ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ e-mail: aeklivegr@gmail.com

EDITORIALS

«Από τα δύο στενά» σταράτα και ωμά!

Avatar photo

Published

on

ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙ ΤΙΠΟΤΕ Ο ΦΡΙΞΟΣ ΚΩΝΣΤΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΑΕΚ, ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ, ΤΑ ΕΚΘΕΤΕΙ, ΜΕΓΕΝΘΥΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΚΑΙ … ΤΑ «ΣΗΜΑΔΙΑΚΑ» ΑΠΟ ΤΟ «1-1»!

@@@ «ΣΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ τα δυό στενά, που η ΑΕΚ τα πέρασε, στέλνοντας στο μιαρό καθεστώς ΑΓΑΠΗΣ ΦΙΛΙΑ…»! Πέρασε ένα 24ωρο κι ακόμη δεν μπορούμε «να βγάλουμε» από τα μάτια μας τα σημαδιακά γεγονότα, που προκάλεσαν την «ύπουλη»- ενόψει της ρεβάνς στο ανεδρικό , καταραμένο,Οακά- ισοπαλία στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης»! Γιατί το 1-1 δεν ταιριάζει στην πραγματικότητα του αγώνα Αστέρα-ΑΕΚ, όπου:

– α)΄Εξ αιτίας του Θεσσαλονικέα επόπτη γραμμών, Θανάση αλί-τρισαλί-Αϊναλή , δεν μέτρησε το κανονικό γκολ του Ολιβέϊρα, στο 8΄(από την εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου) και σκαρφίστηκε ανύπαρκτρα οφσάϊντ κατά του Λόπες (π.χ. στο 13΄)… Χωρίς ο Μάξιμο Καρέρα «να πλακώσει τα κλάματα», αλά- Δώνης και να οδύρεται, για να γίνει πιστευτός με το … «Γεννήθηκα για προπονητής της ελληνικής Μεγάλης Κυρίας-ΑΕΚ , όχι της ιταλικής-Γιουβέντους»… (σ.σ.: Μάξιμο, γιό έχεις, που να παίζει μπάλα, να φοράει την φανέλα «8» και να τον αποδοκιμάζει άγρια η «εξέδρα»;)

– β)΄ Οι Σιμόες, Παουλίνιο (στο γκολ του Κρέσπι 20΄) και Λόπες,Τσιντώτας (στο χαμένο πέναλτι-Τσιγκρίνσκι του Μπαράλες 69΄-73΄) υπέπεσαν σε «εγκληματικά» λάθη . Κατά τον «πρύτανη των γκολπόστ» , Στέλιο Σεραφείδη, όπως έτυχε να μας πιάσει κουβέντα, ενώ πηγαίναμε παρέα στο κλειστό Οακά, για τον αγώνα με την τουρκική Μπαντίρμα: «Ο Μπάρκας δεν έχει συμβουλευτεί κατάλληλα, για την αντιμετώπιση του πέναλτι. ΄Οχι τόσο ,ότι πέφτει όλο προς την δεξιά πλευρά του, όσο , πως βιάζεται στην κίνηση του, κακώς δεν περιμένει τον εκτελεστή να φανερώσει πρώτος την πρόθεση του. Θα μιλήσω σχετικά με τον Χρυσόστομο Μιχαηλίδη. Νομίζω, πως ο Τσιντώτας έχει εμπεδώσει αυτή την τακτική, γι΄αυτό και το έχω μεγαλύτερη εμπιστοσύνη , όταν οι διάφοροι Βιεϊρίνια κτυπάνε πέναλτι»…

Φωτογραφία: EUROKINISSI

* Θεέ και Κύριε! Λίγα 24 αργότερα, από την Τρίτη, δηλαδή χθες, ερχόταν η πανηγυρική δικαίωση του Στέλαρου! Ο Τσιντώτας δεν βιάστηκε να πέσει, περίμενε τον Μπαλάρες και τον ανάγκασε μέσα στον προβληματισμό του, στα κλάσματα δευτερολέπτου, να ενεργήσει υπό ταραχή και να στείλει τη μπάλα άουτ!

