Πρώτη του Σάντος με απόντα τον Νικολαΐδη

0

2-7-2001

Στο γήπεδο “Ν.Γκούμας” έγινε η πρώτη προπόνηση για την περίοδο 2001-2002, υπό τις οδηγίες του νέου τεχνικού της ΑΕΚ, Φερνάντο Σάντος

Ο Πορτογάλος προπονητής τα τελευταία 3 χρόνια καθόταν στον πάγκο της Πόρτο, μάλιστα φαινόταν κλεισμένος από τον Άρη όμως τελευταία στιγμή ο Μάκης Ψωμιάδης πήρε την υπογραφή του. Τα διοικητικά ήταν μπερδεμένα αφού η NETMED, η οποία είχε το μάνατζμεντ τα τελευταία 2 χρόνια, προσπαθούσε να τελειώσει από την ΑΕΚ φορτώνοντας την σε όποιον έβρισκε μπροστά της. Ο Αλεχάντρο Σκλαβενίτης φαινόταν ως ο νέος πρόεδρος της ομάδας, όμως ο Μάκης Ψωμιάδης, ως αντιπρόσωπος του, ήταν αυτός που κρατούσε τα ηνία της ΑΕΚ και έφερε την ομάδα στον γκρεμό.

Η “πρώτη” της ΑΕΚ ήταν προγραμματισμένη για τις 7 το απόγευμα, ο καιρός ήταν συννεφιασμένος και λίγο πριν την έναρξη της προπόνησης άρχισε να βρέχει καταρρακτωδώς, ωστόσο ο Σάντος ολοκλήρωσε κανονικά το πρόγραμμα. Τον αγιασμό τέλεσε ο Δεσπότης Καβάλας και αμέσως μετά οι 500 οπαδοί ξέσπασαν κατά της NETMEND και της απούσας διοίκησης, το παρόν είχε δώσει μονό ο Μάκης Ψωμιάδης.

Από την πρώτη αυτή συγκέντρωση έλειπε, αδικαιολογήτως, ο Ντέμης Νικολαϊδης ο οποίος σε άλλους κύκλους έδειχνε έτοιμος για μεταγραφή, σε άλλους ως μπροστάρης στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας της Original ενώ άλλοι έλεγαν ότι την ώρα της προπόνησης συζητούσε με τον Σιρχάουζ, υπεύθυνο της NETMEND, το μέλλον του. Στην προπόνηση δεν πήγαν και οι Δέλλας, Καψής οι οποίοι ήταν με την Εθνική ενόπλων στην Αίγυπτο και ο Εμανουέλ Ρουϊζ που είχε πρόβλημα με το εισιτήριο του, ενώ μια ώρα μετά την έναρξη της προπόνησης έκανε την εμφάνιση του, μέσα σε αποθέωση, ο Φερνάντο Νάβας κατευθείαν από το αεροδρόμιο. Νέοι παίκτες δεν υπήρχαν, μεταγραφές χωρίς διοίκηση δεν γίνεται, ωστόσο υπήρξαν νέα πρόσωπα οι δανεικοί που επέστρεφαν Τριχιάς, Καβάζης, Αναστασάκος, Πέτκαρης και Ρούσεφ.

Εντύπωση έκανε στους φίλους της ΑΕΚ το ότι η προπόνηση έγινε κανονικά με μπάλες και δόθηκε έμφαση στην κυκλοφορία της με ειδικές ασκήσεις. Κατά τη διάρκεια της προπόνησης οι κιτρινόμαυροι οπαδοί αποδοκίμαζαν τη διοίκηση της ΑΕΚ ενώ επευφημούσαν τον Σάντος, τον Νάβας μόλις εμφανίστηκε αλλά και τον Κωστή που έκανε ατομική προπόνηση, όπως και τον Τόνι Σαβέβσκι που είχε αποχωρήσει λίγους μήνες πριν δίνοντας τη θέση του στον Πορτογάλο προπονητή. Στη τελευταία ώρα υπήρξε και διπλό ανάμεσα σε κίτρινους και μαύρους με Μαλαδένη, Τσάρτα και Φερούζεμ να σκοράρουν.

Πάρης Αρωνιάδης

Comments are closed.