ΚΟΡΟΝΑ(ιός) ή ΓΡΑΜΜΑΤΑ! Mια ιστορική… απόκαλυψη!

0

Ο ΦΡΙΞΟΣ ΚΩΝΣΤΑΣ με την σκέψη και το ενδιαφέρον του προς την θλιβερή επικαιρότητα «με τους 10 νεκρούς, τα 497 κρούσματα, από τα οποία τα 87 «ορφανά», τους 90 νοσηλευόμενους, από τους οποίους οι 20 στις Μ.Ε.Θ, επί 7.200 συνολικά ελεχθέντα δείγματα», κοιτάζει και προς το ΜΠΕΡΓΚΑΜΟ , που βιώνει την «ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ τώρα»!

Κι απομονώνει την φοβερή αποκάλυψη του ΄Ελληνα γιατρού, από το νοσοκομείο της ιταλικής πόλης, του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΟΥΡΓΟΥ, προς το δελτίο ειδήσεων του Σκάϊ, ότι: « ΕΜΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΝΕΟΤΕΡΩΝ ΝΟΣΟΥΝΤΩΝ , ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ…ΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ…»! Δηλαδή, στην Ιταλία εφαρμόζεται ο νόμος «Σκοτώνονται τα γέρικα άλογα»;

• ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟ «ΑΕΚ LIVE» Η ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΗ «ΣΦΑΓΗ», ΑΕΚ – ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ, ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΒΙΩΣΑΝΤΑ 94ΧΡΟΝΟ ΜΠΟΡΙΣΛΑΒ ΣΤΑΝΚΟΒΙΤΣ, «ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ ΤΗΣ ΦΙΜΠΑ»!
• Ο Μελ. επισκέφτηκε αυτή την Παρασκευή, το εργοτάξιο του «Αγια Σοφιά»! ΄Αντε πρόεδρε, «Δεν μπορώ άλλο- Δεν μπορώ ως το 2022 – Να περιμένω»!

@@@ ΣΕΒΑΣΜΟΣ στο νεκρό, που είναι κάτι το ιερό, κατά πως αναφέρει η θρησκεία μας. ΄Ομως, πέρα από το «σεβασμός» ούτε ένα «και» παραπάνω για τον 94χρονο ΜΠΟΡΙΣΛΑΒ ΣΤΑΝΚΟΒΙΤΣ, που έφυγε προχθές από την ζωή «πλήρης από ημέρες ωμής δικτατορίας του»στο παγκόσμιο μπάσκετ, ως γενικός γραμματέας της Ευρωπαϊκής FIBA…


• Έχουμε καταλανώσει «πελάγη από μελάνι» , γράφοντας είτε στον ιστορικό «Δ», είτε όπου αλλού είχαμε αρμοδιότητα ενασχόλησης με τα περί μπάσκετ. ΄Ολα εναντίον του στυγερού παραγοντικά Γιουγκοσλάβου, που διετέλεσε, κατά τις δεκαετίες ΄60 και ΄70 , μέγας πολέμιος της ΑΕΚ κι έκανε ό,τι περνούσε από το «μακρύ χέρι του» και το «σατανικό μυαλό του», για να αναχαιτίσει την ανθούσα «Κιτρινόμαυρη ΄Ανοιξη»! Εξυπηρετούσε αφενός τα προσωπικά οπαδιστικά , διοικητικά, σχέδια , υπέρ της ομάδας του, της Μπέογκραντ Βελιγραδίου (= που ανήκε ο Κόρατς, το τότε μπασκετικό φαινόμενο της Ευρώπης). Κι αφετέρου το εδώ, ελληνικό «σύστημα», που ήταν υπό τον «πράσινο ζυγό», με εκφραστές του τόσο τους αξέχαστους αδελφούς Γιαννακοπουλέους, όσο και τον «πολιορκητικό κριό τους», τον «σωλήνα» Γιώργο Βασιλακόπουλο! Με την παντοδυναμία του ανταπέδωσε, προς τους ΄Ελληνες συνεργάτες του, αρκετά , ως και την ιδιόκτητη κατοικία, στην περιοχή της Βάρκιζας… «Δικό του έργο», ότι ξεμύτισαν στην Ευρώπη, ο Παό (γι΄αντιπερισπασμό στον ΕυρωΑΕΚ 1968) και η Εθνική. «Δώρα», που εκτίμησε δεόντως η ομόχνωτη , ομόχρωμη, ηγεσία του «τριφυλλιού» και της ΕΟΚ, της οποίας, ο επιζών ακόμη «Δαλαϊλάμα» ξέσπασε σε γοερό κλάμα μόλις πληροφορήθηκε τον θάνατο του ευεργέτη, αλλά και συνεταίρου του- σε πολλά μπασκετικά…΄Ιδια, σε ποσότητα και περιεχόμενο, δάκρυα έχυσαν ΄Ελληνες διαιτητές, που με το προκλητικό «σπρώξιμο» από τον «Βούδα Μπόρισλαβ» πάτησαν στα αγωνιστικά παρκέ όλων των κορυφαίων , στον πλανήτη, διοργανώσεων! Διαιτητές… «ντελίβερι» του Στάνκοβιτς, στην οικία του , στο περιώνομο θέρετρο , στη Νότια Αττική…


