Δικαιολογίες, δικαιολογίες, δικαιολογίες…

0

Η ΑΕΚ ταξιδεύει και φέτος «γυμνή» για το βασικό στάδιο προετοιμασίας μίας εκ των πιο κομβικών σεζόν της ιστορίας της, γεγονός όμως που δεν φαίνεται να ανησυχεί και ιδιαίτερα τη διοίκηση.

Πολλοί περίμεναν η φετινή χρονιά να ξεκινήσει εντελώς διαφορετικά εν συγκρίσει με τις 4 προηγούμενες που στο τέλος της σεζόν έβρισκαν την Ένωση 30 βαθμούς μακριά από την κορυφή και κυριολεκτικά σε ρόλο κομπάρσου στο ελληνικό πρωτάθλημα, ωστόσο προς το παρόν, τίποτα απολύτως δεν έχει αλλάξει.

Σχεδόν δύο μήνες μετά την ολοκλήρωση των περσινών υποχρεώσεών της, η ΑΕΚ έχει πραγματοποιήσει με τα χίλια ζόρια μόλις δύο μεταγραφές, «λιβανίζει» εδώ και εβδομάδες ουκ ολίγες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που δεν το αξίζουν κιόλας βάσει βιογραφικών, μοιάζει να μην είναι διατεθειμένη να υπερβεί οικονομικά τον εαυτό της κάτι που βέβαια απαιτεί φέτος από τον κόσμο της αναφορικά με τα διαρκείας που έχει θέσει σε κυκλοφορία και γενικώς… είναι ακόμα στο «ψάξιμο».

Ασφαλώς, οι πρώτες δικαιολογίες δεν θα αργούσαν να κάνουν την εμφάνισή τους στο σύνολο του κιτρινόμαυρου Τύπου. «Δεν υπάρχει πίεση χρόνου έφοσον η ομάδα είναι εκτός Ευρώπης, η αγορά είναι δύσκολη στα μέσα του καλοκαιριού, δεν θα πάρει παίκτη απλά για να πάρει» και γενικώς οι χιλιοπαιγμένες δικαιολογίες της δεκάρας που έχει βαρεθεί όλος ο κόσμος της ΑΕΚ να βρίσκει μπροστά του κάθε χρόνο.

Και σαν να μην έφταναν αυτές, τώρα έχουμε και το… «ο Κουχάρσκι είναι νέος στην ομάδα και θέλει χρόνο» λες και θα κατέβει να παίξει ο ίδιος μπάλα. Τώρα βέβαια γιατί ο σύμφωνα με τους ειδήμονες, βασικός υπαίτιος της καταστροφής της ΑΕΚ, Παναγιώτης Κονέ, όχι μόνο δεν απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του αλλά αναβαθμίστηκε κιόλας εντός της ΠΑΕ, θα μείνει άλυτο μυστήριο.

Εν πάση περιπτώσει, αυτό που ενδιαφέρει εν προκειμένω είναι τι μέλλει γενέσθαι. Σε κάτι ελαφρώς περισσότερο από έναν μήνα το πρωτάθλημα αρχίζει και το «παζλ» της Ένωσης είναι κατά το ήμισυ ανολοκλήρωτο. Δε νοείται απλά να ταξιδεύει σήμερα η ΑΕΚ στην Ολλανδία και να ξεκινάει προετοιμασία που είναι το Α και το Ω όσον αφορά το «δέσιμο» και τη φυσική κατάσταση μιας ομάδας ενόψει μιας νέας σεζόν, με το περσινό της ρόστερ από το οποίο μάλιστα οι περισσότεροι παίκτες δε λογίζονται και δικαιολογημένα βάσει αξίας, έστω σαν δεύτερες επιλογές.

Πότε θα έρθουν οι καινούριοι, πότε θα ταξιδέψουν, πότε θα γνωριστούν με τους νέους τους συμπαίκτες, πότε θα προπονηθούν, πότε θα προσαρμοστούν για να είναι 100% έτοιμοι μέχρι την έναρξη της Super League; Πρόκειται για δύο εβδομάδες προετοιμασία, θα προλάβουν να γίνουν όλα αυτά; Και δεν μιλάμε για έναν και δύο παίκτες. Αυτή τη στιγμή, η ΑΕΚ θα έπρεπε να βρίσκεται στην Ολλανδία με +4 μεταγραφές το λιγότερο, πλην τις προσθήκες Γκατσίνοβιτς και Γιόνσον, εάν όντως είχε πάρει στα σοβαρά αυτή τη νέα, ζωτικής σημασίας, σεζόν που είναι προ των πυλών. Η κατάσταση σίγουρα είναι ακόμα αναστρέψιμη αλλά… για πόσο ακόμα άραγε;


Comments are closed.