** «Μεγάλε γατο-Σεραφείδη», κορυφαίε τερματοφύλακα, που επέτρεψε μας να αποκαλύψουμε κι αυτό, που μας έλεγες την Τρίτη, οδηγώντας προς το Μαρούσι: «Είδες το αίσχος του Θεοδωρόπουλου, στο Λαμία- Ολυμπιακός; ΄Επεφτε πάντοτε σε δεύτερο χρόνο και απλώνοντας το κορμί του , χωρίς να φτάνει τη μπάλα. Το πάθαινε αυτό, γιατί διατηρούσε ακίνητα τα πόδια του. Τα είχε καρφωμένα στο έδαφος. ΄Ο,τι πιο απαγορευτικό για ένα τερματοφύλακα. Για μένα ήταν «το άλφα ως το ωμέγα», όταν αγωνιζόμουν, αλλά και μετά στις δεκαετίες, που εξάσκησα το επάγγελμα του τεχνικού»!

– γ)΄ Οι Ολιβέϊρα 23΄και Βέρντε 42΄, 62΄, 88΄ έχασαν κλασικές ευκαιρίες για γκολ ! Ο …Ελ Αραμπί θα είχε «σκοράρει» τουλάχιστο τρεις φορές , αν όχι και ο Γιώργος Μασούρας, αν είχαν ίδια τροφοδότηση από τους Παουλίνιο, Αλμπάνη, Κλωναρίδη! Μας πονάει η αλήθεια; Μας πληγώνει η παραδοχή; Εμείς δεν είμαστε κομπλεξικοί.

-δ)΄ Ο σχεδόν σε όλα τα άλλα εξαιρετικός Μακεδόνας διαιτητής, Ευστάθιος Γκορτσίλας (= μακάρι το κυριακάτικο δίδυμο Διαμαντόπουλου- Μανούχου να μας διαψεύσει , όσο χθες ο λεπτοσώματος συνάδελφος του), δεν απέβαλε τον απαράδεκτο Ιγκλέσιας, που πήρε την σκυτάλη από τον επανελθόντα στόπερ Πασαλίδη (= «θα σακάτεβε», με «δολοφονικό» διπλό τάκλιν τον «ερυθρόλευκο» Γκιγιέρμε)… Και από την αρχή ως το τέλος απείλησε άμεσα την σωματική ακεραιότητα των Ολιβέϊρα (9΄,35΄), Αλμπάνη (45΄+1΄), Λόπες (64΄, 92΄) και Μάνταλου (δύο-τρεις φορές, από τις οποίες μία ο 23χρονος Τριαντάφυλλος Πασαλίδης, που «ακούγεται» ως υποψήφιος για μεταγραφή στα Σπάτα)! Κι ενώ ο διαιτητής ανέχθηκε την «εκτροχιασμένη» τραχύτητα, ιδιαίτερα στο αρχικό 10λεπτο, των γηπεδοπύχων, έβγαλε την πρώτη κίτρινη κάρτα στον Αλμπάνη (12΄) κι εύλογα του διαμαρτυρήθηκε ο υπαρχηγός Σιμόες.