• @@@ ΣΧΗΜΑΤΙΣΑΜΕ προσωπική άποψη, για τον μιαρό πόλεμο του «μονάρχη της ΦΙΜΠΑ» , σε βάρος της ΑΕΚ, και μέσω του περιβόητου αγώνα Μπέογκραντ- ΑΕΚ, στο Βελιγράδι. Τότε, που οι δίχως άλλο σπουδαιότατοι, ως μπασκετική δύναμη στην Ευρώπη, Γιουγκοσλάβοι φρόντιζαν και την παραμικρή λεπτομέρεια, ώστε ο δικός του ΚΟΡΑΤΣ να έδειχνε , πως ισάξιος εκείνου δεν υπήρχε άλλος , ακόμη ούτε :Α) στις ανταγωνιστικές δυνάμεις Σοβιετική ΄Ενωση, Ιταλία και Β)΄ στην Ελλάδα, όπου μεγαλουργούσε ο «Παγκόσμιος» ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ!

• Σ΄εκείνο, λοιπόν, το ματς οι Βελιγραδιανοί είχαν δώσει χαρακτήρα «ανακήρυξης- επιβεβαίωσης του ποιός είναι «ο βασιλιάς της Ευρώπης», ανάμεσα στον δικό τους αληθινά υπεράσο και στον … «Γκούλιτ των φτωχών» Νικαιώτη αρχηγό της ΑΕΚ»!

• Στην πρώτη σειρά, στην εξέδρα των επισήμων, καθόταν ο Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς, με ύφος «χιλίων Καρδιναλίων»! Και με την βεβαιότητα, ότι το φαβορί (και λόγω καυτής, κολασμένης, «έδρας» – κάτι σαν τον Παναθηναϊκό «Τάφο του Ινδού»!) θα επικρατούσε, θα ταπείνωνε τον «Ενωσίτη» μονομάχο του!

• Ξεκίνησε ο αγώνας. Στήθος-με στήθος οι Μπέογκραντ- ΑΕΚ, για το μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου 20λέπτου. Με το πολύ πιο σοβαρό, προκειμένου για τον αιθεροβάμονα «Φύλαρχο»(… που μόνο κρίκους στα ρουθούνια και ρουμπινάτα σκουλαρίκα δεν του είχαν περάσει στ΄αυτιά οι ΄Ελληνες , Βαρκιζιώτες κι Ομοσπονδιακοί, υποτακτικοί του) ,ότι «δεν του έβγαινε», δεν δικαιωνόταν η προκαταβολική υπερσιγουριά του, πως ο «πολύς» Κόρατς «θα έβαζε στα καλάθια» τον «κιτρινόμαυρο» με την φανέλα «10» και την αγωνιστική αξία «1000»! Ο Γιώργος Αμερικάνος ήταν φανταστικός, πιστέψαμε, όσοι ήμασταν εκεί (= από την «Αθλητική Ηχώ» ο σημαντικότατος αρχισυντάτης Αλέξανδρος Μακρίδης- Θεός να τον συγχωρεί), πως «μόνος του θα κέρδιζε τη Μπέογκραντ του γ.γ. της ΦΙΜΠΑ και του μεγάλου Κόρατς (= που δυστυχώς έφυγε βιαστικά από την ζωή, λόγω δυστυχήματος, προηγήθηκε του Ντράγκαν Πέτροβιτς)!


