Μικρή ομάδα με μεγάλη γλώσσα ο ΠΑΟΚ

0

Η μεγάλη ατυχία των οπαδών του ΠΑΟΚ είναι πως εμείς αγαπούσαμε την ομάδα μας πολύ πριν γίνει μόδα και χωρίς να έχουμε τάσεις νεοπλουτισμού. Μετά τις ατελείωτες απόπειρες παραποίησης της ιστορίας από γνωστό νεόκοπο οπαδό του ΠΑΟΚ σε σχόλια κάτω από ιστορικές κοινοποιήσεις του AEKLIVE, που ΟΛΕΣ κατέληξαν σε διαδικτυακές καρπαζιές αλήθειας που τρίφτηκαν στην μούρη του ασύστολου ψέματος, έχουμε σε εξέλιξη μια νέα προσπάθεια προπαγάνδας που βέβαια όπως και οι προηγούμενες, είναι σε επίπεδο Ιζνογκούντ. Δυστυχώς είστε αναγκασμένοι να διαβάζετε ΑΕΚLIVE για να μάθετε λίγα πράγματα για την ανύπαρκτη ιστορία σας

Τι σκέφτηκε λοιπόν το γνωστό καρτούν που είναι η αιχμή του δόρατος στην προπαγάνδα εναντίον της ΑΕΚ; Δημιούργησε μια σελίδα στο facebook που είναι μνημείο αμορφωσιάς και λειψής αντίληψης για να κάνουν μια ακόμα προσπάθεια να μας πείσουν ότι ο ΠΑΟΚ δεν είναι αντιγραφή της ΑΕΚ κι ότι η δική μας ομάδα είναι αυτή που διαχρονικά τους αντέγραφε… Σήμερα ξεπέρασε τον εαυτό του ο μυθομανής αφού εξηγεί πως ο λαός του μεγάλου ΠΟΑΚ έκανε την πρώτη μεγάλη οπαδική εκδρομή στην Αθήνα ένα χρόνο πριν την ίδρυσή του…

Διαβάσατε καλά ο λαός του ΠΑΟΚ  έκανε την μεγαλύτερη μετακίνηση πριν υπάρξει ΠΑΟΚ ενώ συνεχίζει το μυθιστόρημα ότι ήρθαν στην Αθήνα τόσοι Παοκτζήδες που γέμισαν τα 3/4 της Λεωφόρου Αλεξάνδρας για αν δουν μια ομάδα που ιδρύθηκε ένα χρόνο αργότερα… Ύστερα αγανακτισμένοι από τις συνεχόμενες αδικίες που θα ζούσε από την ίδρυσή του και μετά, μπήκαν και μέσα και διέκοψαν το παιχνίδι γιατί χτύπησαν τον εμβληματικό αρχηγό τους που την χρονιά εκείνη έπαιζε στην ΑΕΚ αλλά την επόμενη που ιδρύθηκαν έγινε ο πρώτος αρχηγός τους. 

Για τον Βεντουρέλη κάναμε μια πρόχειρη έρευνα που κατέληξε στα εξής:

Ο πρώτος μεγάλος ηγέτης του Π.Α.Ο.Κ., ο Μιχάλης Βεντουρέλης, λατρεύτηκε στη συμπρωτεύουσα. Σε τέτοιο βαθμό που το όνομά του τραγουδήθηκε στον αρχικό ύμνο των Θεσσαλονικέων. Κάτι που λίγοι γνωρίζουν είναι πως ο ίδιος ήταν παναθηναϊκός στα νιάτα του – συμπαίκτης των Γιώργου Καλαφάτη, Απόστολου Νικολαΐδη και Λουκά Πανουργιά, και πρωταθλητής Ελλάδας με την πράσινη φανέλα.

Ο Μιχάλης (Μικές) Βεντουρέλης γεννήθηκε το 1902 και ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα στον Άρη Θεσσαλονίκης. Όμως στα μέσα της δεκαετίας το ’10, η οικογένειά του μετακόμισε στην Αθήνα. Έτσι, το 1918 εγγράφηκε στο δυναμικό του Παναθηναϊκού.

Τις αγωνιστικές περιόδους 1920-21 και 1921-22, ο Μιχάλης Βεντουρέλης αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας, φορώντας το τριφύλλι στη φανέλα.

Η προσφορά του στον Παναθηναϊκό είχε «διαγραφεί» από την ιστορία, εξαιτίας λάθος καταγραφής του μικρού του ονόματος σε διάφορες εκδόσεις. Αναγραφόταν λανθασμένα ως «Μαρίνος Βεντουρέλης», ενώ, όπως προκύπτει από το αρχείο του Ομίλου, ήταν δίχως αμφιβολία ο Μιχάλης Βεντουρέλης. Άλλωστε αυτό πιστοποιείται και από τις ομαδικές φωτογραφίες του Παναθηναϊκού, στις οποίες ποζάρει το ίδιο πρόσωπο που εμφανίζεται στις ομαδικές φωτογραφίσεις του Π.Α.Ο.Κ. τα επόμενα χρόνια.

Το 1922 επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη και στον Άρη. Με τα κιτρινόμαυρα, στις 2 Νοεμβρίου 1924, σκόραρε χατ-τρικ εναντίον της γιουγκοσλαβικής Ομλαντίνα, σε ματς που ο Άρης νίκησε με 5-0.

Για μικρό διάστημα το 1925 αγωνίστηκε με την ομάδα της Α.Ε.Κ. Θεσσαλονίκης.

Το 1926 μετεγγράφηκε στον νεοϊδρυθέντα Π.Α.Ο.Κ. και έγινε αρχηγός του. Επέστρεψε δηλαδή σε ομάδα που είχε για σύμβολό της… το τριφύλλι (οι Θεσσαλονικείς τότε είχαν ως έμβλημα το τετράφυλλο τριφύλλι).

Αγαπήθηκε από τον κόσμο του Π.Α.Ο.Κ. και το όνομά του τραγουδήθηκε στον πρώτο ύμνο της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Μιχάλης Βεντουρέλης 1921 Παναθηναϊκός Πρωταθλητής

Τώρα εμείς τι να φανταστούμε ότι επειδή είστε οπαδοί τριετίας είστε μόνιμα εκτεθειμένοι λόγω της άγνοιας για την ιστορία σας, ότι τα χιλιάδες βαγόνια που κατέβηκαν στην Αθήνα ήταν για την ΑΕΚ Θεσσαλονίκης τελικά και όχι για τον περιοδεύων θίασό σας, ότι ο άνθρωπος που λατρέψατε και τραγουδήσατε στον ύμνο σας ήταν σε ΠΑΟ, ΑΡΗ και ΑΕΚ πριν καταλήξει σε εσάς;

Ολόκληρο αγώνα έδωσες βρε κακομοίρη να μας πείσεις ότι ο ΠΑΟΚ δεν είχε σχέση με την ΑΕΚ Θεσσαλονίκης  και τελικά σήμερα μαρτύρησες δίχως ξύλο. Κλέψατε το σήμα πρωτα του βαζέλα και ύστερα της ΑΕΚ, τώρα αντιγράψατε και τις μεθόδους του γαύρου. Διαχρονικά το χαϊδεμένο παιδί κάθε κυβέρνησης και αναγκασμένοι να διαβάζετε την ιστορία των πραγματικά μεγάλων ομάδων της χώρας για να πάρετε κάποια στοιχεία από την δική σας.

Χαίρε κόμπλεξ αμέτρητο!!!

Το ΑΕΚLIVE είναι στην διάθεσή σας για να μάθετε κάτι από την μικρή ιστορία σας…


Comments are closed.