@@@ ΟΥΤΕ μια φορά παίκτης της ΑΕΚ (=ακόμη και ο πιο δυναμικός κι αποφασιστικός απ΄όλους, ο Ντεμίτρε Τσιγκρίνσκι, που μη τον ματιάσουμε για την παρατεταμένη απουσία του από το ιατρείο των Σπάτων, το «πεντάρφανο» μετά την έλλειψη του «μάγου» Νίκου Πανταζή) επιδόθηκε σε μαρκάρισμα αντιπάλου, όπως ο συστηματικά «καταβρώμικος» 35χρονος Αργεντινός αρχηγός , που θα ήταν «βατομουρο»-ρέκορντμαν στις αποβολές, αν δεν είχε τα πρωτεία ο κεντρικός αμυντικός Οικονόμου (= μετάθεση νωπή από το Κορωπί στον Βόλο). Αποδείχτηκε, μέσω του Ιγκλέσιας, ότι ήταν «κροκοδείλια δάκρυα» αυτά , που κύλησαν στα μάτια του Αστέρα, για το γεγονός «Πασαλίδη- Γκιγιέρμε». Ως προς τον …Joker της Τρίπολης, να σημειώσουμε, πως είχαμε άδικο, όταν με αφορμή την «ξενέρωτη» μεσαία γραμμή της ΑΕΚ, είχαμε εκφράσει την επιθυμία για «ένα Ιγκλέσιας στην «κιτρινόμαυρη» μηχανή». Ομολογούμε , μετά και τα χθεσινά, πώς ήμασταν λάθος.

@@@ ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν ήμασταν λάθος, όταν φωνάζαμε και πριν από το κυπελλικό «1-1» με τη Μποροβηλο-ομάδα, πως η ΑΕΚ δεν είναι μόνο «ελβετικό τυρί» στην άμυνα (= με εξαίρεση, κατά το πλείστον, τον Μπάρκα και την επική εξαίρεση του Τσιντώτα, στο 87΄, στην κεφαλιά του Λουίς Φερνάντες, κατά το 2-1 επί του Αστέρα, στην 15η αγωνιστική, όταν η εντός έδρας πρεμιέρα του Μάξιμο Καρέρα). Με τα χειρότερα ακραία μπακ , Μπακάκη- Χουλτ, που ευτυχώς δεν τα μιμήθηκαν χθες οι Παουλίνιο- Λόπες, ως προς την δράση τους κάτω από την σέντρα, γιατί οπισθοφυλακικά «τά΄καναν μαντάρα». Ο μεν δεξιός στο γκολ του Κρέσπι (=όπου ήταν συνυπεύθυνος του Σιμόες).Και ο δεύτερος στην φάση του 69΄, που προκλήθηκε η αδιανόητη «θαλασσοταραχή» του πρώην «Λειβαδιώτη» τερματοφύλακα (= και με τον Τσιγκρίνσκι κατόπιν αυτού «να σπρώχνεται» στον βυθό του πηγαδιού, για να αποτρέψει, έστω αντικανονικά, το σουτ-απ΄ευθείας στην κενή εστία από τον «κακό δαίμονα μας» Λουίς . Τον Ισπανό, που μόλις τον είδαμε να αντικαθιστά, στο 62΄τον Ριέρα, μας έπιασε ταράκουλο, γιατί θυμηθήκαμε την 18-12-2019, όταν στο μεν 78΄ ο Κότσιρας από το κλέψιμο της μπάλας από το Μπακάκη, μεταβίβασε στον κοντό δεξιοτέχνη κι εκείνος 1) μείωσε το σκορ σε 2-1 και 2) στο δε 87΄, από την εκ δεξιών σέντρα του Κότσιρα, ο Λουίς με κεφαλιά σχεδόν «εξ επαφής», ανέδειξε τον Τσιντώτα, σε «κάτοχο της Χρυσής Σφαίρας»! Βραβείο, που ο Παναγιώτης θα το γύριζε πίσω στον Αστέρα και ειδικότερα στον Λουίς, με το «Μα τον Θεό» ακαταλαβίστικα, ανεξήγητα, πανάθλια εγκατάλειψη της εστίας του, για να φτάσει, με «περπάτημα στο Φεγγάρι», ως την άγονη αριστερή γωνία της μεγάλης περιοχής του!