• ΟΠΟΤΕ, «τί γίνεται τώρα»; Και με το β΄ημίχρονο να διασυρθεί το γόητρο ολόκληρου Στάνκοβιτς και Κόρατς; Το προικισμένο αθλκητικά τέκονο της σοφής Ακροπολιανής θεάς Αθηνάς ήταν εκεί! Θαρρείς, ότι είχε πηδήσει, από το πιο πάνω μαρμάρινο σκαλί του αχανούς Ολύμπιου Θρόνου , στον Αρδηττό, με τις ευλογίες του ΔΙΑ ενισχυμένο στα «θαυματουργής ευστοχίας» χέρια του με κεραυνούς , για «να κατακάψει» τη Μπέογκραντ! Και πως «ΘΑ ΝΙΚΟΥΣΕ ακόμη κι αν έμενε …μόνος του στο παρκέ»;

• ΠΑΡΑ δύο παίκτες και ο «Παγκόσμιος» θα έμενε μόνος του ()- κόντρα στην γιουγκσλάβικη 5άδα! Οι διαιτητές είχαν αφήσει την ΑΕΚ…με τρείς παίκτες! ΄Ολους τους άλλους είχαν αποβάλει με πέντε φάουλ, προκειμένου να κατασκευαζόταν το αποτέλεσμα, που … «θα έσωζε» (;) το γόητρο και τον «θρόνο» του διαβολοσατανικού «αρχοντο-προύχοντα» του ευρωπαϊκού μπάσκετ! Τέτοια απροκάλυτη , ξετσίπωτη, διεστραμμένη, «Κοροναϊκή»(!) «σφαγή» , όση της ΑΕΚ σ΄εκείνο το ματς, δεν έχει γίνει ούτε στο αηδιαστικό , καταραμένο, «Παο- Φιντές Ιταλίας»!

@@@ ΚΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ, με τον πασίγνωστο ορμητικο-χειμαρρώδη χαρακτήρα, κράμα «Νικαίας , Νέας Φιλαδέλφειας κι Αρδηττού» (!) τι έκανε, πώς «δέχτηκε», αν αντέδρασε στα όσα συνέβαιναν στο «β΄ ημίχρονο» με αυτή την αποκορύφωση της όνειδος;

• ΕΓΡΑΨΕ ΙΣΤΟΡΙΑ! Δύο τινά έκανε. Το ένα ήταν η συνέχεια στο κεραυνοβόλημα του καλαθιού της ομάδας του Κόρατς. Το άλλο ήταν =απίστετο, αληθινό και μοπιραίο για όλο το υπόλοιπο της ασύγκριτης καριέρας του! Κάθε φορά, που περνούσε τρέχοντας, από την πλευρά του τερέν, που ήταν η εξέδρα των επισήμων… ΕΦΤΥΝΕ (!!) και παρότι αγράμματος «ΕΛΕΓΕ ΤΑ …ΓΑΛΛΙΚΑ ΤΟΥ», προς τον πανάθλιο «Μονάρχη»! Φροντίδες του να μη ξεχειλώσει η διαφορά πόντων, σε βάρος της ΑΕΚ, και να ξεφτυλίσει τον … Βαρκιζανό, «λούζοντάς τον»( ίσως )και με ροχάλες!

@@@ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Σ΄εκείνη τη «νύχτα Βαρθολομαίου» ο φοβερά χαμένος ήταν τελικά ο ένδοξος, περήφανος, μεγαλοπαλικαράς ΑΡΧΗΓΟΣ της ΑΕΚ! Γιατί ο βρωμερά εκδικητικός, μηχανορράφος , πανούργος Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς αποφάσισε εν ριπή οφθαλμού … «ΤΟΝ ΕΣΑΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ του κορυφαίου ΄Ελληνα μπασκετμπωλίστα, ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΚΤΗ ΕΥΡΩΠΗΣ»! Εργαλείο του, για να τηρηθεί αυτή η αισχρή, επάρατη, απόφαση, ήταν ο «Φιλιππινέζος» του της ΕΟΚ!

