Η rock κουλτούρα του Αλμέιδα ταράζει τα νερά…

0

Δεν ξέρω πώς να το πω, αλλά ο Αλμέιδα έχει φέρει μια αύρα στην ομάδα που μας αρέσει. Που μας θυμίζει το τι πρεσβεύει η ιστορία της. Κάτι που δεν είναι καθόλου νεοπλουτέ, εφετζίδικο και λαμπερό, αλλά άκρως γνήσιο και ποδοσφαιρικό. Και αυτό έλειπε από την ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια.

Από τις πρώτες του δηλώσεις επικοινώνησε με το βαθύτερο ένστικτο του ΑΕΚτζή. Στη συνέντευξη τύπου μίλησε για πάθος, σεβασμό και ένωση, ενώ όταν τον ρώτησαν αν αισθάνεται πίεση δήλωσε χαρακτηριστικά: Πίεση έχει ο πατέρας που θέλει να δώσει ένα πιάτο φαγητό στο παιδί του. Εμείς παίζουμε ποδόσφαιρο, έχουμε πάθος γι’ αυτό και μας αρέσει να δουλεύουμε. Κίνητρό μου δεν είναι τα λεφτά, αλλά η δόξα.

Αυτό το βέρο λατινοαμερικάνικο στοιχείο, η έμφαση στο πάθος και στην ομαδικότητα, έλειπε τρομαχτικά από την ΑΕΚ την τελευταία τετραετία. Στα διάφορα ρεπορτάζ διαβάζουμε ότι πριν την προπόνηση το τεχνικό τιμ βάζει ροκ και μέταλ μουσική προκειμένου οι παίχτες να είναι ζωντανοί και σε εγρήγορση. Πώς να μην τους λατρέψεις…

Όπως επίσης διαβάζουμε ότι όταν κάποιοι παίχτες ζήτησαν από τον Αλμέιδα να κάνουν έξτρα προπόνηση στο ρεπό που τους έδωσε, εκείνος αρνήθηκε, λέγοντάς τους ότι η ξεκούραση και το ρεπό είναι ιερά για όλους. Προσωπικά λατρεύω τη φιλοσοφία του. Πιστεύω ότι έτσι χτίζονται οι δυνατές παρέες, που μπορούν να κυνηγήσουν στόχους.

Η ΑΕΚ πρέπει να ξαναγίνει δυνατή και όχι να μεγαλοπιάνεται εύκολα. Πρέπει να πέσει πολλή δουλειά από όλους. Και γι αυτό ο Αλμέιδα έχει δηλώσει ότι είναι ένας εργάτης του ποδοσφαίρου. Και αυτό ακριβώς χρειαζόμαστε… Ποδοσφαιρικούς εργάτες, με γνώση της ιστορίας της ΑΕΚ, πάθος, κίνητρο, θέληση και στόχους…

Δε λέμε μεγάλες κουβέντες και δεν πρόκειται να μπούμε σε ποδοσφαιρικές αναλύσεις από τώρα. Όλα θα κριθούν στο χορτάρι άλλωστε. Όμως δεν μπορούμε να πούμε ότι δε μας έχει εκπλήξει ευχάριστα μέχρι τώρα ο Αλμέιδα.

Μακάρι να πετύχεις τρελοαργεντίνε… Μακάρι για όλους μας…

 

Νικόλας Κολυτάς

 


Comments are closed.