Κανένας προπονητής δεν παίρνει τις αποφάσεις

0

Αετίσιες Κραυγές 27-3-2023 

 

 

Στο ποδόσφαιρο των αφεντικών οι προπονητές είναι υπάλληλοι… και οι υπάλληλοι δεν παίρνουν αποφάσεις, οδηγούνται σε αποφάσεις. 

Το θέμα της διαιτησίας γίνεται το καλύτερο άλλοθι ώστε να ενταθούν οι συγκεκριμένοι ανταγωνισμοί των αφεντικών του ελληνικού ποδοσφαίρου της αγοράς. Εσείς γιατί “τσιμπάτε” ρε φουκαράδες και τρέχετε να στοιχηθείτε στο στρατόπεδο που σας θέλουν; 

 

Οι αυταρχικοί ιδιοκτήτες ποδοσφαιρικών κλαμπ με πολύ κόσμο, συνήθως, εκτός από τον επιτηδευμένο αυταρχισμό τους, διακρίνονται  και από άλλες εξαίρετες «αρετές»: απώλεια επαφής με τον λαό της ομάδας και τις ανάγκες του, αμετροέπεια και έλλειψη συναίσθησης.

 

👽Ομάδα που θέλει 10 ευκαιρίες για να βάλει ένα γκολ έχει ξεκάθαρο θέμα στη θέση του σέντερ φορ. Δεν είναι και επιστήμη, μπαλίτσα είναι. 

 

🏀Δείτε λίγο τον μπασκετικό Παναθηναϊκό να καταλάβετε πως παίζεται το παιχνίδι: Φταίει ο Μποχωρίδης, τα Καλαϊτζάκια, ο Παπαγιάννης, η Θύρα 13, o Ράντονιτς και η μεγάλη ελπίδα του περήφανου λαού είναι το αφεντικό που του χρόνου θα φτιάξει ομαδάρα. 

 

Οι «θύτες» και τα «θύματα», οι «ευνοημένοι» και οι «αδικημένοι» συνθέτουν απλά το άκρως βολικό σκηνικό προκειμένου να αυξηθεί η δυναμική των αντιμαχόμενων πλευρών στις αδυσώπητες κόντρες συμφερόντων των αφεντικών του «αθλητισμού» της αγοράς. 

 

Οδοκαθαριστές από το εργατικό κέντρο του Βαλ ντε Μάρν της Γαλλίας: “Να αποστειρώσουμε την κοινωνία από τον ιό του καπιταλισμού”. Αυτός ακριβώς είναι ο δρόμος για την απαλλαγή της κοινωνίας από κάθε παθογένεια. 

 

“Για πες μας ένα σέντερ φορ επιπέδου ΑΕΚ ρε νούμερο” μου έγραψε ένας ευγενικός αναγνώστης της στήλης. Θα σου πω φίλε μου έναν που έχει περάσει από την ομάδα μας: Ο Πόνσε είναι ένας σέντερ φορ επιπέδου ΑΕΚ. Εντάξει είμαστε;

 

🚉Τα υπαρκτά φαινόμενα της διαπλοκής, της ρεμούλας, του παρασιτισμού και της εξαγοράς, απομονώνονται σκόπιμα από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ στην αντιπαράθεση για τα Τέμπη, για να θολώνουν οι πραγματικές πολιτικές ευθύνες και η συνενοχή τους στο έγκλημα. 

 

🦍Η συνεχής ασυνέπεια και η αυτο-αναίρεση, η προσωποκεντρική διαχείριση της ομάδας – εταιρείας, οι αναχρονιστικοί μηχανισμοί (ένας αυλικός για όλες τις εντολές) και η απουσία μακρόπνοου πλάνου, χαρακτηρίζουν τις εξουσίες των μεγάλων ΠΑΕ-ΚΑΕ. 

 

“Ο Διάβολος δεν ασχολείται μαζί μας, μας έχει σίγουρους”. Ο μεγάλος μαθητής και ο μικρός δάσκαλος – Γιάννης Αγγελάκας    

 

🙈Δε το λες και πετυχημένο το «πείραμα» με τους ξένους διαιτητές που ξεκίνησε τη σεζόν 2017–18 και διαφημίστηκε από τους ισχυρούς του ποδοσφαίρου και από τις κυβερνήσεις, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ως πανάκεια για τη λύση των παθογενειών του ελληνικού ποδοσφαίρου. 

