ΔΙΑΦΟΡΑ
Την «σκούπισε» σαν Κυρία!

Η Γιουβέντους πέρασε αλώβητη από την Καταλονία και το Καμπ Νου, πήρε εκδίκηση για τον τελικό του 2015, και πλέον περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της στους τελευταίους ”4” της διοργάνωσης. Μοιραίος για τους Καταλανούς ο Λίονελ Μέσι.
Το ματς:
Απόλυτη ισορροπία στα πρώτα λεπτά του αγώνα με πολύ καλό ρυθμό και τις δύο ομάδες αμφότερες να πιέζουν ψηλά και να περιμένουν κάποιο λάθος στην άμυνα. Οι Ιταλοί είχαν την πρώτη κλασική ευκαιρία στο ματς, όταν δυνατό σουτ του Ιγκουαίν έξω από την μεγάλη περιοχή πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Οι Μπλαουγκράνα ‘’άγγιξαν’’ το γκολ στο 18ο λεπτό, όταν ο Μέσι βρήκε χώρο για σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή του Μπουφόν, αλλά προς μεγάλη ανακούφιση των Ιταλών η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, ο Αργεντίνος επιχείρησε ένα ακόμα σουτ, όμως ο Μπουφόν κατάφερε να απομακρύνει με δυσκολία.
Πλησιάζοντας στη λήξη του ημιχρόνου, η ‘’Μεγάλη Κυρία’’ έδωσε χώρους στους Καταλανούς, αλλά οι διαρκείς διακοπές και τα σκληρά μαρκαρίσματα δεν επέτρεψαν στην Μπάρτσα να κάνει το παιχνίδι της, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν ισόπαλες στα αποδυτήρια.
Με το ‘’καλημέρα’’ της επανάληψης το ματς έγινε ροντέο και η Γιουβέντους είχε και πάλι την πρώτη καλή στιγμή. Ο Κουαδράδο επιχείρησε γωνιακό σουτ από τα δεξιά και το είδε να περνάει ελάχιστα δίπλα από την εστία του εξουδετερωμένου Τερ Στέγκεν. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Κολομβιανός, αφού πρώτα ταλαιπώρησε τον Γιόρντι Άλμπα, σούταρε και πάλι αλλά ο Γερμανός κίπερ κατάφερε να απομακρύνει. Η απάντηση των Καταλανών ήρθε από το αριστερό του Μέσι, με τον Αργεντίνο να πιάνει ανενόχλητος το σουτ, αλλά τον Κιελλίνι να προλαβαίνει να βάλει το πόδι του όσο χρειάζεται για να αλλάξει την πορεία της μπάλας.
Η Μπαρτσελόνα από εκείνο το σημείο και έπειτα ανέβασε κι άλλο τις στροφές της προκειμένου να βρει τουλάχιστον το πρώτο από τα γκολ που χρειαζόταν. Στο 66’, ο Μπουφόν χάνει τη μπάλα από εκτέλεση κόρνερ, όμως ο Μέσι δεν καταφέρνει να σκοράρει στην ανυπεράσπιστη, από τερματοφύλακα, εστία. Στην αμέσως επόμενη επίσκεψη των Καταλανών στα καρέ του Μπουφόν, ο Σέρχι Ρομπέρτο έπιασε ωραίο φαλτσαριστό σουτ από τα δεξιά, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και κατέληξε λίγο άουτ.
Στο 80’ η Μπαρτσελόνα έφτασε και πάλι μια ανάσα από το γκολ, όταν ο Ματσεράνο εκμεταλλεύτηκε σέντρα του Νεϊμάρ στην καρδιά της Ιταλικής άμυνας, έκανε την εξ επαφής προβολή και ανάγκασε τον Μπουφόν να πραγματοποιήσει σπουδαία επέμβαση.
Οι Μπλαουγκράνα είχαν μερικές καλές στιγμές στο τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά η Γιουβέντους του Αλέγκρι έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα. Αμύνθηκε υποδειγματικά και το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τους Ιταλούς να πανηγυρίζουν την πρόκριση στα ημιτελικά.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Μπαρτσελόνα (Λούις Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Ματσεράνο (78’ Ματσεράνο), Ουμτιτί, Σέρχι Ρομπέρτο, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (58’ Πάκο Αλκάθερ), Ινιέστα, Νεϊμάρ, Μέσι και Σουάρεζ.
Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Κιελλίνι, Μπονούτσι, Άλεξ Σάντρο, Ντάνι Άλβες, Κεντίρα, Πιάνιτς, Κουαδράδο (83’ Λεμινά), Μάντζουκιτς, Ντιμπάλα (75’ Μπαρτζιάλι) και Ιγκουαίν (87’ Ασαμόα).

