Ζήτω η ΑΕΚ, η Μάνα όλων των προσφύγων

0

Αετίσιες Κραυγές 18-5-2021

 • Ο ποντιακός ελληνισμός έζησε στο πετσί του την προσφυγιά και έμαθε τι θα πει να μετακινείσαι σε εμπόλεμες ζώνες, τι θα πει εξαθλίωση, αρρώστιες, ρατσισμός. Γι’ αυτό ένα μεγάλο κομμάτι του αγάπησε την ΑΕΚ. Τη Μάνα όλων των προσφύγων.

 

 1. Η επιλογή προπονητή στην ΑΕΚ έχει εξελιχθεί σε μια δύσκολη εξίσωση τα τελευταία χρόνια γιατί τα χρήματα που δίνονται τόσο για τον ίδιο και το επιτελείο του, όσο και για τις κινήσεις που χρειάζονται για να ανταγωνιστούμε τους γαύρους, είναι τραγικά λίγα.

 

 1. Αν η πολύ σωστή ανανέωση του Βασιλαντωνόπουλου σε συνδυασμό με τα 3,5 χρόνια συμβόλαιο στον Νταντσένκο, σηματοδοτούν την αποχώρηση του καλύτερου έλληνα δεξιού μπακ Μιχάλη Μπακάκη, τότε θα έχουμε μια ακόμα υποτίμηση στην ποιότητα της θέσης.

 

 1. Μπορεί η UEFA να παρουσιάζει ένα διαφορετικό «προϊόν» σε σχέση με αυτό των «12», ωστόσο κάθε άλλο παρά αλλάζει η φιλοσοφία του. Στο επίκεντρο πάντα είναι η στήριξη των «μεγάλων» και η μεγιστοποίηση των κερδών.

 

 1. Αν αποχωρίσει από την ΑΕΚ ο καλύτερος Έλληνας δεξιός μπακ Μιχάλης Μπακάκης, τότε επιβάλετε η απόκτηση ενός άλλου ποδοσφαιριστή τέτοιας ποιότητας που θα θεωρείται βασικός με τους Βασιλαντωνόπουλο και Νταντσένκο να δίνουν μάχη για να είναι μπακ απ.

 

 1. «Οι άνθρωποι τηρούν τις συμφωνίες που δεν συμφέρει σε κανέναν από αυτούς που τις συμφώνησαν να τις αθετήσει» Σόλων

 

 1. Ο ένας μετά τον άλλον οι επικοινωνιακοί προστάτες της εταιρείας βγαίνουν να μας πουν ότι δεν είναι δυνατό η ΑΕΚ να διεκδικήσει το πρωτάθλημα τη σεζόν που έρχεται. Είναι οι ίδιοι που έβαλαν πλάτη στη «λύση» της Γ Εθνικής για να γυρίσουμε πανίσχυροι να σαρώσουμε.

 

 1. Με αφορμή τα 102 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου δε ξεχνάμε τους ανταγωνισμούς και τις συγκρούσεις των αφεντικών της περιοχής, που είχαν σαν θύμα τον ποντιακό ελληνισμό σε συνθήκες αποσύνθεσης της τότε Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

 

 1. Η Μάντσεστερ Σίτι για πρώτη φορά στην ιστορία της στον τελικό του κυπέλλου πρωταθλητριών – Champions League, γιατί επιτέλους έκανε σωστές επιλογές. Μην ακούτε αυτούς που λένε για τα λεφτά του σεΐχη. Τα μπάτζετ δε παίζουν μπάλα αφού.

 

 1. Πάντα τα θέματα υγείας είχαν την ίδια αντιμετώπιση από τις εξουσίες των αφεντικών. Διαχείριση με γνώμονα πάντα την οικονομία, δηλαδή τα κέρδη των αφεντικών. Η υγεία του κόσμου ήταν και είναι σε δεύτερη μοίρα. (Από τη σειρά The Crown – Το Στέμμα)

 

 1. Το πρόβλημα είναι ότι τον αγωνιστικό σχεδιασμό της ΑΕΚ τον «τρέχουν» οι Κονέ, Παπαδημητρίου και Ταβλαρίδης η τα χρήματα που καλούνται να διαχειριστούν για να φέρουν σε πέρας τον σχεδιασμό για μια ΑΕΚ πρωταγωνίστρια;

 

 1. Σόλων. Καλεί τους άπληστους και δύστροπος μεγαλογαιοκτηματίες να αυτοπεριοριστούν και τους προειδοποιεί ότι, αλλιώς, θα χάσουν τα πλούτη τους μετά από κοινωνική εξέγερση, στην οποία θα μετείχε και ο ίδιος.