• Εμείς , προσωπικά, από τότε δεν αφήσαμε σε χλωρό κλαρί τον Βαρκιζανό.΄Οπου γράφαμε κι όπου μιλούσαμε «τον θάβαμε». Και τούτο ακόμη, γιατί αξίζει να το γνωρίζουν , τουλάχιστο όσοι μας λένε «καλημέρα» (= για την κυριολεξία: όσοι θα μας λένε ξανά, αν αρθεί το ορθότατο κυβερνητικό μέτρο «Μένουμε στο σπίτι μας»…): Μετά από κάποια χρόνια, φυσικά χωρίς να έχουμε σβήσει από τα μάτια μας τις κατάμαυρες εικόνες στο αντι-Γιωργο Αμερικανικό «Μπέογκραντ- ΑΕΚ», ο αξέχαστος συνάδελφος μας . Θόδωρος Μπαλφούσιας, μας προσκάλεσε σε δείπνο, σε ψαροταβέρνα της παραλιακής περιοχής. Πήγαμε. Κι έκπληκτοι είδαμε , ότι καθόντουσαν στο τραπέζι ο επίσης-και δυστυχώς- συγχωμένος συνάδελφος μας, Φίλιππος Συρίγος (= συμμετείχε, ως συντάκτης ύλης στον πρωτογενή «Δ», το ΄70) και οι Γιώργος Βασιλακόπουλος, Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς! Μας κάλεσαν, για την πρόταση, στην οποία είχαν καταλήξει, ήτοι να αναλαμβάναμε το Γραφείο Τύπου, στην διοργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ελπίδων. Φυσικά- φυσικά- φυσικά αρνηθήκαμε-αρνηθήκαμε- αρνηθήκαμε! Και γιατί ποτέ στην καριέρα δεν υπηρετήσαμε τέτοιο Γραφείο (= επικαλούμαστε και τον Παντελή Νικολάου, για την ΠΑΕ ΑΕΚ)… Και γιατί , με παρόντα τον «αιμοσταγή αποκεφαλιστή» των ΑΕΚ- Γιώργο Αμερικάνου ΘΑ ΠΡΟΔΙΔΑΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΙΚΗ ΦΙΛΙΑ ΜΑΣ, ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΝΙΚΑΙΩΤΗ «ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ»!

ΩΧ,10 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ
ΠΡΟΛΟΓΟΣ: Δεν θα παραλείψουμε να ευχαριστήσουμε δημόσια τον «μαέστρο αρχιτέκτονα» του «ΑΕΚ Live», τον καταξιωμένο δημοσιογράφο- συγγραφέα ΝΙΚΟ ΑΓΓΕΛΙΔΗ , για την ευαισθησία με την οποία υποδέχεται τα κείμενα μας και με την τεχνητή καλλιέπεια, που «τα ντύνει» φωτογραφικά. Ο κανόνας, ότι ένας πύργος δεν χρειάζεται, για να υψωθεί, μόνο το οικόπεδο, αλλά και «τα υλικά» να πέσουν στα κατάλληλα χέρια…)

@@@ 10 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ, από 6, που τους αφήσαμε χθες, στην χώρα μας. 3 νεκροί σε ένα 24ωρο. ΄Ενας 87χρονος στο χωριό Δαμασκηνιό της Κοζάνης. ΄Ενας; 80χρονος στο «Παπαμακάριστος». Μια 93χρονη γυναίκα (η πρώτη) στην Πάτρα * Τα κρούσματα 497, από τα οποία 84 «ορφανά». Και 20 μένουν διασωληνομένοι σσε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

• Δυστυχώς πέφτουν στον βρόντο οι εκκλήσεις – συμβουλές – προτροπές – εντολές – απαγορευττικά μέτρα από την Κυβέρνηση, για «Μένουμε στο σπίτι μας». Το ατίθασσο, απείθαρχο, καλοπερασάκιδο , «ωχ-δεν βαριέσαι-κικό» Ελλαδιστάν «σε όλο το μεγαλείο του». ΄Οσοι δεν μας πιστεύετε, δεν έχετε παρά να περπατήσετε στους δρόμους, να τσεκάρετε τις εξόδους των διοδίων, να πάτε στα λιμάνια, στις προβλήτες για την αναχώρηση των πλοίων (= όπου όλοι θα δηλώνουν, κατά τον απαγορευτικό έλεγχο «μόνιμοι κάτοικοι του νησιού» και θα γράφουν στην κωλότσεπη τους την απειλή για 1000 ευρώ πρόστιμο! Το «δεν βάζουμε μυαλό» αποδεικνύεται και κατ΄αυτή την τραγική περιπέτεια, «βασικό συστατικό στο ντι-εν-νέϊ του λαού μας»!