– Ο ΛΟΥΪΣ, αν είχε προλάβει να κάνει το σουτ στην ανυπεράσπιστη εστία, θα είχε πετύχει το «2-1», μέσα στα πρώτα επτά-οκτώ λεπτά από την είσοδο του στο τερέν. Αν ήταν ο …Νίκος Κωστένογλου στον πάγκο κι αφού ο 33χρονος Χερόνιμο Μπαράλες θα είχε εκτελέσει το πέναλτι, στέλνοντας τη μπάλα … «Στα Τρίκαλα στα δυό στενά, «σκοτώνοντας» τον Σακαφλιά», θα τριτοέκανε τον σταυρό του και θα ευχαριστούσε με το … «Παναγιά μας, έσωσες τον Παναγιώτη»! Ευχαριστούμε κι εμείς τον Μίλαν Ράσταβατς, γιατί δεν χρησιμοποίησε ενδεκαδάτο τον Λουίς, μάλλον ερμηνεύοντας λανθασμένα, ότι από την «κιτρινόμαυρη» άμυνα έλειπε ο Βράνιες. Ενώ ο Ιταλός συνάδελφος του άφησε στον πάγκο, ως το 82΄, τον Μπακάκη, προτιμώντας τον επιθετικογενή Παουλίνιο, που έχει υπέροχη παράδοση στο «Θ.Κολοκοτρώνης». Ο 28ρονος Πορτογάλος, στο 23΄με σέντρα «πάρε βάλε», προς τον τραγικά άστοχο Νέλσον Ολιβέϊρα, θα πιστωνόταν σαν την μαγική σέντρα, που «την πήρε-το έβαλε», προς τον συμπατριώτη του Αντρέ Σιμόες, ο οποίος με κεφαλιά στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, σημείωσε το νικητήριο γκολ, στο 3-2 επί του Αστέρα. Με τον «Κωστέ» στον πάγκο, ο οποίος βέβαια – και με όλο τον σεβασμό- κάθε άλλο παρά μας έλειψε χθες, δεδομένου, ότι ο Μάξιμο Καρέρα κέρδισε πόντους, με την όλη εικόνα- ιδιαίτερα στο α΄ημίχρονο- της ομάδας. Ακόμη κι αν ο μόνιμος πεναλτοκλέφτης (όπως στο ματς του πρωταθλήματος, όπου προσωρινά ισοφάρισε σε 2-2, ελέω Τάσου Σιδηρόπουλου) Μπαράλες ευστοχούσε χθες, από την άσπρη βούλα, η ΑΕΚ , στα υπόλοιπα 20 λεπτά, θα μπορούσε τουλάχιστο την ισοφάριση, γιατί οι τρεις αλλαγές (= 71΄Σβάρνας, αντί Αλμπάνη, 80΄Κλωναρίδης, αντί Ολιβέϊρα και 82΄Μπακάκης αντί Παουλίνιο) ανταποκρίθηκαν. Προπάντων ο Βίκτορας, που επανήλθε μετά τις 29 Ιουλίου, από το 2-2 με τον Παόκ) και ως επιθετική αιχμή θα είχε φέρει αποτέλεσμα, αν ο Βέρντς στο 88΄ δεν τρίτωνε το κακό της αστοχίας του (…και της ατυχίας του, στο 73΄, όταν στην περίφημη εκτέλεση φάουλ ο Παπαδόπουλος δεν απέκρουε σωτήρια στην αριστερή γωνία της εστίας του).

