Μόνο μην ψάχνουμε τον Μανόλο πάλι τον χειμώνα…

0

Αυτό που έχει σημασία να γίνει κατανοητό στην ΑΕΚ είναι ότι είτε ο νέος προπονητής λέγεται Μιλόγεβιτς, είτε Χιμένεθ, είτε… Γκουαρντιόλα, χωρίς παικταράδες, ομαδάρα δε φτιάχνεις. Πόσω μάλλον, όταν αναμφισβήτητα ο νέος Σέρβος κόουτς της Ένωσης δεν αποτελεί ούτε κάποιο μεγάλο όνομα του ευρωπαϊκού στερεώματος, ούτε κάποια υπέρβαση του μπάτζετ, όπως είχε κυκλοφορήσει ότι θα προχωρήσει η ΑΕΚ από τις πρόσφατες «διαρροές».

Ναι μεν ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς είναι ένας προπονητής που έχει αρκετή εμπειρία και ορισμένες επιτυχίες στο βιογραφικό του, αλλά οπωσδήποτε πρόκειται για «φιγούρα» που είναι αρκετά μακριά από την ελίτ που υποτίθεται θα στόχευε η ΑΕΚ. Και η αλήθεια είναι πως αν υπήρχε η δυνατότητα λήψης της απόφασης για το που θα επενδυθεί το φετινό μπάτζετ της ΑΕΚ από τον κόσμο της, μάλλον ελάχιστοι θα ήταν εκείνοι που θα επέλεγαν να δοθεί ένα μεγάλο ποσό για τον νέο προπονητή της ομάδας, αντί αυτά τα χρήματα να «πέσουν» στην αγορά ποδοσφαιριστών κλάσης. Τώρα αν το σκεπτικό στη διοίκηση του Δικεφάλου είναι όντως να γίνει focus στην αναβάθμιση του υλικού, προς το παρόν είναι άγνωστο αν και τα πρώτα δείγματα δεν είναι ιδιαίτερα θετικά.

Όπως είναι αποδεκτό πια απ’ όλους, αν και αρχικά υπήρχε άρνηση αποδοχής της πραγματικότητας τόσο από τον Τύπο όσο και από μερίδα του κόσμου, το squad των κιτρινόμαυρων είναι πολύ πίσω σε ποιότητα συγκριτικά με τους βασικούς ανταγωνιστές της Ένωσης, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, τους οποίους δεν κατάφερε να κερδίσει πέρσι ούτε μία φορά σε δέκα αναμετρήσεις εναντίον τους.

Αυτή την αγωνιστική διαφορά είναι αυτονόητο ότι δεν θα την καλύψει ο Μιλόγεβιτς, ούτε φυσικά και κανένας άλλος προπονητής. Αυτό για όσους έχουν ακόμα αυταπάτες ότι με το περσινό ρόστερ η ΑΕΚ και έναν -θεωρητικά πάντα- «καλό» προπονητή, θα μπορούσε να «χτυπήσει» πρωτάθλημα.

Πρωτάθλημα δε θα κυνηγήσει φυσικά ούτε φέτος εάν δε συμβούν ριζοσπαστικές αλλαγές στο ρόστερ, κάτι που για την ώρα δε φαίνεται στον ορίζοντα, όσον αφορά τουλάχιστον το ξεσκαρτάρισμα. Το ίδιο βέβαια θα μπορούσε να πει κανείς και για τα πρώτα δείγματα της μεταγραφικής ενίσχυσης αλλά ίσως είναι νωρίς ακόμα δεδομένου και ότι ο νέος προπονητής δεν έχει πιάσει ακόμα καλά καλά «δουλειά». Το πιθανότερο είναι πάντως ότι χωρίς 6-7 μεταγραφές αξίας μίνιμουμ, τον χειμώνα μάλλον θα συζητάμε πάλι εάν ο Μανόλο είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να… αλλάξει πάλι την ψυχολογία των παικτών στο δεύτερο μισό της σεζόν.


Comments are closed.