ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ e-mail: aeklivegr@gmail.com

ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ

Μοντέλο «Rising Star» η ΑΕΚ φέτος, αλλά στην άκρη οι διθύραμβοι…

Published

on

Επένδυση στο μέλλον από την ΑΕΚ που ελπίζει φέτος σε κάτι καλύτερο σε σχέση με πέρσι…

Γράφει ο Βασίλης Γούσιος

Μπορεί η περσινή, εγχώρια «ξηρασία» από τίτλους και κυρίως το καλοκαιρινό ευρωπαϊκό «χαστούκι» να ήταν αρκετά ισχυρά και να ταρακούνησαν εντός εισαγωγικών, συθέμελα, τον «οργανισμό» ΑΕΚ η οποία μοιραία έμεινε εκτός εξωτερικών στόχων από τις αρχές… Αυγούστου, γεγονός ασύμβατο με την ιστορία και το πρεστίζ της, ωστόσο δύσκολα θα περίμενε κανείς ότι την αμέσως επόμενη χρονιά, το πάθημα θα γινόταν μάθημα.

Ως γνωστόν, τα δεδομένα της «νέας» ΑΕΚ, καλώς ή κακώς, δεν κινούνται ποτέ στο μεταίχμιο του οικονομικού ρίσκου, κάτι που εκ προοιμίου περιορίζει αισθητά το μεταγραφικό εύρος των κιτρινόμαυρων, όμως αυτή τη φορά, το στοχευμένο scouting έφερε στο προσκήνιο ελπιδοφόρες περιπτώσεις μικρών σε ηλικία ποδοσφαιριστών, με μέλλον και όνειρα στον μικρόκοσμο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Το γεγονός ότι σε διάστημα 14ων ημερών, η ΑΕΚ κατόρθωσε να πραγματοποιήσει πέντε μεταγραφές (+ Γιακουμάκης, Τσιντώτας που είχαν κλείσει από τον χειμώνα), καλύπτοντας μάλιστα ελλείψεις σε όλο το φάσμα των γραμμών του γηπέδου, αναμφίβολα έκανε και τους πιο φύσει αισιόδοξους να απορήσουν με την ταχύτητα που κινήθηκε η Ένωση στο φετινό, θερινό μεταγραφικό «παζάρι», παρότι, τουλάχιστον προς το παρόν, δεν υπήρξε το μεγάλο «μπαμ» τύπου Σκόκο.

Φυσικά, αυτό που έχει σημασία στο «τέλος της ημέρας» για την ΑΕΚ, είναι να καταφέρει να μετουσιώσει σε επιτυχίες αυτή τη δυναμική μεταγραφική της δραστηριότητα. Καλά τα απανωτά μεταγραφικά «χτυπήματα» και οι διθυράμβοι που γράφονται στο σύνολο του αθλητικού Τύπου, ωστόσο δεν θα υπάρχει ουσιαστικό αντίκρυσμα αν η Ένωση δεν υλοποιήσει για ακόμα μία χρονιά τους στόχους της.

Και για αρχή, αφού για να μπορούμε να κρίνουμε με περισσότερη ασφάλεια τη φετινή πορεία του Δικεφάλου στο πρωτάθλημα θα πρέπει να δούμε πώς θα εξελιχθεί ο μεταγραφικός σχεδιασμός όλων των ομάδων μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, η ΑΕΚ θα πρέπει πάση θυσία στο επόμενο διάστημα να εξασφαλίσει την παρουσία της στα ευρωπαϊκά Κύπελλα.

Μην ξεχνάμε ότι και πέρσι, όπου η Ένωση έφερε στην Ελλάδα μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου όπως είναι οι Τσιγκρίνσκι, Λέσκοτ και Αλμέιδα έστω και σε προχωρημένη ηλικία και με τα όποια προβλήματα οι ίδιοι αντιμετώπιζαν, ο ενθουσιασμός που υπήρχε και δικαιολογημένα στις τάξεις του Δικεφάλου, ήταν υπέρμετρος. Το αποτέλεσμα όμως, μηδενικό, με τους κιτρινόμαυρους να «σώζουν» κυριολεκτικά στο νήμα ό,τι καλύτερο μπορούσαν από μια χρονιά «ναυάγιο».

Η ΑΕΚ έχοντας αποτυχημένα πειραματιστεί με το χτίσιμο ενός πιο έμπειρου βασικού συνόλου την περασμένη σεζόν, άλλαξε ρότα φέτος επενδύοντας κατά βάση σε ένα πιο «Rising Star» μοντέλο με μέσο όρο ηλικίας κάτω των 25 όσον αφορά τους νεοαποκτηθέντες, έχοντας ταυτόχρονα διατηρήσει το μεγαλύτερο μέρος του περσινού, παρά τις όποιες ατέλειες, δυναμικού κορμού της. Η επιτυχία του νέου μοντέλου ωστόσο θα κριθεί στο γήπεδο και όχι στα φανταχτερά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Στο εξής λοιπόν, διθυράμβοι στην άκρη και μόνο δουλειά…

Follow me:

Facebook: Vasilis Gousios

Twitter: VGousios

Instagram: vgousios

Continue Reading
Advertisement