– Ο ΙΤΑΛΟΣ επιθετικός ακραίος, που «τον επιβραβεύσαμε» στο χθεσινό καίμενο μας, παραμοιάζοντάς τον με τον «ερυθρόλευκο» Ποτένσε, που αδιαφιλονίκητα είναι ο ένας, από εκείνους, που κάνουν την διαφορά στον Οσφπ (= οι άλλοι είναι οι Σα, Τσιμίκας, Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί,Φορτούνης). «Υπερβολική αδεία» αυτή η παρομοίωση για τον δικό μας, που μπορεί και ξεχωρίζει, γιατί μετά την προδοτική φυγή του «Ιούδα»-Λάζαρου δεν είδαμε ακραίο, που «να βγάζει κάστανα από την φωτιά». Πάντως, αφού εξαντληθεί η χρονική προθεσμία, που του έχει δοθεί, κρίμα, αν δεν θα έχει επουλώσει την «αχίλλειο πτέρνα του». Δηλαδή την ανημποριά του, για την αξιοποίηση τετ-α-τετ όπως π.χ. χθες στο 42΄ ή στο 88΄. Θα είναι μεγάλη απογοήτευση, αν αποδειχθεί τελικά , πως … «δεν τ΄όχει»! ΄Οπως λεει ο Νίκος Αλέφαντος, για τον Γιάννη Φετφατζίδη, ως προς την μη ολοκλήρωση της σε όλα τα άλλα βιρτουόζικης επιθετικής ενέργειας του!

@@@ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΜΕ ήδη στο τί δεν μας άρεσε από την ΑΕΚ του «1-1». Πριν να σημειώσουμε και ποιοί ήταν εκείνοι, , που μας άρεσαν, να κάνουμε λόγο για ό,τι συμπεριλάβαμε στην «μεσαίας βαθμολογίας». ΄Ηταν το «ή του ύψους ή του βάθους» , που καταγράψαμε για τον «Ιταλό», τον Μάριο Οικονόμου, που ναι μεν μοιάζει στο κορδελοδέσιμο των μαλλιών της κεφαλής του, με τον διπλανό του, αλλά δεν πλησιάζει, ως κλάση, τον Τσιγκρίνσκι. Ο πρώην «Μπολονέζος» χρεώθηκε με την παντελή απουσία του από την φάση του 20΄, που ο βραχύσωμος Κρέσπι «πήρε την ταυτότητα» των Σιμόε- Παουλίνιο. Τον πιστώσαμε κυρίως με την αντίδραση στο 79΄, όταν ο Τασουλής «άδειασε» τον Βέρντε και εισχώρησε, από αριστερά, στην περιοχή, με απειλή για άμεσο ή έστω έμμεσο (με πάσα) σκοράρισμα * ΣΤΗΝ ίδια κατηγορία εντάσσουμε το Νέναντ Κρίστιτσιτς, για την ευψυχία και τον εγωϊσμό του να φτάνει ως τις παρυφές της αντίπαλης περιοχής, για «να οσφραίνεται», σαν «κυνηγετικό σκυλί», φάσεις για γκολ. Δεδομένου, ότι το ίδιο προτέρημα έδειξε και στην Τούμπα, συμβάλλει το χθεσινό, ώστε να καταλήξουμε, πως ο άλλοτε Ερυθρο-Αστεριώτης κερδίζει επάξια την θέση του 11δάτου στην γραμμή, για την οποία τρέφονται όνειρα, ότι θα εκτοξευθεί σε επίπεδα «Γιόχανσον», μέσω του Πολωνού Σιμάνσκι. Κι ενώ δεν διαγράφουμε τον «Σάμπα 44»- τον γιό του σπουδαίου «Ράφικ 4» (…επίσης, Ερυθρο Αστερίτη, όπως ήταν και ο ΄Ιλια ΄Ιβιτς, που κατά το Αλεφαντικό «έριξε τα τσιμέντα του Καραϊσκάκη»)!

