Είμαστε ο καρπός που ανθίζει μέσα στη σαπίλα σας

0

Αετίσιες Κραυγές 30-7-2020

 

 • Έχουμε μια ψυχή τόσο δυνατή, τόσο καρπερή, που καταφέρνει να ανθίσει ακόμα και μέσα στον κόσμο σας που σαπίζει.

 

 1. Αυτό το «Πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ και Β’ αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ» μοιάζει λίγο με… Πρόεδρος ΜΚΟ για την καταπολέμηση της κερδοσκοπίας και Β’ αντιπρόεδρος του ΣΕΒ.

 

 1. Σύντροφε Φεντερίκο Μακέντα, θα ήθελα να σε ενημερώσω ότι εσένα με τα 15 γκολ σε 37 αγώνες, η Αλαφουζική εταιρεία του προϊστάμενου Τσάβι Ρόκα, σε έχει με 250 χιλιαρικάκια το χρόνο και στον Καρλίτος το τσακαλάκι, έχουν κάνει συμβόλαιο με 6,5 κατοστάρικα.

 

 1. Η κυρά Βαρβάρα είχε ένα μοναχογιό. Όταν απόκτησε εγγόνα θεώρησε δεδομένο ότι θα της δώσουν το όνομα της. Τη μέρα της βάπτισης έγινε έξαλλη όταν άκουσε το όνομα Λυδία. Έλα ρε μάνα, είπε ο γιος, όλοι Βαρβάρα θα τη λέμε, το Λυδία είναι εμπορική ονομασία.

 

 1. Ο «πατριωτισμός» των Ελλήνων αφεντικών υπερασπίζεται παζάρια για πλουτοπαραγωγικές πηγές και συμφωνίες που θα βοηθήσουν τους ίδιους και το πολιτικό τους προσωπικό στην καλύτερη αξιοποίηση της λείας. Το ίδιο ισχύει για τα αφεντικά της Τουρκίας.

 

 1. Αν δεν είναι… ύποπτο, τότε σίγουρα είναι άρρωστο και επικίνδυνο το να επαναπαύεσαι, να είσαι ευχαριστημένος με τα λίγα, να δέχεσαι μοιρολατρικά το ρόλο κομπάρσου, να μην ζητάς το κάτι παραπάνω γιατί «υπάρχουν και χειρότερα». Αυτή η μιζέρια δεν είναι ΑΕΚ.

 

 1. Είσαστε ένα μάτσο σάπιοι πλούσιοι σε μια κοινωνία δυστυχισμένων.

 

 1. Εκτός από ένα αριστερό και ένα δεξί μπακ, ένα βαρβάτο στόπερ να αναπληρώνει επάξια Τσίγκρι και Βράνιες. Δυο εξτρέμ επιπέδου ΑΕΚ, ενός παίκτη στο κέντρο με επιτελικά – δημιουργικά χαρακτηριστικά, τώρα χρειαζόμαστε και έναν τερματοφύλακα.

 

 1. Η χούντα συντονισμένα εξολόθρευσε μια σειρά από δημοτικά σχολεία, κυρίως σε μικρά, συχνά απομονωμένα χωριά απ’ όπου τα παιδιά δυσκολεύονται να πάνε στο πιο κοντινό χωριό που είχε σχολείο. Ο φασισμός φοβάται ακόμα και την ελεγχόμενη μόρφωση.

 

 1. Όταν στραβώνει η χρονιά σε μια ομάδα, εμφανίζονται τα «σπάνια πουλιά» να μας πουν για ποδοσφαιριστές που δεν ξέρουν σε ποια ομάδα παίζουν. Δεν έχω ακούσει κανέναν μπαγάσα οπαδό να αναρωτιέται αν ο ιδιοκτήτης της εκάστοτε ΠΑΕ ξέρει ποια ομάδα έχει.

