ΑΕΚ 2022/2023 – Η μετάλλαξη (Νο2)

0

Α.Ε.Κ. 2022/2023 – Η ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ αριθμός 2 (θα ακολουθήσει η παρουσίαση άλλων δύο)

Οι πρόσφυγες άλλαξαν την Ελλάδα…

Μόνο αποστροφή μπορεί να προκαλέσει η δεύτερη προσπάθεια μετάλλαξης της Α.Ε.Κ. μέσω της προβολής προσφύγων που έγιναν γνωστοί. Όλοι το ίδιο, ανεξάρτητα από την οικονομική τους δύναμη, το πού πρωταγωνίστησαν, την πολιτική τους στάση.

Να το πούμε καθαρά. Είναι σαφής η επιχείρηση της διοίκησης να εμφανίσει την Α.Ε.Κ. ως έναν “εθνικό” σύλλογο, στήριγμα στην Ελλάδα που υποτίθεται άλλαξε. Με κολλητιλίκια με την εξουσία και με όλη την παράγκα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Με μια Ελλάδα που αλλάζοντας μακέλευε ανθρώπινες ζωές, καταδίωκε αριστερούς, έκλεβε εισοδήματα και όνειρα. Θέλουν να κάνουν την Α.Ε.Κ. βιτρίνα κάλυψης και ωραιοποίησης για τα χειρότερα πάνω στα οποία αναπτύχτηκε το ελληνικό κράτος. Το ακόμα χειρότερο είναι πως εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενοι πρόσφυγες, ο Ωνάσης με τον πρόσφυγα εργάτη του, πρέπει να εμφανιστούν συνέταιροι για μια άλλη Ελλάδα. Για γέλια και για κλάματα μαζί…

Μαζί με αυτό, με την απίστευτη κίνηση ονομασίας των θυρών του γηπέδου με “αλύτρωτες” πατρίδες, η Α.Ε.Κ. του ζοφερού παρόντος της (μας) γίνεται και κήρυκας εθνικισμού και μίσους 100 χρόνια μετά τα αποτελέσματα της Μεγάλης Ιδέας και των πρωταγωνιστών της.

Το παζλ συμπληρώνεται και με κάτι ακόμα. Μπορεί στο γήπεδο να μην υπάρχει καμιά αναφορά στο αντικαθεστωτικό, αντικατοχικό παρελθόν της Α.Ε.Κ., αλλά το προηγούμενο εθνικιστικό ντελίριο συμπληρώνεται με μια απίστευτη θρησκοληψία, που δε δείχνει κανένα σεβασμό και δείχνει και άγνοια για το ότι η Α.Ε.Κ. έχει φανατικούς φίλους ανεξαρτήτως θρησκεύματος λόγω κάποιων άλλων χαρακτηριστικών της, που αρκετοί από εμάς παλεύουμε να αναδεικνύουμε εδώ και χρόνια. Και βεβαίως από τη μεριά μας υπάρχει απόλυτος σεβασμός στο πιστεύω όλων.

Η σχέση μας με τη σημερινή Α.Ε.Κ. δεν αφορά απλά μια αγωνιστική αναποτελεσματικότητα και ντροπή, που δυστυχώς και εδώ δικαιωνόμαστε. Αφορά συνολικά τη φυσιογνωμία του Σωματείου, και μαζί με αυτό και του κόσμου της.

Οι μέρες περνάνε. Δε θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια…

Σύνδεσμος φίλων ΑΕΚ “Σπύρος Κοντούλης”


Comments are closed.