@@@ ΘΕΤΙΚΕΣ εντυπώσεις, για την αντ-επιθετική δράση τους σχηματίσαμε για τους Πορτογάλους ΄Ελντε Λόπες (αποκορύφωμα του το κλασικό πέναλτι, που πήρε από τον ατσούμπαλο Μουνάφο) και Παουλίνιο (την σέντρα του, κατά το 23΄, προς τον Ολιβέϊρα, έχουμε να την δούμε από τις εποχές των Νίκου Σταθόπουλου, Γιάννη Μουσούρη, Μιχάλη Κασάπη, Βίκτορα Θεοφιλόπουλου, Χάρη Κοπιτσή)! Στην συγκεκριμένη ποιότητα , διάκριση, προσφορά τους, οφείλεται και η πολύ καλή εικόνα, που άφησε, ως ομάδα, η του πρώτου 46λέπτου ΑΕΚ * ΣΤΗ «μεσαία τάξη» και λίγο πιο πάνω βάλαμε τους Πέτρο Μάνταλο και Χρήστο Αλμπάνη. Ασφαλώς περιμέναμε- όπως πάντοτε- περισσότερα από τον αρχηγό (=που πρέπει να ζητήσει ειδικό προπονητή για την εκπαίδευση στα «στημένα», όπως έχει κάνει προ πολλού ο Παόκ). Δυστυχώς, δεν δικαιώνεται η προσδοκία μας, ότι και στην ΑΕΚ μπορούμε να υποστηρίζουμε περήφανα, ότι «΄Εχουμε τον δικό μας Φορτούνη». ΄Αραγε αυτή στασιμότητα του Πέτρου να οφείλεται, πως … «δεν μοιάζει του Φορτούνη» και ως προς την τελεσίδικα παρμένη απόφαση του «να σύρει το βλέμμμα από το εξωτερικό και να είναι αφοσιωμένος, ψυχή τε και σώματι, με την ελληνική ομάδα του»; ΄Εχουμε τον επανενεργοποιηθέντα (=μέσω του κυπελλικού ματσακιδίου με την κατά πάρα πολύ κατώτερη Καλαμάτα) αγωνιστικά Κώστα να έχει προσκολληθεί τόσο πολύ με ο,τιδήποτε «ερυθρόλευκο»…Αφού παρακολουθεί δια ζώσης σχεδόν όλα τα αγωνιστικά τμήματα του συλλόγου του, ιδιαίτερα την μπασκετική ομάδα – για την οποία καταβάλλει «υπεράνθρωπες» προσπάθειες τον προσωπικό φίλο του, Λαρεντζάκη Γιαννούλη, «να ξεχάσει» για πάντα τον Μάκη Αγγελόπουλο και «να προσκυνήσει» τους αδελφούς Γιώργο και Παναγιώτη…

* ΟΣΟ για τον χθεσινό Αλμπάνη, ήταν , επί τέλους, «κάτι» από τον κορυφαίο του Απόλλωνα, όταν προτίμησε τον Δικέφαλο Αετό, από τον Οσφπ. ΄Εστω ξανά χωρίς γκολ, αλλά με την αεικινητικότητα και την ομαδικότητα του, «σερβίρισε σε πιατέλα Βοημίας» , προς τον Βέρντε, αλλά ο Ιταλός ενέτεινε την ανησυχία, πως «τινάζει το πλεχτό» μόνο με τις εξαίρετες εκτελέσεις του σε φάουλ και πέναλτις…