@@@ ΜΑΚΑΒΡΙΟ ή τί άλλο αυτό, με το οποίο ο ΄Ελληνας γιατρός του νοσοκομείου στο Μπέργκαμο (= πόλη 400.000 κατοίκων), ο Γεώργιος Γιούργος, σε τηλεφωνική συνέτευξη του προς το βραδικό δελτίο ειδήσεων του Σκάϊ (= στην Σία Κοσιώνη) , είπε: « Γίνεται πόλεμος. ΄Εχει καταληφθεί το αδιαχώρητο, από ασθενείς του Κοροναϊού.Ενώπιον του αδιεξόδου, οι γιατροί αποφασίζουμε, ότι προτιμότερο είναι να πασχίζουμε, για να μείνουν στην ζωή , οι νεότεροι , παρά οι μεγάλης ηλικίας»! Η έμπειρη τηλεπαρουσιάστρια εξέφρασε την έκπληξη της, ότι «εγκαταλείπονται οι γερασμένοι» (σ.σ.: κατά τον επικεφαλής της Κρατικής Υπηρεσίας, αρμόδιο καθηγητή λοιμωξιολόγο, Σωτήρη Τσιόδρα, ο μέσος όρος ηλικίας των 20 διασωληνομένων είναι τα 76 χρόνια).

• Στο μαρτυρικό Μπέργκαμο, που είναι η πλέον πληγείσα πόλη της Βορείου Ιταλίας κι ευρύτερα της Ευρώπης (= « Η Αποκάλυψη Τώρα»…) και το Σύστημα Υγείας έχει ξεπεράσει ήδη τα όρια του, κατά τον γιατρό Γ.Γιώργου εφαρμόζεται ένα είδος … «σκοτώνονται τα γερικά άλογα»: Και μα τον Θεό, φίλοι μας αναγνώστες, μη νομίσετε, ότι απορούμε- ρωτάμε … από φόβο για τον εαυτό μας.

• Στην Ιταλία πεθαίνει ένας, ανά 3 λεπτά. Σε 24 ώρες 627 «έφυγαν»! Τα θύματα είναι 4.032 και οι προσβληθέντες 47.000. Στην Ισπανία ένας νεκρός, ανά 8′.

• Στην Ελλάδα έχουν ελεγχθεί 7.200 δείγματα, τα περισσότερα είναι από την Αθήνα.

• Στα σούπερ μάρκετ η απόσταση, που πρέρπει να τηρείται, από τον ένα πελάτη στον άλλο, αυξήθηκε στα 15 μέτρα! Δεν είναι κατάλληλη στιγμή, για να αναρωτηθούμε: «Τότε πως επιτρέπεται το σεξ, αρκεί να μη φιλιούνται»;

• Απογορεύτηκε και ο απόπλους των ιδιωτικών σκαφών, με απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιώτη) ΄Οσα δε έχουν ανοιχτεί ήδη στο πέλαγος, πρέπει να γυρίσουν στη μαρίνα τους. Το τελευταίο, πάνω στην Γη, που θα μας ενδιέφερε προσωπικά, ήταν για τα κότερα..

• Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ θεωρεί απόλυτα οριακό και καθοριστικό τούτο το Σαββατοκύριακο, για να βγάλει συμπέρασμα, αν οι ΄Ελληνες …πείστηκαν από την (ασφαλώς πολυδάπανη) καμπάνια με τον Σπύρο Παπαδόπουλο πρωταγωνιστή στο «Για την υγειά μας, βρε παιδιά, μένουμε στο σπίτι μας», αντί για την εκπομπή του στον Σκάϊ «Στην Υγειά μας, βρε παιδιά». Αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δει κόσμο στις παραλίες και όποιον άλλο τρόπο σκαρφιστούν οι απείθαρχοι, για «να κάνουν διακοπές», δεν πρόκειται «να σηκώσει τα χέρια του»-σε σημείο «παραδίνομαι». Αλλά θα εφαρμόσει, από την Δευτέρα, νέο πακέτο αυστηρών- αναγκαίων μέτρων (= προ του άμεσου κινδύνου να καταρρεύσει και το ελληνικό Σύστημα Υγείας)! Και θα έχει απόλυτο δίκιο.


