Γήπεδο ΑΕΚ… τη σεζόν 2021-2022;

0

Στο ΠΑΟΚτσήδικο sdna.gr μίλησε ο project manager του γηπέδου της ΑΕΚ, Δημήτρης Ανδριόπουλος σε συνέντευξη του στον Βασίλη Βέργη

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τον δεύτερο διαγωνισμό που αφορά το εσωτερικό
Έχουμε βάλει στόχο με την Περιφέρεια, όπου ο κ. Πατούλης ενισχύει με όποια δύναμη έχει το έργο, να ξεκινήσει άμεσα και αυτή η εργολαβία. Στόχος είναι τον Ιούνιο να υπογραφεί η σύμβαση, να εγκατασταθεί η ΤΟΜΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε και να ξεκινήσει άμεσα το έργο. Με την ΤΟΜΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε όμως ήδη δουλεύουμε μαζί στην προετοιμασία όσον αφορά τις τεχνικές λεπτομέρειες.

Για την θέα του γηπέδου και την ακουστική
Ένα γήπεδο με διπλή κερκίδα δίνει ομορφιά δίνει καιτρομερή ακουστική. Και οι 32.000 θέσεις θα έχουν εκπληκτική γωνία θέασης. Όχι με συμβιβασμούς. Η θέα που θα υπάρχει σταVIP θα είναι ίδια και με αυτή κάτω από τον πυλώνα. Και αυτό γίνεται εξαιτίας του σχεδιασμού.

Για τον Δημήτρη Μελισσανίδη
Ο κ.Μελισσανίδης είναι γνωστός για την επιμονή του, το όραμα του. Δεν ξέρω σε πόσους ειναι γνωστός για το συναίσθημα του. Είναι εκρηκτικός και παρεξηγείται κάποιες φορές Το κάνει με αγάπη. Το ζει. Δεν κάνει βήμα πίσω. Τα τελευταία 7 χρόνια μου το επαναλαμβάνει συνεχώς. Τον ενδιαφέρει να παραδώσει το γήπεδο χωρίς δάνεια, χωρίς υποχρεώσεις. Ένα υγιές ερασιτεχνικό σωματείο και μια υγιή ΠΑΕ.

Για την υπογειοποίηση
Θέλω να σας πω, ότι έχει ξεκινήσει η υπογειοποίηση από τις αρχέςΦλεβάρη. Έχει ξεκινήσει από την αρχή Φεβρουαρίου, το κάθε έργο ξεκινάει όταν το δει ο εργολάβος. Υπάρχει μια διαδικασία που είναι πολύ σοβαρή, η μετακίνηση των δικτύων κοινής ωφέλειας, που τώρα ολοκληρώνεται. Έχουν μπει οι πάσσαλοι για την υπογειοποίηση και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Αν δεν δημιουργηθεί χαμός με τον κορωνοϊό ο εκσκαφέας θα μπει σε εξήντα ημέρες. Πρέπει ωστόσο να συντονιστούν και άλλοι δήμοι και η αστυνομία για την υπογεοποίσηση. Ο κίνδυνος είναι αν οι άνθρωποι του εργολάβου αρρωστήσουν θα πρέπει να περιμένουν τα έργα. Τα εργοτάξια είναι ακόμα ανοιχτά και μόνο αν κάποιος νοσήσει θα υπάρξει πρόβλημα.

Πότε θα κάνει εγκαίνια η ΑΕΚ
Θα το αφήσουμε και δεν θα το απαντάμε αλλά ο στόχος είναι να παίξει το 2021-22 η ΑΕΚ στην “Αγιά Σοφιά” γιατί πριν από δύο μήνες δεν θα έλεγε κανείς πως θα αναβληθεί το EURO, και όλα τα αθλήματα. Θα ήμουν ηλίθιος αν έλεγα κάτι τώρα αυτό που έχω να πω είναι πως θα έχουμε εγκαίνια. Η υπογειοποίηση είναι δημόσιο έργο και εμείς του προσφέρουμε εθελοντικά βοήθεια σαν Dimand. Τεχνικά μπορεί να τελειώσει σε 10 με 12 μήνες εκτός αν έχουμε εκπλήξεις με κάποια δίκτυα. Δεν με φοβίζει κάτι στην ολοκλήρωση του έργου. Όταν είχαμε δει στην αρχή, δεν πιστεύαμε πως θα βγει τέτοιο αποτέλεσμα, όλοι αυτοί που αγαπούν την ΑΕΚ θα τους πιάνει δέος. Έχω μια αγάπη προς την ΑΕΚ, ασχοληθήκαμε με τα γήπεδα γιατί θέλαμε να κάνουμε καλύτερο το ποδόσφαιρο στη χώρα. Αυτό το γήπεδο σε οποιαδήποτε χώρα θα στοίχιζε 85 εκατομμύρια και όχι 65 και ο μόνος λόγος που δεν του λείπει κάτι είναι η ιδιοσυγκρασία του Δημήτρη Μελισσανίδη. Έχουμε στόχο αλλά και ο περιφερειάρχης υποστηρίζουν τον στόχο για να έχει υπογραφή μέχρι τον Ιούνιο για να αρχίσουν και οι εργασίες και μέσα. Έχουμε σπάσει το γήπεδο σε 7 πακέτα κάτι που είναι μεγάλος… πονοκέφαλος»

