Η ατάκα που έμεινε στην ιστορία!

0

Είναι σπάνιες οι φορές που ο φωτογραφικός φακός ή, η λήψη ενός βίντεο ,μπορεί να αποτυπώσει στο έπακρο την ένταση της στιγμής , σ’ένα γήπεδο ποδοσφαίρου την ώρα που αγωνίζεται η αγαπημένη σου ομάδα!

 Το ημερολόγιο έγραφε 21/11/2006 όταν η ΑΕΚ πετύχαινε μία από τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου κόντρα στην μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης Μίλαν. Ο κόσμος είχε κατακλύσει τις εξέδρες του γηπέδου δημιουργώντας μια μαγευτική ατμόσφαιρα με δεκάδες χιλιάδες χαρτάκια και κιτρινόμαυρες σημαίες !

Γράφει ο Γιώργος Στογιάννος

Το άγχος στον κόσμο , έντονο πριν  την έναρξη του αγώνα , έγινε εντονότερο μετά την έναρξη του αγώνα αφού η Μίλαν έχανε την μία ευκαιρία πίσω από την άλλη και η Α.Ε.Κ έχοντας έναν καταπληκτικό Στέφανο Σορεντίνο στο τέρμα κρατούσε το ” 0 ” , μέχρι την φάση του 32′

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος κερδίζει το φάουλ έξω ακριβώς από την περιοχή, ο κόσμος αντιλαμβάνεται από την εξέδρα ότι … ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΙΓΜΗ, τότε θα γίνει, και έτσι αρχίζει να καταγράφει από τα κινητά και τις κάμερες της εποχής !

Τότε θα γεννηθούν τα πρώτα viral βίντεο από αγώνα ποδοσφαίρου, η ατάκα ”φύγε Λύμπε” ακούγεται ταυτόχρονα από πολλά σημεία του γηπέδου λες και ο κόσμος είχε την αίσθηση, ήξερε τι θα ακολουθήσει και πως θα γίνει!

Όμως η ατάκα που μνημονεύεται έως και σήμερα και έχει μείνει στην ιστορία, έρχεται και πάλι από την ίδια εξέδρα στην ίδια φάση!

Ο Λυμπερόπουλος πάει να εκτελέσει το φάουλ, όμως ένας φίλος από την κερκίδα παρακαλάει τον Ζούλιο Σέζαρ να το εκτελέσει μ’έναν ξεχωριστό τρόπο!

” κάρφωσέ το ρε π..η καράφλα,  κάρφωσέ το να εξιλεωθείςΓΚΟΟΟΟΟΛ”, αυτά τα σχόλια δείχνουν σε μεγάλο βαθμό την έκρηξη συναισθημάτων που νιώθει ο απλός φίλαθλος όταν αγωνίζεται η αγαπημένη του ομάδα, από την αγωνία στην χαρά και τούμπαλιν! Για αυτό τον λόγο τέτοια βίντεο παρακολουθούνται έως και σήμερα από φίλους ομάδων όλων των αποχρώσεων , γιατί ο καθένας παρακολουθεί τον εαυτό του στο γήπεδο μέσα από αυτά!

ΥΓ. Φίλε που ακούγεσαι στο βίντεο , 14 χρόνια μετά παραμένεις θεός να ξέρεις!!!


Comments are closed.