@@@ ΟΛΙΒΕΪΡΑ και Βέρντε ξεχώρισαν «πιο κτυπητά» από τους άλλους παίκτες της ΑΕΚ. Αυτοί έχασαν τις κλασικές ευκαιρίες, όμως στο ενεργητικό τους οι πολύ έξυπνες, μελετημένες, κινήσεις, που έκαναν. Εύσημα στον Πορτογάλο, που προερχόταν από πρόβλημα υγείας (=είθε να μη πρόκειται για χρόνια κατάσταση, οπότε και η εξήγηση γιατί δεν έβγαλε ευμεγέθεις καρπούς , στο δένδρο της βασικής καριέρας του στην Ιβηρικξή χερσόνησο). Με το δεξιοπυροβόλο όπλο του «να κάνει σκόνη» την αρκάδικη εστία , στην εκτέλερση του πέναλτι. Θα είχε φτάσει τα 10 γκολ, αν ο διαιτητικά «καταγέλαστος» Αϊναλής , δεν του έκλεβε εκείνο το κανονικό, που σημείωσε, με κοντινό αριστερό πλασαριστό σουτ, στο 8΄. Αν ο Βέρντε σταθεροποιήσει την απόδοση του, η ΑΕΚ , μαζί με Λιβάγια και Ολιβέϊρα, θα διαθέτει γραμμή επιθετικού πυρός, ανάλογη με την «Ενωσίτικη» παράδοση και ικανή να ανταποκριθεί στις πολύ σοβαρές δυσκολίες, που έρχονται. Και στις οποίες- εδώ ας το αναφέρουμε- απαραίτητο να προστεθούν εκείνες, από την «ερυθρόλευκη» παραρτηματοποίηση του ΄Αρη και …ο Μαρθα-Βουρτσιμός του Γιώργου Δώνη!

– ΒΕΒΑΙΩΣ δεν είναι τυχαία η μεν «λεκτική κλαψούρα» , η δε «δακρύβρεχτη έκφραση» του «δον, μέσω των τελευταίων αγώνων της «πράσινης» ομάδας. Ούτε να αντιμετωπιστεί σαν «αέρας κοπανιστός» το μήνυμα-απαίτηση του Δώνη «Με VAR το υπόλοιπο της διοργάνωσης του Κυπέλλου»! Ο πολυμήχανος Αλαφούζος εφαρμόζει πλέον το σατανικό: «Προπονητο-Πατριαρχικό καθεστώς στην ομάδα μου»! Ο Γιώργος Δώνης «μπροστά» και «πιο ψηλά» από κάθε άλλο! Είτε με την «γλειώδη πολιτική του», μέσω ηλεκτρονικού και γραπτού Τύπου, είτε με το … «και κλάάάάμααα» (όπως μετά την εντός έδρας πρόκριση σε βάρος του υποδεέστερου, σε όλους τους τομείς, ΠΑΣ Γιάννινα). Και με το κωμικοτραγικό διαλάλημα της… «Πρασινοφροσύνης του» (= τώρα την θυμήθηκε;)! Ο από τα περίχωρα της Θεσσαλονίκης «φυτευμένος» στο «Τρυφιλλοχώρι», παίζει πλέον τον ίδιο ρόλο με ό,τι ο κυρ- Σάββας στο Φάληρο, οι Γκιόργκι- Μάκης Γκαγκάτσης στον Θερμαϊκό, ο Αλεξοκούγιας στον Πηνειό, ο Αχιλλέας, που … «Βολοδέρνει», οι Σπανός- Αγγελόπουλος στα Δυτικά Περιστεροάστεια, ο Καρυπίδης στο … «Σουπερ 3διάστατο» Χαριλάου και ούτω καθεξής!

@@@ ΜΕΓΑ δίδαγμα, από τα όσα ολοκληρώθηκαν με γνωστή την Κυπελλική Σουπερ-Λιγκάτη 7άδα (εν αναμονή και της 8ης ομάδας από το πιο δύσκολο ζευγάρι της προκριμαρικής φάσης, κατά τη ρεβάνς του «1-1» στο Οακά), ότι Ο-Λ-Ο-Ι ανεξαιρέτως (=ήτοι και οι 7 ως τώρα) δεν δηλώνουν απλά, τυπικά, αλλά πιστεύουν πραγματικά, ουσιαστικά , στο … «ΣΤΟΧΟΣ ΜΟΥ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ» ή «ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ»!