 

 1. Η άνοδος του τουρκικού εθνικισμού που εξυπηρετούσε την ανερχόμενη τουρκική τάξη των αφεντικών στα σχέδια για τη συγκρότηση του κράτους τους, κόντρα στην κυριαρχία των Ελλήνων και Αρμένιων αφεντικών την εποχή εκείνη, οδήγησε στην τραγική γενοκτονία.

 

 1. Στην προσπάθειά της να προσεγγίσει προπονητές από υψηλότερο ράφι, με σημαντική καριέρα σε προηγμένα και ποιοτικά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, με όρεξη για δουλεία και κίνητρο πρωταθλητισμού, η ΠΑΕ ΑΕΚ έπεσε σε τοίχο. Γιατί άραγε;

 

 1. Και δεν άκουσα καμία κουφαλίτσα τον καιρό εκείνο να λέει: ευτυχώς που πέσαμε στη Γ’ Εθνική για να καθαρίσει η εταιρεία και να έρθει ένας πανίσχυρος επιχειρηματίας να εφαρμόσει την τακτική έσοδα – έξοδα. Τώρα τελευταία τα λέτε αυτά και δε ντρέπεστε.

 

 1. Ο Μιλόγεβιτς είχε ενδοιασμούς για τη συνεργασία του με την ΑΕΚ, επειδή πιστευτεί ότι η επόμενη επιλογή ομάδας θα είναι κομβικής σημασίας για την καριέρα του και η προοπτική της ΑΕΚ με τα δεδομένα που του παρουσίασαν αποτελεί ρίσκο. Το λες και κατάντια.

 

 1. Η στροφή τότε, των επιδιώξεων των ελλήνων αφεντικών στην πλούσια περιοχή της Μικράς Ασίας, οδήγησε όχι μόνο στην εγκατάλειψη των Ελλήνων του Πόντου, αλλά και στη χρησιμοποίησή τους ως αντιπερισπασμό. Σήμερα κλαίνε για τη Γενοκτονία.

 

 1. Οι επιπλέον θέσεις που περιλαμβάνουν οι νέες αλλαγές στο Champions League ξεκαθαρίστηκε πως θα δοθούν σε ομάδες από πρωταθλήματα που βρίσκονται στις υψηλές θέσεις της ειδικής βαθμολογίας. Μια χαρά καρτέλ δημιουργεί και η κυρά UEFA.

 

 1. Ένας χρόνος πανδημίας στην Ελλάδα και η διαχείρισή της από το κράτος των αφεντικών φέρει ανεξίτηλα τα σημάδια πάνω μας. Η κατάσταση είναι τραγική τόσο στην υγεία όσο και στην καθημερινότητα μας.

 

 1. Όχι ρε ξυπνητζήδες… οι ποδοσφαιριστές δε γίνονται καλύτεροι αν τους πληρώσεις ακριβά. Απλά οι καλοί ποδοσφαιριστές επιπέδου είναι ακριβοί. Τόσο στόκοι είστε ή κάνετε τους βλάκες;

 

 1. Μην αγνοείτε το εγκληματικό νομοσχέδιο για τα Εργασιακά. Είναι ένα άλμα προς τα μπρος για τα κέρδη και τα προνόμια των λίγων, σε βάρος της ζωής όλων εμάς των υπόλοιπων.

 

 1. Με τα λεφτά που δίνει η ΠΑΕ ΑΕΚ αμφιβάλω αν μπορεί να βρει στην αγορά του εξωτερικού δεξί μπακ καλύτερο του Βασιλαντωνόπουλου. Αν όμως αποχωρήσει και ο Μπακάκης επιβάλατε να τα «στάξουν» για να φέρουν κάποιον επιπέδου ΑΕΚ.

 

 1. Μέσα από την επέτειο για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου ας μη ξεχνάμε ότι οι ξεριζωμένοι εκείνης της περιόδου είχαν να αντιμετωπίσουν την περιφρόνηση και το μίσος μιας μερίδας «εθνικοφρόνων γηγενών», που τους στιγμάτιζαν ως «τουρκόσπορους».

 

 1. Ο άλλος μου λέει ότι το εμβόλιο της Astra zeneca είναι ασφαλές. Το έχουν κάνει όλοι οι Βρετανοί και δεν έπαθαν τίποτα. Είναι τώρα επιχείρημα αυτό φίλε μου; Οι Βρετανοί κάθε καλοκαίρι στο Λαγανά και στο Φαληράκι πίνουν φωτιστικό οινόπνευμα χωρίς συμπτώματα.

 

 1. Όσο οι οπαδοί σε όλο τον κόσμο θα εξακολουθούν να επιλέγουν κάθε φορά ανάμεσα στο υποτιθέμενο «μικρότερο κακό» του εμπορευματοποιημένου αθλητισμού, τόσο θα ψάχνουν να βρουν τις αγαπημένες τους ομάδες και θα βρίσκουν μόνο κάτι που τους μοιάζει.