• Αυτό το Σαββατοκύριακο θα έχει άλλη μια ξεχωριστικότητα. Εφημερίδες θα κυκλοφορήσουν, έχοντας για βασική προσφορά τους, μια μεγάλη ελληνική σημαία. Πρός χρήση, κατά την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου, όπου ματαιώθηκαν οι στρατιωτικές και σχολικές παρελάσεις. Αντ΄αυτών «θα σημαιοστολιστούμε» σε κάθε μπαλκόνι, σε κάθε ταράτσα.

• Οι συλλήψεις, για παραβάσεις, έφτασαν στις 194. Χωρίς να υπολογίζονται (…αφού είναι αδύνατο να συλληφθούν), οι παραλιολιαζόμενοι «ομόμυαλοι» του ΄Ογκνιεν Βράνιες.

• Επί τέλους: ο αρμόδιος υπουργός έβγαλε απόφαση, με την οποία αναστέλλεται η αντιλαϊκή δράση των εισπρακτικών «βαμπίρ». Και με όσους έχουν χάσει τον ύπνο τους για την πληρωμή της μηνιαίας δόσης του δανείου από την Τράπεζα και δεδομένου, ότι «οι τσέπες έχουν μείνει πανί-με πανί», λόγω του παλλαϊκού πανικού, για εφοδιασμό των απαραίτητων τροφίμων, από τα σούπερ μάρκετ; Οι Τράπεζες με πρόστιμα θα βγάλουν κι άλλο ξύγκι, από τις ζαλισμένες μύγες του σπιτικού λογαριασμού;

• Παρατείνεται ως τις 10 Απριλίου το κλείσιμο των σχολείων. Ούτε στην Κατοχή να ήμασταν. Κι όλα αυτά γιατί στο αυστριακό χωριό τουριστικό θέρετρο, στο Isghgl, ο Χάρος και ο Κοροναϊός έφτιαξαν την «αθέατη ατομική βόμβα τους», κατά της ανθρωπότητας!

• ΣΕ ένα 24ωρο , στο Ερντογανιστάν, τα κρούσματα 359, από 191, που πήραν την σκυτάλη από 98. Σημασία θα έχει για … «τον ζητούμενο ένα», τον δήθεν αλώβητο από ιούς, άτρωτο από ορατούς ή αόρατους εχθρούς, εκλεκρό προστατευόμενο του Αλλάχ. «Μάντολες»…

• Στην Κίνα, για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, ΟΥΤΕ ΕΝΑ (!) κρούσμα! Αμαρτάνουμε, αν αναρωτηθούμε: «Μα πώς γίνεται αυτό; Πώς είναι δυνατό η μάνα-δράκαινα να γίνει στείρα στο άψε-σβήσε;»

• Στις ΗΠΑ 154 νεκροί σε 10.000 περιστατικά. Από το Χάρβαρντ η μελέτη, ότι: «Τα αμερικάνικα πανεπιστήμια θα δεινοπαθήσουν, στον πόλεμο με τον Κοροναϊό, γιατί θα αντιμετωπίσουν συρροή ασθενών»! ΄Ητοι, μία μελέτη, που δεν συμβαδίζει με την αισιοδοξία του…Τραμπ-άλα, ότι «το φάρμακο για την ελονοισία θα δώσει τη λύση».

• Στη Λομβαρδία το 50% των νοσούντων είναι κάτω των 65 χρονών. Στην Γαλλία τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 41% σε ‘ένα 24ωρο! Ιέ, «κάτω το βλέμμα και τα χέρια σου, από την σεξι Μπριζίτ Μακρόν»!

