ΑΕΚ σημαίνει (και) ΨΥΧΗ ΒΑΘΙΑ!

0


Είμαι ΑΕΚ από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου… ΑΕΚ που λέτε, δεν έγινα για τους τίτλους, ΑΕΚ έγινα για τα όσα πρεσβεύει, για τα όσα συμβολίζει, την αγάπησα για τα ιδανικά και τις αξίες της, την αγάπησα για το σημαντικότερο τρόπαιο, το ταξίδι στο Βελιγράδι, από τα όμορφα βράδια στα γήπεδα της Ευρώπης, από το fair play στον Ιωνικό και το “γλυκόπικρο” ποδοσφαιρικό κύπελλο  και το μπακετικό μαγΚικο πρωτάθλημα του 2002,  για τους παίκτες που φορέσανε τα κιτρινόμαυρα…

“…Θα πει να τραγουδάς με τα μάτια δακρυσμένα…” 

Έχουμε περάσει πολλά, καταστάσεις που άλλες ομάδες- ακόμα και αυτές που έχουν υποβιβαστεί- δεν έχουν δει ούτε στους χειρότερους εφιάλτες τους. Έχουμε ζήσει εφιάλτες διαρκείας, σε όλα σχεδόν τα αθλήματα, που ακόμα μας στοιχειώνουν.

Πριν λίγες μέρες ένας τέτοιος, με “θυμήθηκε” ξανά. Ήταν οι…  χρονιές 2009 με 2013, χάσαμε παντού, ένιωσα ότι βολοδέρνω πάλι, ένιωσα να με… δέρνουν ξανά! Ήττα στο ποδόσφαιρο, σε ντέρμπι, που έχουμε να κερδίσουμε ένα χρόνο μεγάλο παιχνίδι, ήττα και στο μπάσκετ- από πότε έχουμε να κερδίσουμε στο πρωτάθλημα (;)- που ευτυχώς άλλαξε και έγινε ευρωπαϊκή νίκη λίγες ημέρες μετά.

Ένα πνίξιμο στο λαιμό, ένας κόμπος στο στομάχι και κάτι καυτό στο μάγουλο, με “επισκέφθηκαν” και μάλλον δεν είμαι η μόνη…

Υπήρξαν αστοχίες…

Όταν έφυγε ο Χιμένεθ τον Μάιο, ήμουν επιφυλακτική για το ποιός θα έρθει. Ο Ανδαλουσιάνος, με την τρέλα του, τα σωστά και τα λάθη του, έχει κατακτήσει του 2 από τους 3 τίτλους της ΑΕΚ την τελευταία δεκαετία, έχει κάνει πορεία στην Ευρώπη, έχει κάνει και ήττες, κυρίως στην πρώτη του θητεία. Όμως,  κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι ΤΗΝ αγαπάει και ότι πάλεψε με ότι είχε κάθε φορά.

Όταν ήρθε ο Καρντόσο, εξακολούθησα να έχω επιφυλάξεις, τόσο για το βιογραφικό του, μόνη επιτυχία η Ριο Αβε, μόνο 27 παιχνίδια συνολικά, σε 3 ομάδες, ότι δεν υπήρξε ποτέ ποδοσφαιριστής, όσο και για για το φιλόδοξο πλάνο του. Ωστόσο, περίμενα να “μιλήσει” το γήπεδο, όπως και έγινε. Μέσα σε 2 μήνες, ο Πορτογάλος αποτελούσε παρελθόν.

Πηγαίνοντας στα μεταγραφικά, ο πρώην προπονητής ήθελε μικρό ρόστερ, πράγμα που αιτιολόγησε, ωστόσο, στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, χρειάζεσαι “βάθος” στον πάγκο και τουλάχιστον 2 ενδεκάδες έτοιμες. Επιπλέον, η ΑΕΚ χρειάζεται έτοιμο στόπερ και χαφ… προχθές.

Παρένθεση: Ο Βράνιες και τα άλλα τα παιδιά

Ο Βράνιες και  ο Λιβάγια  είναι δύσκολοι χαρακτήρες, είναι παιδιά- που μαζί με τους υπολοιπους πρωην Γιουγκοσλάβους- μέχρι τα 10 τους χρόνια, δεν ξέραν τίποτα άλλο εκτός από τον πόλεμο. Πραγματικότητα που θα την “διαβάσεις” στο βλέμμα τους. Ωστόσο, αυτό δεν είναι δικαιολογία ούτε για το γνωστό βίντεο, αλλά ούτε και για τις αναρτήσεις του Βράνιες. Ο Βόσνιος ζήτησε συγνώμη και η αλήθεια είναι πως κανείς δεν περισσεύει, είναι στο χέρι της διοίκησης από εδώ και έπειτα.

“Το παιχνίδι παίζεται ακόμα” 

Διορθώσεις γίνανε. Μένει να δούμε και την συνέχεια. Όσον αφορά το πρωτάθλημα, τίποτα δεν έχει τελειώσει, είμαστε ακόμα στα μέσα του φθινόπωρου, θα είναι δύσκολη η συνέχεια, αλλά οι παίκτες ξέρουν τι πρέπει και τι μπορούν να κάνουν, τίποτε δεν έχει χαθεί, δεν έχει κριθεί, έχουμε άλλο τόσο Α’ γύρο, τον Β’ γύρο και τα play off.   Η ΑΕΚ πρέπει να κάνει αυτό που ξέρει καλά, να έχει τσαμπουκά, να είναι οικογένεια, να παλεύει μέχρι τέλους, να έχει ΨΥΧΗ ΒΑΘΙΑ!

ΥΓ: Εμείς; ΔΙΠΛΑ ΤΗΣ-ΔΙΠΛΑ ΤΗΣ-ΔΙΠΛΑ ΤΗΣ!

ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΚΗ ΛΥΓΕΡΗ


Comments are closed.