 

 1. Η ένταση στην περιοχή μας δεν γίνεται για το Αιγαίο, την ανεξαρτησία της Κύπρου, ή για την Ανατολική Θράκη και την προστασία κάποιας μειονότητας κλπ. Η ένταση έχει να κάνει με τα συμφέροντα των Ελλήνων και των Τούρκων αφεντικών.

 

 1. Δεν θα γίνει κανένας πόλεμος για την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας των δύο χωρών. Δεν θα γίνει κανένας πόλεμος για την υπεράσπιση της πατρίδας. Αν γίνει, θα γίνει για τα συμφέροντα Ελλήνων και των Τούρκων αφεντικών.

 

 1. Για να είμαι ειλικρινής, ποτέ δεν πίστευα ότι θα μπορούσε ο Μπάρκας να πάρει μεταγραφή στο εξωτερικό με αυτό το μαλλί… Με διέψευσε και μπράβο του.

 

 1. Ελπίζω να μη ζήσουμε την αμήχανη στιγμή που το μεταγραφικό μπάτζετ του Παναθηναϊκού που δεν μπόρεσε λόγο αλλαγής νόμου, να πέσει και σωθεί από τα χρέη, θα είναι το ίδιο και μεγαλύτερο από το δικό μας που έχουμε σωθεί μέσω Γ’ Εθνικής εδώ και μερικά χρόνια.

 

 1. Υγιές και φυσιολογικό είναι να θες την ΑΕΚ πρωταγωνίστρια και να μη συμβιβάζεσαι. Να προσπαθείς να ταρακουνήσεις, να ξυπνήσεις και να ενεργοποιήσεις ανθρώπους που ξέρεις πως έχουν, αλλά για δικούς τους οικονομικούς – επιχειρηματικούς λόγους δε δίνουν.

 

 1. Οι ελληναράδες, υπερπατριώτες σας ενημέρωσαν ότι η αρμάδα SNMCMG2 του ΝΑΤΟ, έχοντας στη σύνθεσή της και τουρκικό πλοίο, ολοκλήρωσε πρόσφατα την ανάπτυξή της στη Μαύρη Θάλασσα, με ναυαρχίδα της ελληνικό πλοίο και Έλληνα διοικητή;

 

 1. Έχω προλάβει την ΑΕΚ που πανηγυρίζαμε και ονειρευόμασταν με τις μεταγραφές που κάναμε, που πηγαίναμε Ομόνοια ξημερώματα για να πάρουμε την εφημερίδα της επόμενης μέρας, να δούμε ποιος έρχεται. Συγγνώμη που δε χαίρομαι με τις περήφανες πωλήσεις.

 

 1. Το λουλούδι για να ανθίσει, θέλει και τη λάσπη του. Έχουμε τη δύναμη αλλά και τη σοφία να διαχειριζόμαστε την όποια λάσπη – συκοφαντία. Ευχαριστούμε τον Αλέξη Αλεξίου και τα πρόθυμα φερέφωνα του.

 

 1. Ένα γκράφιτι μνήμης και τιμής στο κέντρο της Αθήνας για τα τρία μέλη του Τούρκικου συγκροτήματος Grup Yorum που έφυγαν από τη ζωή αγωνιζόμενα κόντρα στον φασίστα Ερντογάν. Δεν είναι όλοι οι Τούρκοι εχθροί μας. Δεν είμαστε όλοι οι Έλληνες σύμμαχοι.

 

 1. Στο αντιαθλητικό μόρφωμα του μπάσκετ των αφεντικών, αν τα κάνεις όλα καλά κάθε χρόνο θα γίνεσαι όσο καλύτερος σου επιτρέπει το μπάτζετ των 2 εκατομμυρίων. Οι ανταγωνιστές σου θα γίνονται τόσο καλύτεροι όσο τους επιτρέπει το μπάτζετ των 10-12 εκατομμυρίων.