Για όσους δεν βοήθησαν
Είμαι σίγουρος πως ο λαός της ΑΕΚ τα ξέρει όλα και δεν χρειάζεται να τους τα θυμίζουμε. Όσους όμως μας δημιουργούν προβλήματα πρέπει να τους θυμίζουμε τι θα προσφέρει το γήπεδο της ΑΕΚ. Πρέπει στους κύριους Λαφαζάνη, Σκουρλέτη και στους άλλους να θυμίσουμε πως μετά από 30 χρόνια έφυγαν τα σκουπίδια από το Άλσος που ήταν μια πηγή μόλυνσης και μετά από 30 χρόνια ήταν το γήπεδο της ΑΕΚ που βοήθησε να εφαρμοστούν τα έργα αυτά. Να θυμίσουμε σε όλους αυτούς πως για το γήπεδο της ΑΕΚ, θα προστατεύεται ένα άλσος που ήταν σκουπιδότοπος και κάθε χρόνο είχε μεγάλη τύχη που δεν κάηκε.

Για την ομορφιά του γηπέδου
Υπάρχει τέτοιος ενθουσιασμούς, που δεν είχαμε φανταστεί ότι θα υπήρχε. Δεν είχαμε φανταστεί πόσο όμορφο θα βγει αυτό το γήπεδο. Οι ΑΕΚτζήδες πρέπει να ειναι συγκινημένοι. Είναι το μοναδικόαμιγές ποδοσφαιρικό γήπεδο με διπλή κερκίδα, πυλώνες σε προένταση και όταν μπαίνει κανείς μέσα τον πιάνει δέος από την αρένα που βλέπει.

Για τα εγκαίνια
Έχω πέσει έξω επτά – οκτώ φορές. Είναι ένα μαραθώνιος βουνού, όταν ξεκινήσαμε το πρότζεκτ, περίμενα να έχουμε τελειώσει σε 3 χρόνια και συνεργαστήκαμε με πολλούς φορείς και κάθε φορά στην ελληνική πραγματικότητα είχαμε πάγωμα 8 μηνών κάθε φορά. Ποτέ μα ποτέ δεν υπήρχε στιγμή πως θα κάνουμε πίσω, θυμώσαμε απελπιστήκαμε αλλά είχαμε μεγαλύτερη ενέργεια για αυτόν τον στόχο.

Για την καθυστέρηση του έργου
Έχουν συμβάλει όλα, κοιτάξτε τι συμβαίνει τις τελευταίες 30 μέρες στη χώρα και 90 σαν πλανήτης. Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι καθυστερήσει θα έχει η υπογειοπόιηση. Εγώ στέκομαι σε όλους που βοήθησαν και όχι σε ποιόν καθυστέρησε, θυμάμαι ποιοι βοήθησαν και αυτό μου δίνει χαρά. Ο Σγουρός βοήθησε, ο Μανιάτης ως υπουργός που έβαλε το νόμο στην Βουλή. Άνθρωποι της κυβέρνησης Συρίζα ήταν αντίθετοι αλλά στη συνέχεια βοήθησαν πολύ. Από όλους βοήθησαν οι ανώνυμοι στο δημόσιο βάζοντας την υπογραφή τους παρά τις απειλές βοήθησαν και αυτούς όλους η ΑΕΚ πρέπει να τους τιμήσει.

Πόσο εύκολος ή δύσκολος άνθρωπος είναι ο Δημήτρης Μελισσανίδης: Δεν υπάρχουν δύσκολοι και εύκολοι άνθρωποι. Υπάρχει μόνο καλή επικοινωνία. Εμείς βρήκαμε περισσότερα να μας ενώνουν παρά να μας χωρίζουν. Στο πρώτο εξάμηνο του 13′ φτιάξαμε εμπιστοσύνη και έτσι ξεκινήσαμε μαζί, να υλοποιήσουμε ένα όνειρο από την καρδιά του. Εγώ μέχρι τότε δεν είχα καταλάβει την διαφορά του ΑΕΚτζή από αυτόν του Ολυμπιακού και του Πανιωνίου, αλλά πλέον ξέρω τη διαφορά. Όταν το άκουσα ξένισα αλλά μετά κατάλαβα τη διαφορά γιατί πρέπει να είναι τόσο διαφορετικό και τι σημαίνει η Αγιά Σοφιά κάθε τεχνοκράτης πρέπει να ακούει τον πελάτη. Για αυτό έχει κρατήσει αυτή η συνεργασία μας. Όταν το 13 αναλύσαμε τα δεδομένα του γηπέδου είχαμε να λύσουμε πολλά προβλήματα. Όταν καταλάβαμε πως πρέπει να ξεκινήσουμε από το μηδέν, έπρεπε να σεβαστούμε τη φύση. Πήγαινα για συναντήσεις με τον Βασιλόπουλο και προσπαθούσα να τους εξηγήσω και γιατί στα 29 στρέμματα χτίζουμε 31 χιλιάδες θέσεις γιατί υπήρχε καχυποψία.

