ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ e-mail: aeklivegr@gmail.com

ΒΙΝΤΕΟ

Γιόχανσον: “Ήξερα την ΑΕΚ από παλιά”

Ο Γιάκομπ Γιόχανσον έδωσε την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη στην Ελλάδα αποκλειστικά στο www.aekfc.gr. Ο 24χρονος Σουηδός μέσος αυτοπαρουσιάζεται, μιλάει για την καριέρα του στη Σουηδία, για τις πρώτες μέρες του στην Ελλάδα και για τα ποδοσφαιρικά όνειρά του που ταυτίζονται με τους μεγάλους στόχους της ΑΕΚ.

Published

on

Ο Γιάκομπ Γιόχανσον έδωσε την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη στην Ελλάδα αποκλειστικά στο www.aekfc.gr. Ο 24χρονος Σουηδός μέσος αυτοπαρουσιάζεται, μιλάει για την καριέρα του στη Σουηδία, για τις πρώτες μέρες του στην Ελλάδα και για τα ποδοσφαιρικά όνειρά του που ταυτίζονται με τους μεγάλους στόχους της ΑΕΚ.


Το κείμενο των δηλώσεών του:

Όλα είναι πολύ ωραία. Η πρώτη εντύπωση είναι πολύ καλή. Ολοι με καλωσόρισαν και η πρώτη εντύπωση είναι πολύ καλή
Ολοι πίστεψαν ότι εγώ είχα σκοράρει το γκολ της ισοφάρισης στην Κέρκυρα. Δυστυχώς, όμως, δεν είχε συμβεί κάτι τέτοιο. Ενιωσα έκπληξη, όμως, όταν είδα ότι η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα και όλοι ήμασταν χαρούμενοι με αυτό. Ηταν ωραία…

Πολύς κόσμος μιλάει αγγλικά μέσα στην ομάδα, γι’ αυτό και μπορώ να μιλάω με πολλούς. Στο δωμάτιο στις αποστολές μένω με τον Ιβάν (Μπρέσεβιτς) και κάνω παρέα κυρίως με αυτόν και με τον Τζανετόπουλο. Στην Ελλάδα είχα έρθει μια φορά για διακοπές, για μια εβδομάδα στην Κρήτη. Αλλά δεν είχα έρθει στην Αθήνα. Είναι εμπειρία…
Είναι ευχάριστο να έχει ζέστη όταν είσαι σε διακοπές, αλλά δύσκολο όταν πρέπει να παίξεις ποδόσφαιρο. θα πρέπει να το συνηθίσω.
Προς το παρόν, η Αθήνα μου φαίνεται ωραία. Δεν έχω καταφέρει ακόμα να δω την πόλη, αλλά θα το κάνω. Εχουμε πολλές προπονήσεις, πολλούς αγώνες και ακόμα προσπαθώ να προσαρμοστώ στο νέο μου σπίτι και στη ζωή σε μια νέα χώρα. Αλλά θα την εξερευνήσω αυτή την πόλη.

Ηξερα για την ΑΕΚ από παλιά. Την είχα ακούσει όταν έπαιζε στο Τσάμπιονς Λιγκ πριν από περίπου μια δεκαετία. Θυμάμαι που είχε παίξει με την ΑΙΚ Στοκχόλμης και με άλλες σουηδικές ομάδες. Την άκουγα όταν έπαιζε μόνιμα στα ευρωπαϊκά κύπελλα, αλλά τα τελευταία χρόνια δεν είχα ακούσει κάτι γι’ αυτή την ομάδα. Αλλά πλέον ξέρω ότι είναι ένας μεγάλος σύλλογος με μεγάλη ιστορία που προσπαθεί να επιστρέψει στο υψηλότερο επίπεδο και χαίρομαι πολύ που είμαι μέρος αυτής της προσπάθειας.

Τον θυμάμαι σαν παίκτη τον Τραϊανό Δέλλα. Πράγματι τον θυμάμαι. Όχι πολλά πράγματα, αλλά τον θυμάμαι. Πολύ καλός παίκτης.

Ξέρω ότι πριν από μένα είχε έρθει στην ΑΕΚ από την Γκέτεμποργκ ο Χόκαν Σάντμπεργκ. Δεν ξέρω πολλά γι’αυτόν, αφού έχουν περάσει πολλά χρόνια. Δεν είχα γεννηθεί καν. Εχω ακούσει γι’ αυτόν, τον έχω συναντήσει και μια φορ, αλλά δεν γνωριζόμαστε καλά. Θα ήταν όνειρο να γίνω κι εγώ τόσο αγαπητός όσο αυτός. Θα πρέπει να δουλέψω σκληρά και να πάω πολύ καλά για να φτάσω σε αυτό το επίπεδο. Είμαι στην ομάδα εδώ και λίγο καιρό και ακόμα προσπαθώ να προσαρμοστώ. Εχω πολύ δρόμο ακόμα για να φτάσω εκεί.

Εχω παίξει και σε πιο επιθετικούς ρόλους στο παρελθόν. Εχω παίξει ακόμα και επιθετικός. Ναι, το ξέρω ότι είναι δύσκολο να το πιστέψεις, το ξέρω, αλλά έχει συμβεί. Είχα πετύχει και αρκετά γκολ από αυτή τη θέση. Αλλά η βασική μου θέση τα τελευταία χρόνια είναι αυτή του αμυντικού μέσου.

Η Εθνική Ομάδα θα ήταν για μένα ένα μπόνους. Είμαι εδώ για να προσφέρω στην ΑΕΚ και ελπίζω να το κάνω καλά. Τώρα, αν αυτό οδηγήσει σε καθιέρωση και στην Εθνική μου, θα είναι μια επιβράβευση. Ηρθα εδώ να βοηθήσω την ΑΕΚ και να εξελιχθώ ως ποδοσφαιριστής.

Continue Reading
Advertisement