ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ e-mail: aeklivegr@gmail.com

ΣΤΕΝΕΣ ΕΠΑΦΕΣ

Καλή επιτυχία… Σταντάρ Λιέγης!

Published

on

Standard Liege's players celebrate after scoring against Hanover 96 during their Europa League soccer match in Liege

Με αφορμή την κλήρωση του Αλαφούζιου και μνημονιακού Παναθηναϊκού με την Σταντάρ Λιέγης ανακάλυψα κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία.

Η Σταντάρ είναι μια ιστορική ομάδα του Βελγικού ποδοσφαίρου, ενός ποδοσφαίρου, σοβαρού και καλά οργανωμένου. Όπως είδαμε στο πρόσφατο Μουντιάλ διαθέτει μια εξαιρετική εθνική ομάδα με ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται με επιτυχία στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Ωστόσο, αν μελετήσει κανείς το εγχώριο πρωτάθλημα του Βελγίου θα καταλήξει στο εξής συμπέρασμα: οι ομάδες, ακόμα και αυτές που πρωταγωνιστούν, μοιάζουν εργοστάσια συλλογής και παραγωγής ποδοσφαιριστών με κύριο σκοπό την πώληση τους στο εξωτερικό, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα οι βελγικές ομάδες στην Ευρώπη σε επίπεδο συλλόγων να μην έχουν καταφέρει και τίποτα σπουδαίο.

Ας δούμε όμως πιο συγκεκριμένα την ιστορική Σταντάρ: Οι μοναδικοί που εμπιστεύομαι να μου πουν πράγματα για μια ομάδα, όποια κι αν είναι αυτή, είναι η οπαδοί της. Ούτε δημοσιογράφοι, ούτε διοικητικοί, ούτε μάνατζερ. Μόνο τους οπαδούς της κάθε ομάδας εμπιστεύομαι και οι οπαδοί της Σταντάρ είναι έξω φρενών με έναν περίεργο τύπο που έχουν για πρόεδρο στην ομάδα τους, τον Ρολάν Ντυσατλέ, ο οποίος έχει στην κατοχή του τέσσερις ομάδες σε Ισπανία, Αγγλία, Γερμανία και Βέλγιο, αυτά είναι τα γνωστά και επίσημα νέα. Γιατί οι πάντες στην χώρα ξέρουν ότι ο κ. Ντυσατλέ ελέγχει καμιά δεκαριά ομάδες!

Ο λαμπρός αυτός επενδυτής του Βελγικού ποδοσφαίρου μέχρι στιγμής έχει μοσχοπουλήσει τον 20χρονο επιθετικό και πρώτος σκόρερ, Μισί Μπατσουαί, το βασικό δεξιό μπακ Οπάρε που μεταπήδησε στην Πόρτο, τον Γουίλιαμ Βαϊνκουέουρ στη Ντιναμό Μόσχας, τον Τζορτζ Τουτσουντεάμ στην Τσάρλτον, ενώ είναι έτοιμος για πούλημα και πέμπτος βασικός ποδοσφαιριστής της ομάδας, ο Νιγηριανός επιθετικός Ιμόχ Εζέκιελ.

Αν σας θυμίζουν καταστάσεις που συναντάμε κατά αναλογία και κατά συνθήκες στο υποανάπτυκτο, αναξιόπιστο και φτωχό ελληνικό ποδόσφαιρο, θυμηθείτε ότι αυτά συμβαίνουν και στο καθ’ όλα σοβαρό και οργανωμένο Βελγικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Κάτι τέτοιες στιγμές θυμάμαι κάτι παλικάρια που βγαίνουν απ’ τα ρούχα τους κάθε φορά που συνδέω (πάντα με στοιχεία) τους «θανάτους» ιστορικών ομάδων ποδοσφαίρου με την επιχειρηματική δράση. Και κάποιοι άλλοι, για να αντικρούσουν το λαϊκισμό μου, βροντοφωνάζουν ότι η βιομηχανική μορφή του ποδοσφαίρου πέτυχε, αφού τα έσοδα από την τεράστια αυτή παγκόσμια βιομηχανία ποδοσφαιρικού θεάματος μεγαλώνουν.

Συμπέρασμα: βρε δε γ@μ….. και η ομάδα σου, μ@λ@κ@ οπαδέ, τα έσοδα μας αβγατίζουν!

ΥΓ. Όπως και να έχει… καλή επιτυχία στη Σταντάρ Λιέγης!

Παναγιώτης Αλιατάς

aliatas74@gmail.com

https://twitter.com/aliatas74

https://www.facebook.com/profile.php?id=100007008786566

https://www.facebook.com/pages/%CE%91%CE%95%CE%9A-%CE%A3%CF%84%CE%B5%CE%BD%CE%AD%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CF%86%CE%AD%CF%82/287631151416682?ref_type=bookmark

Continue Reading
Advertisement