 

Στη δική μας ΑΕΚ, από τους ήρωες των Κυριακών μας μπορεί να μας χωρίσει μόνο θάνατος. Τίποτα άλλο! 

 

🚇Ενώ η σύγχρονη τεχνολογία θα μπορούσε να περιορίσει στο ελάχιστο τη συμμετοχή του ανθρώπινου παράγοντα σε ένα δυστύχημα, αυτή εφαρμόζεται μόλις στο 13% του σιδηροδρομικού δικτύου ολόκληρης της ΕΕ. Δεν είναι ελληνικό το πρόβλημα φουκαρά μου. 

 

🏀Σπουδαία νίκη της ομάδας μπάσκετ απέναντι στον Παναθηναϊκό και πολύ σημαντική για τη μάχη της τετράδας. Ωστόσο μια κανονική ΑΕΚ θα πρέπει να πετυχαίνει σπουδαίες και σημαντικές νίκες για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. 

 

Στις ράγες του κέρδους η ασφάλεια επιβατών και εργαζομένων θα είναι μόνιμα εκτροχιασμένη. 

  

Όταν σαν λαϊκή συλλογικότητα έχεις προχωρήσει τόσο μακριά που δεν μπορείς πια να κάνεις ούτε βήμα, τότε έχεις διανύσει μόνο τη μισή απόσταση από αυτή που ένας καλά οργανωμένος και στοχοπροσηλωμένος λαός μπορεί και είναι ικανός να διανύσει. Τρίτη,17 Μαρτίου 2019 

 

👷Εσύ το ξέρεις φουκαρά μου ότι η Επιθεώρηση Εργασίας μετατράπηκε σε Ανεξάρτητη Αρχή, ώστε να γίνει ο καλύτερος «φερετζές» για να απαλλαγεί η εργοδοσία από την υποχρέωση ακόμα και των πιο στοιχειωδών μέτρων υγείας και ασφάλειας στην εργασία σου; 

 

Νιώθετε κι εσείς ανασφάλεια για τις τραπεζικές σας καταθέσεις;   

 

🤐Η μεγαλομανία, οι συχνά αναίτιες απόπειρες άσκησης ελέγχου των οπαδών και της κοινωνικής επιβολής, η καθυστερημένη αντίληψη στοιχειωδών αναγκών του αθλητισμού, είναι απλή καθημερινότητα στον μαγικό κόσμο του “αθλητισμού” των αφεντικών.  

 

🏭Κάποια στιγμή θα πρέπει να ανοίξει η κουβέντα και για τη «θυσία» δεκάδων εργαζομένων κάθε χρόνο στους χώρους δουλειάς, ή και εκατοντάδων που σακατεύονται στο μεροκάματο, εξαιτίας της απουσίας μέτρων υγείας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας. 

 

⛹🏿‍♀️Ο Σακίλ Μίτσελ είναι από τους καλύτερους ξένους που κυκλοφορούν στο Β’ επίπεδο της αγοράς του μπάσκετ. Ωστόσο σε ένα τέτοιο καθεστώς μια κανονική ΑΕΚ θα πρέπει να έχει αρκετούς καλούς ξένους και Έλληνες παίκτες από το Α’ επίπεδο. 

 

Κάποια στιγμή θα πρέπει να ανοίξει η κουβέντα και για τη «θυσία» 35.000 περίπου ανθρώπων που πέθαναν από κορονοϊό στη χώρα μας. Πολλοί απ’ αυτούς δεν είχαν καν δυνατότητα να δώσουν τη μάχη για τη ζωή τους, επειδή δεν υπήρχε ένα κρεβάτι ΜΕΘ. 

  

Και κάπου εδώ κάνουμε την εμφάνιση μας εμείς οι οπαδοί της ΑΕΚ. Εμείς που μεγαλώσαμε θερίζοντας λιακάδα, ανάμεικτη με σκέψεις κι άνεμο, να σιγοψιθυρίζει απαλός τη μοναξιά που κρύβει ένας μοναχικός περίπατος στο άλσος. Τρίτη,17 Μαρτίου 2019 

 

Απολαμβάνω τις συνθηματικές παρεμβάσεις μέσα από τα πανό των οπαδών της ΑΕΚ. Αποτελούν ένα μεστό, απολαυστικό, φιλοσοφικό σχόλιο, αλλά και ένα εμβριθές πολιτικό μανιφέστο που ξεβαλσαμώνει υπνωτισμένες σκέψεις και θέτει προβληματισμούς. 

