση που θα επιφέρει η ακύρωσή του.

Σε αυτό το σημείο να αναφερθεί, ότι το σκεπτικό της απόφασης του ΣτΕ «φωτογραφίζει» τη μία από της δύο κοινοπραξίες, θεωρώντας ότι υπάρχουν ελλείψεις και παρατυπίες στην προσφορά της, οι οποίες επισείουν την ποινή της αποβολής.

Continue Reading
Advertisement