• Ήτοι, ΑΕΚ δεν αρκεί το «1-1 στην Τρίπολη», για να ισχυρίζεσαι κι εσύ το ίδιο με ό,τι ακόμη και ο ΄Αρης ή ο Ατρόμητος! Με απόδοση, γενικού βαθμού «6,5» , όπως στο «Θ.Κολοκοτρώνη», με άμυνα «για τα μπάζα», με μεσαία γραμμή μετριότατη (παρά το αρχικό «3» με τους Σιμάο-Κρίστιτσιτς-Μάνταλο) και με επίθεση της οποίας η αποτελεσματικότητα υπολείπεται «κατά παρασάγκας» ακόμη και της «Περιστεριώτικης» (= Γιώργος Μανούσος- Απόστολος Βέλλιος- Πέτρος Γιακουμάκης) ή της Ηρακλειώτικης (= Χουάν Νέϊρα- Ζοάο Φιγκεϊρέδο- Λισάντρο Σεμέδο), ΛΑΤΡΕΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ έτσι δεν φτάνεις ούτε ως τον Ποδονύφτη…

• ΄Ητοι, ΑΕΚ από αυτή την (πρωταθληματική έστω) Κυριακή «ΠΕΣΕ ΜΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ» πάνω στο βίντεο της αγωνιστικής σεζόν 2017-18! Κοίταξε πώς ήσουνα. Συνέκρινε πως είσαι τώρα. Μη βάλεις τα μυξοκλάματα, όπως ο «ομοτριφυλλοϊδεάτης» του συμπαθέστατου Γιάννη Ζουγανέλη, αρχιθεατρίνος Γιώργος Δώνης, που «τόριξε στα κλάματα», για «να δώσει» , προς κατασπάραγμα, τον ανυπεράσπιστο (…ακόμη κι από το μένος του εισορμήσαντα Δημήτρη Σαραβάκου…) επόπτη Καλύβα, επειδή έχασε το οφσάϊντ σε γκολ του ΠΑΣ! Λες και υπήρχε μια- στο ένα δισεκατομμύριο περίπτωση να άφηνε το «μιαρό καθεστώς» την παόΔωνιζόμενη ομάδα εκτός 8άδας! ΕΣΥ , ΑΕΚ, κάνοντας την σωστή αυτοκριτική, μετά και από ερωτήματα, που προστέθηκαν στην Τρίπολη, ΔΕΝ «ΜΑΡΘΑ ΒΟΥΡΤΣΙΖΕΙΣ»! Αλλά σφίγγεις δόντια και γροθιές ΚΙ ΕΥΘΥΤΕΝΗΣ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΡΕΝΑ…
• … Και ό,τι θέλει, ας φέρει «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΜΑΣ», «Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΘΕΑ»!

Φρίξος Κώνστας

• Υ.Γ. Πέρασε ένα 24ωρο από τότε, που έληξε το ισόπαλο ματς στην Τρίπολη και δύο εκπομπάρχες του Cosmote OTE, οι Αβραμίδης και Κωσταβάρας, ακόμη δεν έχουν ανασκευάσει την … «Τασο Κακοκική» ή «Παναγιωτο Βαρουχακική» απιθανοαπίστευτη κατηγορηματική τοποθέτηση τους, πώς… «ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΕΝΑΛΤΙ ΤΟΥ ΜΟΥΝΑΦΟ, ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΛΟΠΕΣ, στό 30ό λεπτό»! Ούτε ανασκεύασαν, ότι… «ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ ΟΛΗ Η ΜΠΑΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΓΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΙ Ο ΛΑΜΠΡΟΥ ΠΕΤΥΧΕ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΓΚΟΛ, ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΟΦΗ»!
• Γι αυτά και γενικά τέτοια «φαινόμενα» ποιός φταίει; Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ, «ΚΑΤΩ ΤΟΥ ΜΗΔΕΝΟΣ» , ΠΑΕ ΑΕΚ!

 

Με ρίζα από την Πόλη και παππού αθλητή της πρώτης ομάδας βόλεϊ της ΑΕΚ δεν θα μπορούσα παρά να είμαι παράφορα ερωτευμένος μαζί της

Continue Reading
Advertisement