ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ e-mail: aeklivegr@gmail.com

EDITORIALS

“MOYMIA” διαιτητική, επόμενο να πάει στην Αίγυπτο!

Published

on

• ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ «ΦΑΡΑΩ» Θ΄ΑΡΡΩΣΤΗΣΕΙ, όπως εδώ την ΑΕΚ, ο … «μαύρη πέτρα να ‘βρει σε Πυραμίδα (!) «ΑΓΓΛΟΣ ΑΣΘΕΝΗΣ». Μόνο, που ο Νείλος δεν είναι Τρούμπα και δεν ενδείκνυται για «διασκέδαση»- όπως τον αποχαιρέτισε λίαν χαρακτηριστικά και με νόημα= «κόκκινη κάρτα» (!) ο αποστομωτικός, με λόγο-ξιφολόγχη, ΓΙΑΝΝΑΡΟΣ ΚΑΡΑΛΗΣ!

ΣΩΦΡΟΝΗΣ ΤΙΓΚΙΡΙΔΗΣ: Δικαιώθηκε ο αγώνας, που έδωσα στο ατρόμητο, διορατικό και χωρίς διγλωσσία «ΑΕΚ LIVE»!

 

@@@ ΣΩΦΡΟΝΗΣ ΤΙΓΚΙΡΙΔΗΣ γράφει και τα κόκκαλα τσακίζει όποιων, από το ποδοσφαιρικό μας κατεστημένο δεν έχουν αντιληφθεί, πως … «η αγγλική διαιτητική ασθένεια» μεταλλάσσεται σε … «ευλογιά πιθήκων»:

– «ΟΣΟ καιρό ασχολούμαι στο ρωμαλέο «ΑΕΚ Live», ασχολούμενος με τα διαιτητικά, δεν έχω γνωρίσει πιο μεγάλη ικανοποίηση, από την τωρινή απόλυτη δικαίωση μου, με το «άγριο άδειασμα», από το Πάρκο Γουδή, της «μούμιας με την σφυρίκτρα», όπως μεταφορικά αποκαλώ τον Άγγλο πρώην πιά ( και τυπικά από το τέλος του μήνα, μια και δεν παραιτείται, δεν ξεκουμπίζεται, μη τυχόν και στο πουγκί του δεν πέσει ο ηγεμονικός μισθός, ως αρχιδιαιτητής της σκλαβωμένης-αλωμένης (από τις ημέρες του Πορτογάλου Μελό Περέϊρα) ΚΕΔ!

Φωτογραφία: EUROKINISSI

– ΕΓΩ, ο αυθεντικός, ο κλασικός ποδοσφαιράνθρωπος, επί δεκαετίες ασχολούμενος με την Οσιμική μπάλα- από τις πιο μικές ερασιτεχνικές κατηγορίες της Αθήνας ως την επαγγελματική κορυφή, υπήρξα σχεδόν Ο ΜΟΝΟΣ, που έδωσε ανελλιπέστατα, «νυχθημερόν», τόσες μάχες, που έκανε τέτοιο πόλεμο, με στόχο αυτόν τον «και Νοτιγχαμιστή νταραβεριτζή», που γύρισε πίσω άλλα «100 χρόνια» -όσα και ο προηγούμενος του , ο αδίστακτος αντιΑΕΚτσής συμπατριώτης του Βιερίνια-αρχηγού της ομάδας του (προπονητικά) «λεπρίτη» (δεν έχω κάνει λάθος στη λάθη) Ρουμάνου- το ελληνικό ποδόσφαιρο!

– ΤΙΜΙΟ να διευκρινίσω, πως με το «ΜΟΝΟΣ», που προανέφερα, εννοείται ότι δεν συμπεριέλαβα τους επαγγελματίες ρεπόρτερς της ΑΕΚ, από τους οποίους κυρίως με τον σθεναρό μαχητή ΤΑΣΟ ΤΣΑΤΑΛΗ συμπίπταμε σε πάρα πολλά , υπήρξε κι αυτός γενναίος, αλύγιστος, άφοβος «Κλατενμπεργικο-κυνηγός», επισημαίνοντας , θίγοντας ,από τις λεπτομέρτειες ως την κεντρική ουσία, τις ΚΕΔοπράξεις του- «ικρίωμα» κατά των κεφαλιών του «κιτρινόμαυρου» αετού.