• Η Starιανή παρουσιάστρια Παναγοπούλου ταβανοκαρφώνει: «Τώρα αποθεώνουμε τον Σωτήρη Τσιόρδα, αλλά …ξέρουμε να ψηφίζουμε Ζαγοράκηδες και Ραλλίες»! Κούκλα μας, νάταν μόνο αυτοί; Και κάτι άλλο: πότε υπουργοποιείται ο ποδοσφαιρικά ομοϊδεάτης καθηγητής των Μητσοτάκη, Γεραπετρίτη, Αυγενάκη; Μη έχεις καμία αμφιβολία, ότι ο «7άρης πολύτεκνος»(= τον πιάνει το απαγορευτικό μέτρο για συναθροίσεις το πολύ 10 ατόμων;) , με τόση προβολή και τέτοια ανάμιξη , δεν βρίσκεται ήδη «με το ένα πόδι στην υποθυπουργική σύνθεση του Μαξίμου». Χαλάλι του.Μη τον δούμε και να είναι αυτός (αντί για τον Γεραπετρίτη), που θα απονείμει το πρωταθληματικό κύπελλο στον νοσήσαντα Βαγγέλη Μαρινάκη. Και για να μη παρεξηγούμαστε: φυσικά και είμαστε υπέρ του σπουδαίου επιστήμονα , που μακάρι να είναι αυτός, που θα ανακαλύψει- μαζί με την πανίσχυρη ελληνική ιατρική ομάδα- την «πυρηνική βόμβα» κατά του Κοροναϊού! Γιατί όχι δική μας να μη είναι η επιτυχία, αντί για τους μια ζωή, ψυχή τε και σώματι, ξένους εχθρούς της πατριδάρας μας;


• Δ.Μπούρλος: « Το δώρο Πάσχα δεν θα δοθεί στην συνήθη ημερομηνία»… Πότε; Τον Ιούνιο; ΄Η τον Μαϊο «για όσους ζήσουν να φάνε τριφύλλι»;

• Οι Βρετανοί επιστήμονες κάνουν πειράματα, για να βρούν τον αντιϊό, με φάρμακα, που χρησιμοποιούνται για το άσθμα. Την χλωριοκίνη δεν το αποδέχονται κι αυτοί. Απορρίπτουν το Plaquenil των Αμερικανών; ΄Οσο για το…viagra; Μόνο ένας Ερντογάν μπορεί να στραφεί σ΄αυτό, σύμφωνα με τις γνώσεις και το επίπεδο του!

• Δεν διευκολυνθήκαμε χρονικά, για να τσεκάραμε, αν στις 7μ.μ αυτής της Παρασκευής , εισακούστηκαν κάποιοι εκκλησιαζόμενοι πιστοί, που ζητούσαν από τον κόσμο να έβγαινε στα μπαλκόνια, για το εν χορώ ψάλσιμο της Γ΄Στάσης των Χαιρετισμών.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΜΕΛ.
@@@ Με πολλή ικανοποίηση, με βάση τα δύο τελευταία κείμενα μας στο «ΑΕΚ Live» , πληροφορηθήκαμε, ότι ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ επισκέφτηκε το εργοτάξιο του «Αγια Σοφιά» και πήρε εικόνα, σχημάτισε δια ζώσης γνώμη, για το σημείο, που βρίσκονται τα πάντα. Και ιδιαίτερα για τα περί την υπογειοποίηση.

• Αν ήμασταν σε μπαλκόνι σπιτιού στην οδό Φωκών ή Καππαδοκείας, παράλληλα με το χειροκρότημα, προς τον πρόεδρο, για το ενδιαφέρον του και μάλιστα σε ημέρα, που οι νεκροί από τον Κοροναϊό, αυξήθηκαν σε 10, θα επαναλαμβάναμε το σε ρυθμμό « Ευρω- 2004», το χθεσινό μας:
«Τέλειωσέ το – Τέλειωσε το «Αγια Σοφιά»
Δεν μπορώ άλλο–Δεν μπορώ ως το 2022- Να περιμένω »!

@@@ ΕΠΙΛΟΓΟΣ: Πολυ ξεχωριστή ημέρα, για μας προσωπικά, για ένα παπού , αυτό το Σάββατο 21 Μαρτίου 2020. Η μικρή εγγονή μας, η ΦΑΙΔΡΑ, κλείνει τα 4 χρόνια. Με τα γενέθλια της να τα περνάει με τους γονείς της, Αντώνη, Βιβή και την αδελφή της, Νέλλη, φυσικά «Μένοντας στο σπίτι»! Και μόνο με τηλεφωνική επικοινωνία, από το ισόγειο, να της ευχόμαστε το «ΝΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟΣΤΗΣΕΙΣ» η άκρως συναισθηματική γιαγιά της, Κυριακή, και ο παπούς- που υπογράφει ευθύς αμέσως:

ΦΡΙΞΟΣ ΚΩΝΣΤΑΣ


Comments are closed.