ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ e-mail: aeklivegr@gmail.com

EDITORIALS

Μια ομάδα μόνος του χθες ο Τσούμπερ!

Avatar photo

Published

on

Συνήθως όταν κάθεσαι να δεις ένα ματς αποκλειστικά για έναν παίχτη, απογοητεύεσαι γιατί είναι δύσκολο να φανεί μόνο αυτός. Και όμως αυτό συνέβη χθες. Ο Τσούμπερ κυριολεκτικά ήταν μόνος του όλη η Ελβετία.

Σημείωσε ένα γκολ το οποίο ξεκίνησε από δική του ενέργεια και τελείωσε με καταπληκτικό τρόπο με ένα εξαιρετικό σουτ στη γωνία του Βλαχοδήμου. Στο δεύτερο γκολ κάνει μια ασίστ ακριβείας στην κίνηση (πάρε βάλε) χωρίς να κάνει καθόλου κοντρόλ και έχοντας σηκώσει προηγουμένως το κεφάλι για να δει που είναι ο συμπαίκτης του στην περιοχή. Στο χαμένο τετ α τετ, κάνει ένα απίστευτο κοντρόλ με την άκρη του παπουτσιού του και κοπανάει μια σουτάρα την οποία έβγαλε ο Βλαχοδήμος. Αυτό ήταν η Ελβετία χθες. Τίποτε άλλο.

Ο παίχτης για τον οποίο, κακά τα ψέματα, καθίσαμε να δούμε τον αγώνα χθες, είχε ένα γκολ, μια ασίστ και ένα απίστευτο τετ α τετ. Αναμφίβολα η κίνησή του στο χώρο, η αίσθηση του γηπέδου και η επαφή του με την μπάλα δείχνουν την κλάση του. Αν αυτός ο παίχτης δουλευτεί όπως αρμόζει μπορεί να βοηθήσει με την ποιότητά του την ΑΕΚ. Το ζήτημα είναι ο Τσούμπερ να μην αποτελέσει άλλο ένα καμένο χαρτί στην Ένωση.

Πρέπει να του δοθεί ο χώρος, ο χρόνος, η στήριξη και το κίνητρο προκειμένου να κάνει καλά τη δουλειά του. Δεν είναι μάγος, όμως είναι ένας καλός ποδοσφαιριστής. Και λέμε να μην αποτελέσει ένα ακόμη “καμένο χαρτί” γιατί αν έβλεπε κανείς χθες τον Τάσο Μπακασέτα που η ΑΕΚ τον άφησε να φύγει σχεδόν τζάμπα, θα τράβαγε τα μαλλιά του. Ο Τάσος ήταν καθαρός ηγέτης. Με το ξερόσουτό του, τις έξυπνες κάθετες πάσες και κυρίως την ψυχική δύναμη να φοράει το περιβραχιόνιο.

Δείγμα θετικό λοιπόν από Τσούμπερ. Όλα όμως θα κριθούν στον αγωνιστικό χώρο. Δεν προτρέχουμε, ούτε βγάζουμε εύκολα συμπεράσματα. Αναμφίβολα όμως ο παίκτης διαθέτει ποιότητα. Βέβαια, αν η ΑΕΚ δεν έχει σαφές πλάνο παιχνιδιού και δέσιμο, θα είναι ένα χαμένο στοίχημα.

Πάντως χθες μας έδωσε ελπίδα. Κάτι που στην ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια έμοιαζε με άγνωστη λέξη…

Πάμε γερά ρε παιχταρά…

 

Νικόλας Κολυτάς

 

 

Δηλώνει ΑΕΚ απ' όταν θυμάται τον εαυτό του. Δηλώνει βαθιά ΑΕΚ από ένα ΑΕΚ-Ηρακλής το 2000 όταν ο θείος του τον πήγε πιτσιρίκι στο "Νίκος Γκούμας". Βλέπει στο Δικέφαλο Αετό τον πόνο της προσφυγιάς, την πάλη ενάντια σε κάθε κατεστημένο, τη γνήσια και ανιδιοτελή αγάπη.

Continue Reading
Advertisement