 

 1. Κι εσείς βρε σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ, αφού διαφωνείτε με τη «διευθέτηση του χρόνου εργασίας», γιατί δεν καταργήσατε τον νόμο του ΠΑΣΟΚ του 2011, που μια χαρά επέτρεπε και τα 10ωρα και τις απλήρωτες υπερωρίες, με μόνο αστερίσκο την ύπαρξη Σύμβασης;

 

 1. Κι αν πέρασαν 102 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, δε πρέπει να ξεχάσουμε τους φασίστες της εποχής που επιτίθονταν στους συνοικισμούς των ξεριζωμένων και απαιτούσαν τον «εξαγνισμό» της χώρας από την παρουσία τους .

 

 1. Αυτοί που πριν λίγο καιρό έλεγαν ότι θέλουμε έναν Αγγελόπουλο και στο ποδόσφαιρο, τώρα το γύρισαν στο μακάρι να είχαμε ένα Παπασταμάτη στο ποδόσφαιρο. Δε βάζετε μυαλό, αλλά η πραγματικότητα έρχεται αμείλικτη.

 

 1. Καλέ τι έπαθαν οι οπαδοί των αγγλικών ομάδων, ανακάλυψαν το ποδόσφαιρο των αφεντικών;

 

 1. Για να μη τρώει καμία ΑΕΚ «5άρες» και «100άρες» θα πρέπει οι ιδιοκτήτες των εταιρειών που εκμεταλλεύονται τα αντίστοιχα τμήματα να τα χρηματοδοτούν ανάλογα ώστε να μη δημιουργούνται τέτοιες αγωνιστικές διαφορές με τους ανταγωνιστές μας.

 

 1. Η αξιοποίηση της ιστορικής μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, οφείλει να οδηγεί στην αποκάλυψη της εθνικιστικής – φασιστικής ρητορικής, στην εξουδετέρωση του δηλητηρίου του εθνικιστικού – φασιστικού μίσους.

 

 1. Έξαλλοι οι δημοσιογραφικοί κύκλοι με τη δήλωση του Αγγέλου που θέλει την ΑΕΚ ένα κλαμπ χωρίς πίεση για πρωταθλητισμό. Είναι οι ίδιοι κύκλοι που αποθεώνουν τον Μάκη χωρίς να του ασκούν καμία πίεση γιατί κάνει ότι μπορεί για να είναι η ΑΕΚ τριτοτέταρτη.

 

 1. Για πρώτη φορά από το 1959, που καθιερώθηκε η Α’ Εθνική, η ΑΕΚ χάνει σε μια σεζόν 18 επίσημα παιχνίδια. 9 στο πρωτάθλημα, 4 στο Κύπελλο και 5 Ευρώπη. Θυμίζω την εθελοντική περιοδεία στη Γ’ Εθνική για να καθαρίσει η εταιρεία και γίνουν επενδύσεις.

 

 1. Ο ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα καταγγέλλει ότι «καταργείται η κυριακάτικη αργία για χιλιάδες εργαζόμενους», είναι ο ίδιος ΣΥΡΙΖΑ που ως κυβέρνηση επέβαλε δουλειά για 32 Κυριακές τον χρόνο, κάνοντας ένα σοβαρό βήμα υπέρ των συμφερόντων των μεγαλεμπόρων!

 

 1. Ο Λιβάγια έχει όντος υπογράψει χαρτιά πριν αποχωρήσει από την ΑΕΚ ότι δεν θα πάει σε άλλη ελληνική ομάδα; Κι αν έχει υπογράψει είναι όντος κάποιας ουσιαστικής αξίας ή είναι σαν το υπογεγραμμένο συμβόλαιο του Χριστοδουλόπουλου;

 

 1. «Απορώ με τις αντιδράσεις… Άλλωστε και το Champions League μια υπόθεση 12 – 14 ομάδων είναι ουσιαστικά». Όλα κι όλα… εδώ ο Αντρέα Ανιέλι, ιδιοκτήτης της Γιουβέντους το έχει το δίκιο του.

 

 1. Το πιο ανησυχητικό είναι ότι ενώ ο μπασκετικός Παναθηναϊκός είναι ό,τι χειρότερο έχουμε δει την τελευταία 25ετία και ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην Α2, η ΑΕΚ δείχνει να μη μπορεί να παίξει ούτε τώρα πρωταγωνιστικό ρόλο.

 

 1. Η τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η πλειοψηφία του ελληνικού λαού είναι μια φυσική συνέπεια της διαχείρισης που γίνεται με τους όρους, τις ιεραρχήσεις και τις επιδιώξεις των αφεντικών μας.

 

 

Παναγιώτης Αλιατάς

 

aliatas74@gmail.com

 

twitter

 

facebook

 


Comments are closed.