Για τις σουίτες και το πως βλέπεις μέσα από το γήπεδο: Σε ένα γήπεδο 32 χιλιάδων θέσεων, η διπλή κερκίδα δίνει πολύ καλή ακουστική αλλά και από παντού βλέπεις τέλεια. Δεν έχει διαφορά το VIP από κάτι άλλο, και βοήθησαν και οι πυλώνες. Δεν θέλαμε να δημιουργήσουμε προβλήματα και παρόλα αυτά είναι απομακρυσμένο 8 περίπου από τα σπίτια και έχει λιγότερο μπετό από το παλιό. Οι σουίτες είναι 40, το εσωτερικό των σουιτών είναι φροντίδα του Μελισσανίδη. Κανείς δεν είπε τίποτα και είναι δικό του και έχει το γούστο του και την μικρασιάτικη αγάπη του Μελισσανίδη. Θα νιώθεις πως από το σαλόνι σου θα βλέπεις το γήπεδο, δεν θα είναι ψυχρές θα είναι αθλητικές και θα επιβάλλονται στον χρήστη, θα κερδίζουν τον σεβασμό του. Θα είναι ένα μεγάλο εμπορικό σουξέ για την ΑΕΚ. Τους επόμενους 12-18 μήνες έρχονται τα… καλά.

Για το αν υπερβάλει ο Μελισσανίδη
Δεν είναι υπερβολικός όταν λέει ο Μελισσανίδης ότι η ΑΕΚ θα έχει λεφτά μετά από το γήπεδο είναι ρεαλιστής.

Για την πορεία του
Ίδρυσα την Dimand πριν από 16 χρόνια και είμαστε εδώ σήμερα. Το 2002 υπήρχε ένα πρόβλημα, ο Ολυμπιακός έψαχνε γήπεδο και η ολυμπιάδα δεν είχε γήπεδο για τις γυναίκες. 18 μήνες δουλέψαμε εντατικά και καταφέραμε να το κάνουμε, το κλειδί ήταν πως το αντιμετωπίσαμε ως ένα πρότζεκτ real estate. Εμείς μάθαμε εκεί να φτιάχνουμε γήπεδα, στις ίδιες αρχές ήταν και το AEL FC Arena. Τον Μάιο του 13′ συναντήθηκα με τον Μελισσανίδη, μιλήσαμε μια φορά το 2005 αλλά είχαμε χημεία και δεν ξεχαστήκαμε. Επειδή δεν προχώρησαν τα πράγματα και δεν τον είχα δει. Το 13′ όταν μάθαμε για την ΑΕΚ πήρα εγώ την πρωτοβουλία και πήρα τηλέφωνο.

Για την ακουστική
Κάθε φορά θέλει την καλύτερη ακουστική. Ένας μελετητής αρκετές φορές δεν μπορεί να το υπολογίσει, παίζει ρόλο και η τύχη. Αυτό που βλέπουμε μέχρι τώρα είναι ενθαρρυντικό και θα το ξέρουμε όταν έχει μέσα το γήπεδο 32 χιλιάδες κόσμο.

Για την λειτουργικότητα του γηπέδου
Θέλεις έξι με εννέα μήνες για να καταλάβεις το γήπεδο. Κανείς σχεδιασμός δεν έχει εφαρμοστεί με τη μια, ξέρουμε πως θα έχουμε αλλαγές για να το πάμε εκεί που πρέπει,.

Για το ότι θα είναι παλιό σαν γήπεδο της ΑΕΚ: Δεν ξέρω με ποια λογική έκανε την δήλωση, εγώ θα μιλήσω για τη Νέα Τούμπα όταν δω το γήπεδο ή χτίζεται.

Για την αναβάθμιση της περιοχής και το γήπεδο: Αυτή τι στιγμή κάνουμε μια μελέτη με τον κ. Γαβριήλ, συνεργαζόμαστε με την εκκλησία και με την πολιτεία για να μπορέσει κόσμος με τα ΜΜΕ να έρθει στο γήπεδο. Αν αγαπάμε την οικολογία πρέπει να πηγαίνουμε με τα πόδια στα 2 χιλιόμετρα στο γήπεδο ή με τα λεωφορεία. Κάνουμε μια μελέτη για να γίνει ένα συμπληρωματικό έργο της υπογειοποίησης, και τότε όλοι θα καταλάβουν μετά την ανάπλαση πως θα έχει γίνει η περιοχή αυτοί που την πολεμούσαν. Στο μέλλον οι κάτοικοι και η ΑΕΚτζήδες θα θυμούνται όσους βοήθησαν, γιατί η ομάδα θα έχει σπίτι αλλά και η Νέα Φιλαδέλφεια θα αλλάξει ως περιοχή.


Comments are closed.