 

 1. Η γνώση είναι αληθινή, αν οι οπαδοί, στηριζόμενοι στα συμπεράσματά της, πετυχαίνουν στη πράξη την εκπλήρωση των σκοπών της ομάδας που αγαπούν. Η ωφελιμότητα δεν είναι η αιτία, αλλά το αποτέλεσμα της αλήθειας. Υπερασπιστείτε τη γνώση της πραγματικότητας.

 

 1. Τα καθαρά μάτια του καθαρού, αγνού και καλοκάγαθου οπαδού, τα βλέπουν όλα καθαρά…

 1. Αυτά τα μυστικά ραντεβού του Μάσιμο Καρέρα και του Ίλια Ίβιτς, από τη μια με γεμίζουν ικανοποίηση γιατί φαίνεται ότι ο Ιταλός είναι ιδιαίτερα δραστήριος και πιεστικός σχετικά με την ενίσχυση της ομάδας, από την άλλη με αγχώνουν λίγο για το που μπορεί να οδηγήσουν.

 

 1. Η εφοπλιστική οικογένεια Χατζηπαναγιώτη, μετά από την εκδήλωση της Επανάστασης το 1821, μετακόμισε στα Κύθηρα, τα οποία ήταν αγγλική κτήση, για να αποφύγει τις πιέσεις της επαναστατικής κυβέρνησης να χρηματοδοτήσει τον αγώνα. Πάντα πατριώτες οι εφοπλιστές!

 

 1. Κι αν κάποιοι ονειρεύεστε μια κοινωνία κάπως έτσι, λογαριάζετε χωρίς αυτούς που θα γίνουν ο εφιάλτης στα όνειρα σας. Μασκούλα για την προστασία της υγείας μας θα βάλουμε, αλλά από μέσα θα φωνάζουμε ακόμα πιο δυνατά!

 

 1. Είμαστε το μεγάλο αντάρτικο στο ρεύμα του συμβιβασμού και της υποταγής σας.

 

 1. Καλοί μου φίλοι παναθηναϊκοί, όπως βλέπω απομακρύνεται το ενδεχόμενο ανανέωσης του Σένκεφελντ, ότι καλύτερο έχετε δει στην άμυνα μετά τον Χέρνικσεν. Αλλά μην αγχώνεστε. Ο σύντροφος Ρόκα θα αρπάξει τον Πραξιτέλη το Βούρο μέσα από τα χέρια του ΟΦΗ.

 

 1. Στο αντιαθλητικό μόρφωμα του μπάσκετ των αφεντικών, ακόμα και όλα λάθος να τα κάνουν αυτοί που έχουν μπάτζετ 10-12 εκατομμύρια, είναι αδύνατον να τους συναγωνιστείς με μπάτζετ των 2 εκατομμυρίων ακόμα και αν τα κάνεις όλα σωστά.

 

 1. Αγαπημένε μου οπαδέ, ευλογημένη η στιγμή που θα καταλάβεις ότι στο ποδόσφαιρο των αφεντικών δεν είσαι για όλα υπεύθυνος και ένοχος εσύ… Ούτε κανένας άλλος φουκαράς υπάλληλος ποδοσφαιριστής, πέρα από τα αφεντικά του.

 

 1. Όλοι ξέρουν ότι το καλύτερο σημείο να κρύψεις μολότοφ είναι στη μέση του δρόμου. Ειδικά για την περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας, η καλύτερη κρυψώνα είναι ένας παράδρομος της οδού Δεκελείας που οδηγεί στο νεοσύστατο γήπεδο που θα παίζει η ΑΕΚ.

 

 1. Ρουφάτε…

 

 1. Οι πράκτορες μου από την Ισπανία με ενημερώνουν ότι ο Λουίς Ελγιέρα, ο τεχνικός διευθυντής της Λας Πάλμας, εργάζεται νυχθημερόν προκειμένου να βρει ομάδα στον Σέρχιο Αραούχο, κάτι που σημαίνει ότι έχει ενημερωθεί πως η ΑΕΚ δε θα τον κρατήσει.

