ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ e-mail: aeklivegr@gmail.com

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Λίνεν εξυμνεί τον Κουτρουμπή

Published

on

Εξαιρετική κίνηση του Παναθηναϊκού χαρακτηρίζει την απόκτηση του Γιώργου Κουτρουμπή, ο πρώην προπονητής της Ένωσης Έβαλντ Λίνεν. Αναλυτικά τα όσα είπε στην Goal:

linen-paok

“Είναι πολύ καλός παίκτης. Πολύ καλή κίνηση από τον Παναθηναϊκό. Είναι έτοιμος να παίξει σε αυτό το επίπεδο, είναι μεγάλο ταλέντο και έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης, καθώς διαθέτει ποιότητα άρα και μεγάλες προοπτικές. Για κάθε ομάδα θα ήταν καλή επιλογή, όχι μόνο για τον Παναθηναϊκό. Είναι σπάνιο και ταυτόχρονα πολύ σημαντικό για μια ομάδα να έχει στις τάξεις της έναν κεντρικό αμυντικό με καλή τεχνική κατάρτιση. Συνήθως οι στόπερ στηρίζονται στα σωματικά τους προσόντα, στην δύναμη τους και στο προσωπικό μαρκάρισμα, αλλά όταν θέλεις να έχεις ένα σύνολο που θα παίζει ποδόσφαιρο και δεν θα καταστρέφει, τότε χρειάζεσαι αμυντικούς που θα προωθούν το παιχνίδι σωστά και θα αποτελέσουν το σκαλοπάτι της ανάπτυξης. Σε αυτό το σκέλος είναι πολύ καλός και αποκτώντας περαιτέρω παραστάσεις μπορεί να φτάσει σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Τεχνικά είναι πολύ καλός. Ξέρει να κρατάει την μπάλα, είναι ήρεμος και φτιάχνει το παιχνίδι από πίσω. Για μία μεγάλη ομάδα, που δεν κλείνεται πίσω, είναι πολύ σημαντική παράμετρος να έχει ο αμυντικός την ικανότητα να δημιουργεί. Εχει καλές πάσες, είναι αξιόπιστος για τους συμπαίκτες του και αμυντικά “διαβάζει” τον αντίπαλο και προλαβαίνει τις κινήσεις του. Επίσης, στον χώρο κινείται πολύ καλά. Το πιο σημαντικό είναι ότι δουλεύει πάρα πολύ και μαθαίνει πολύ γρήγορα, βελτιώνοντας τις αδυναμίες του.

Βέβαια όλοι οι παίκτες έχουν αδυναμίες και πράγματα που πρέπει να βελτιώσουν. Ο Κουτρουμπής πρέπει να βελτιώσει την ταχύτητά του, την έκρηξη στα πρώτα μέτρα και τη δύναμή του όταν πηγαίνει στη μονομαχία με τον αντίπαλο επιθετικό. Στις στημένες φάσεις είναι καλός επιθετικά και μπορεί να απειλήσει, θέλει λίγο δουλειά παραπάνω στο αμυντικό κομμάτι στα στημένα ιδίως στο μαν του μαν γιατί στη ζώνη έχει καλύτερη προσαρμογή. Αυτό είναι κάτι όμως που δυσκολεύει όλους τους αμυντικούς διότι ο επιθετικός στις στημένες φάσεις έχει πάντα το πλεονέκτημα να κινείται πιο γρήγορα προς την κατεύθυνση της μπάλας”.

Μεγαλωμένος σε χρόνια που το να είσαι ΑΕΚ δεν είναι και το πιο συνηθισμένο πράγμα στον κόσμο. Άλλωστε γεννημένος το 1990 το πρώτο πρωτάθλημα που είδα από την ποδοσφαιρική ΑΕΚ ήταν το 2018. Χρόνια συνήθως αποτυχημένα, μίζερα αλλά με πολύ συναίσθημα και πάθος. Ένα πάθος που ολοένα και μεγαλώνει όπως το μεγαλείο της... Δεν είμαστε ΑΕΚ για τα εύκολα. Κάθε μέρα δίπλα της είναι και ένας άνισος αγώνας μεταξύ λύπης και χαράς. Και πολλή πολλή αγάπη.

Continue Reading
Advertisement