 

 

Ότι σχεδόν ένας στους δυο Έλληνες δεν εμπιστεύεται το ΝΑΤΟ είναι ένα ελπιδοφόρο στοιχείο. Ότι την ίδια ώρα εννιά στους δέκα Έλληνες θα ψηφίσουν κόμματα δεμένα στην ευρωατλαντική συμμαχία των πολέμων και της τρομοκρατίας των λαών, είναι λίγο φρίκη. 

 

Αν θέλετε να καταλάβετε τι παίζεται με τις Εθνικές ομάδες υποδομών, αναλογιστείτε ότι ο Γιάννης Κωνσταντέλιας που όλοι έχουμε εικόνα για την περίπτωσή του, έχει παίξει μόλις μια φορά με την Κ17 και άλλη μια με την Κ19 της Εθνικής Ελλάδος. 

 

🚊Οι αφύλακτες ράγες, τα ρημαγμένα νοσοκομεία, τα απροστάτευτα από σεισμούς σχολεία, η ανυπαρξία αντιπυρικής και αντισεισμικής πρόληψης, δείχνει τι εννοούν πραγματικά το κράτος και οι κυβερνήσεις του όταν επικαλούνται τις …«αντοχές της οικονομίας». 

 

🤐Η αποποίηση ευθυνών, η ευκολία λήθης, η απαξίωση, ο ανορθολογισμός, ο εκφοβισμός, η απολυταρχία, είναι φυσικά φαινόμενα στο περιβάλλον των ΠΑΕ – ΚΑΕ που με τέτοια όπλα εκμεταλλεύονται μεγάλες και ιστορικές ομάδες. 

 

🪖Οι στρατιωτικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 78,10% από το 2014 μέχρι το 2022 (!) με κυβερνήσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Ο μισθός σας πόσο αυξήθηκε στο ίδιο διάστημα; 

 

Μου έστειλε μήνυμα ένας αγαπημένος αναγνώστης και μου γράφει ότι γκρινιάζω από χόμπι, χωρίς λόγο, ότι απλά μου αρέσει να είμαι το μαύρο πρόβατο. Μπορεί να έχει δίκιο τώρα που το σκέφτομαι.  

  

Η ΑΕΚ στα πρώτα της χρόνια ήταν μια μικρή κυρία που ίσως δεν είχε καταλάβει από τότε πόσο σπουδαία ήταν. Κατάφερε να ξεχωρίσει καθώς μεγάλωνε, συχνά χωρίς καν να το συνειδητοποιήσει, το μυστικό της ήταν οι άνθρωποι της. Τρίτη,17 Μαρτίου 2019 

 

🪆🪖Είναι πλέον φανερό ότι ο πόλεμος ΝΑΤΟ – Ρωσίας στην Ουκρανία και η όξυνση των ανταγωνισμών ΗΠΑ – Κίνας, είναι σημάδια μιας σύγκρουσης που κυοφορείται στο έδαφος σκληρών αντιθέσεων, που δεν χωρούν στους συμβιβασμούς του παρελθόντος. 

 

☮️Η ΕΕ αποφάσισε να δαπανήσει επιπλέον 2 δισ. ευρώ για την ενίσχυση της Ουκρανίας με πολεμικό υλικό. Η Ειρήνη η ομόνοια και η ευημερία στα καλύτερα της. 

 

🏀Με τους έγκριτους μπασκετολόγους που μας έλεγαν ότι ορθώς έπραξε η διοίκηση της ΚΑΕ ΑΕΚ με την αποχώριση Λαρετζάκη γιατί είχε μείνει στάσιμος, έχετε καμία επαφή για να συνεχίσετε την ποιοτική ενημέρωση ή τους έχετε χάσει; 

 

☮️Τα 30 κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ δαπάνησαν πάνω από 1,2 τρισ. δολάρια το 2022 για την ενίσχυση των στρατών τους, ποσό αυξημένο κατά 2,2% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του ΝΑΤΟ. Για να υπερασπιστούν την Ειρήνη… 🕊️🕊️🕊️

 

 

Παναγιώτης Αλιατάς 

 

 

aliatas74@gmail.com 

  

twitter 

  

facebook 

 


Comments are closed.