 

 1. Αν λοιπόν βαρέθηκες να αισιοδοξείς μονάχα τα πρωινά, που ο ήλιος λούζει τις απέναντι ταράτσες, πρέπει να καταλάβεις ότι σημασία δεν έχει να πιαστείς από τα @@ κάποιου ισχυρού ηγέτη, αλλά να είσαι πιο δυνατός «εσύ» ο λαός. Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2019 

 

 1. Είδα ένα κατακίτρινο τριαντάφυλλο στον κήπο μιας μονοκατοικίας. Πανέμορφο. Ολομόναχο. Χωρίς άλλα λουλούδια γύρω του. Μα αυτό ζούσε το μεγαλείο και την ομορφιά του. Χωρίς να ξέρει τίποτα απ’όλα αυτά. Το ονόμασα… AEK-LIVE!

 

 1. Τέσσερεις προετοιμασίες που έχει κάνει ο Τσιγκρίνσκι με την ΑΕΚ και στις τρεις, λίγο μετά την επιστροφή, έχει ένα μυϊκό τραυματισμό που τον κρατάει έξω 3-4 εβδομάδες. Ας ελπίσουμε ότι δε θα συμβεί και φέτος γιατί κάπου εκεί θα γίνει και ο τελικός Κυπέλλου.

 

 1. Από το 1970 στο 1971 μειώθηκαν κατά 30.400 τα παιδιά στα δημοτικά. Για πρώτη φορά από το 1964 έπεσε κάτω του εκατομμυρίου ο μαθητικός πληθυσμός προσχολικής ηλικίας και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Χουντική παιδοκτονία.

 

 1. Αν πραγματικά υπήρχε θεός, δε θα του πέταγε αυτουνού έναν κεραυνό κατακέφαλα;

 

 1. Τι είναι αυτά που κάνουν Πολωνοί της Γκόρνικ, με τις περιπτώσεις των δανεικών Γιακουμάκη και Βασιλαντωνόπουλου; Ενώ υπάρχει ήδη συμφωνημένη ρήτρα για την απόκτηση τους, αυτοί επιδιώκουν νέα διαπραγμάτευση. Που τα έχουν δει αυτά;

 

 1. … πρέπει να γίνεις κομμάτι μιας ισχυρής δύναμης που θα μάχεται για τις ανάγκες και το δίκιο της υπαρκτής ΑΕΚ με αφετηρία τη δημιουργία μίας κανονικής κοινωνίας ανθρώπων. Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2019

 

 1. Είτε το κοίταξα το κατακίτρινο τριαντάφυλλο είτε όχι, είτε το παίνεψα είτε όχι, αυτό εκεί. Κατακίτρινο, στο χρώμα του ήλιου. Ουδέν κρυπτόν από τον ήλιο. Κάπως έτσι το θέλουμε το AEK-LIVE. Να μη το επηρεάζει ο κόσμος γύρω του, να μη χαλιέται εύκολα. Όσο γίνεται.

 

 1. Το μοναδικό εμπόδιο για να γυρίσει ο Βιγιαφάνιες στην αγαπημένη του Πανάθα είναι να μείνει ελεύθερος, μας έλεγαν και μας έγραφαν. Και αυτός μετά την ελευθερία του, τους ζητάει από ποσοστό μεταπώλησης μέχρι και μπόνους για τις ασίστ.

 

 1. Ορισμένοι θεωρούν αληθινό, ότι συμφωνεί με την γνώμη της πλειοψηφίας, ότι είναι γενικά ισχύον. Όμως γενικά ισχύουσες μπορεί να είναι και οι παντός είδους πλάνες, όπως τα θρησκευτικά δόγματα. Μια τέτοια αντίληψη για την αλήθεια είναι αντεπιστημονική.

 

 

 

Παναγιώτης Αλιατάς

 

[email protected]

 

twitter

 

facebook

 

 

 

 

 

 


Comments are closed.