Το σχέδιο στην φανέλα που κανείς δεν πρόσεξε…

0

Αυτό που οι άλλοι δεν θα καταλάβουν ποτέ στην ΑΕΚ, είναι τα δάκρυα του κυρ Στέλλιου. Όλες οι ομάδες έχουν παλαίμαχους που αγαπάνε παθολογικά τον σύλλογο όμως το φαινόμενο Σεραφείδη, δεν έχει προηγούμενο. Ένας τόσο μεγάλος παίχτης να βάζει τον εαυτό του κάτω από την ομάδα και ταυτόχρονα ένας παγκόσμιος σύλλογος που μεγαλώνει από τα δάκρυα αυτών που τον δόξασαν…

Κάθε μα κάθε επιτυχία αυτής της ομάδας ήταν ποτισμένη με το αίμα μας, τον ιδρώτα μας και συναίσθημα. Μυρωδιές της Πόλης και αναμνήσεις. Μνήμες των δικών μας ανθρώπων που είμαστε σίγουροι πως στήνουν χορό μετά από κάθε επιτυχία κι ας μην είναι πια κοντά μας. Γιατί ο κόσμος έχει πάντα τον πρώτο ρόλο στις μεγάλες επιτυχίες της ΑΕΚ. Για αυτό ξεχωρίζουμε από όλους αυτούς. Γιατί κάθε δικός μας τίτλος αξίζει όσο 100 χαρισμένοι δικοί τους. Γιατί η ΑΕΚ γράφει ιστορία και έξω από τα γήπεδα. Κυρίως έξω από τα γήπεδα με τον λαό της, που ο μεγάλος Νέστορας, ο Μίμης, ο κυρ Στέλλιος είναι σάρκα εκ της σαρκός του.

Δεν θα γράψω για καμιά μεταγραφή που έγινε, που δεν έγινε ή που καθυστέρησε να γίνει. Ο καλύτερος παίχτης είναι εδώ και πάντα δίπλα της. Μακάρι οι διοικούντες να μπορούσαν να πάρουν δανεική λίγη από την λαχτάρα μας να είναι πρώτη η ΑΕΚΑΡΑ. Όλες οι φανέλες θα είναι κομψοτέχνημα και όλοι εκείνοι που τις φοράνε θα παλεύουν να σηκώσουν το βάρος της.

Όσο για τις κριτικές εκείνων που ζήλεψαν την Βίκυ Καγιά και την Ηλιάνα Παπαγεωργίου για τον ρόλο τους στο  next top model, που ψάχνουν γωνία στο δεκάρικο για να κρίνουν και να κατακρίνουν εγώ θα πω ότι μου αρκεί που η φανέλα της ΑΕΚ έχει επάνω τις ψυχές όσων έφυγαν και δεν πρόλαβαν το γήπεδο. Έχει επάνω κομμάτι του παππού μας. Έχει μνήμες προσφύγων, έχει 98 χρόνια ένδοξης ιστορίας. Έχει την σκόνη από το βομβαρδισμένο Βελιγράδι, έχει τις στάχτες από την Σμύρνη που ακόμα καίγεται, έχει την βαβούρα από το παζάρι της Πόλης. Όλοι αυτοί που δόξασαν την ΑΕΚ στα πέρατα της γης, δεν σκέφτηκαν στιγμή αν θα την ξαναφορέσουν έστω για μια διαφήμιση. Όσοι έχουν γράψει χιλιόμετρα σε ένα πούλμαν για να βρεθούν δίπλα της ανάμεσα σε πέτρες και καταιγίδες, δεν τους ενδιαφέρει αν έχει ρίγες, η απόχρωση του κίτρινου και η εταιρία. Η φανέλα της φετινής ΑΕΚ έχει σχέδιο τα δάκρυα του Στέλλιου Σεραφείδη και αυτό στα δικά μου μάτια την κάνει πανέμορφη.

Ελπίζω αυτοί που θα την φορέσουν φέτος , να αισθάνονται το ίδιο με εμένα και να φανούν άξιοι συνεχιστές των ιερών τεράτων που πρωταγωνίστησαν στην ανατριχιαστική διαφήμιση…

by KKRK

 


Comments are closed.