– Η «ΚΛΩΤΣΟΠΑΤΗΔΟΝ» αποπομπή της (διαιτητικής) «μούμιας» από το Πάρκο , που «μονομιάς» βρήκε χώρο στον Νείλο, τον πατέρα της Αιγύπτου, με τους Φαραώ και τις Πυραμίδες, με το Φράγμα και …τον Σαλάχ, ήταν η πρώτη, ως σήμερα, τρανή επιτυχία «της εποχής Δημήτρη Μελισσανίδη», στην ΕΠΟ. Επί τέλους εκδιώχθηκε αυτός ο φθονερός εχθρός, που ανά εβδομάδα κατάρτιζε τον πίνακα των διαιτητών, για τις αγωνιστικές του «δοτού»-«προκάτ» Σουπερ-Λιγδάτου πρωταθλήματος, με πιο βασικό μέλημα του το πώς θα αδικούταν η ΑΕΚ, ακόμη και θα σφαγιαζόταν προπάντων στα ματς με τους αντιπάλους από τον «κοκκινοπράσινο συνεταιρισμό», στον οποίο μόνιμα ήταν ενταγμένοι οι Aris, Ατρόμητος, Οφη, Αστέρας, Παναιτωλικός, Γιάννινα …Αλλά και κάθε φορά, που επρόκειτο «να τουμπάρει την ΑΕΚ» προστίθοταν ο αγνώμονας, αχάριστος, κι αυτός φαταουΛουτσεσκουκιακός!

– ΕΧΟΝΤΑΣ στην διάθεση μου το ΝΙΚΟ-ΑΓΓΕΛΙΔΙΚΟ βήμα μπορούσα κάθε φορά, που επρόκειτο να διεξαχθεί αγώνας πρωταθλήματος ή και κυπέλλου, να ξεσκονίζω και να τον εκθέτω στην ταράτσα, όπως τα υπό ξήρανση σύκα ή χαρούπια των συγχωριανών μου, την (διαιτητικά) «μούμια». Αυτόν, που επόμενο ήταν πως θα εγκαθίστατο στην γη των Φαραώ και με τον πελώριο Νείλο να διαθέτει σημεία, με ομοιότητες για τα διασκεδάστικα (!) της Τούμπας (όπως και το ευφυές υπονοούμενο-«κοκκινο κάρτα», από τον ευθύτατο και γενναίο λεκτολόγο ΓΙΑΝΝΑΡΟ, τον ΚΑΡΑΛΗ, κατά το δηκτικότατο διαδυκτιακό κειμενάκι του… Με αυτό το οποίο … «αποχαιρέτισε» σκανδαλωδώς εξ αποστάσεως κριτή-αναλυτή των φάσεων στον κρισιμότερο αγώνα, ενόψει επιστροφής στην μεγάλη κατηγορία, της … «Νότιγχαμ Φόρεστ τους»).

– ΝΑΙ, αλλά ο Νείλος «του Σαλάχ» (Μ.V.P. της Κλοπο-Λίβερπουλ, που του ‘δωσε, από 350.000 λίρες την εβδομάδα, σαν …όλες τις εισπράξεις του μήνα, από τα διασχίσαντα την Διώριγα φορολογούμενα πλοία, για την ανανέωση του συμβολαίου του…) δεν έχει μόνο «Τρουμπικά στέκια, για ανάμελη παρέα. Έχει και πολύ βαθιά νερά, στα οποία δεν είναι φιλόξενα κι ευκολοπέραστα, όπως τα Φαληριώτικα…Αν οι Αιγύπτιοι, που πρωταθληματίζουν κάθε φορά στο Κόπα Άφρικα, με συμμετοχές και σε Μουντιάλ, διαπιστώσουν, πως τους κουβάλησε κι εκεί ό,τι είχε για μαξιλάρι και στρώμα του, κατά το οπισθοδρομικό πέρασμα του από την Ελλάδα, «θα τον αδειάσουν» πολύ πιο «βίαια» από όσο «χαϊδευτικά» ο «εξημερωμένος Τίγρης»….


– ΘΑ ΤΟΝ ΠΕΤΑΞΟΥΝ σε σημείο με θολά πράσινα νερά του θρυλικού ποταμιού τους, αν διανοηθεί να κυνηγήσει ομάδα τους όπως κι όσο αδίστακτα κι αναρυθρίαστα την ΑΕΚ. Αν βάζει σε όμάδα τους όλο-και μόνο ξένους διαιτητές στα μάτς, που «πρέπει να χάσει» η αντίστοιχη ΑΕΚ, π.χ. η Ζαμάλεκ! Αν επιβαρύνει το ταμείο των ποδοσφαιρικών οργανισμών του πρωταθλήματος κ.λ.π., όπως εδώ- σε μας… ΟΠΟΥ προσέξτε κι αυτό το απίθανα χαρακτηριστικό: Ο «Μάρκος, ο πονηρός» έφερε στην Ελλάδα διαιτητές από ξένα πρωταθλήματα-«κουτσές Μαρίες». Αλλά ΠΟΤΕ από την ΑΙΓΥΠΤΟ!


– ΚΑΙ ΠΗΓΕ τώρα στο Κάϊρο και τους παραμυθιάζει όπως εδώ , τους… big (!), με τους οποίου η ΑΕΚ «συνέπλευσε» κατ΄ανάγκη, για να μη βρούν αφορμή και «την πυροβολήσουν», πως δεν συναινεί, ότι είναι διασπαστική, πως «ο Τίγρης» έχει «τα νύχια του» μόνο για να ξεσχίζει, μόνο για να σαρκοβοεπιτίθεται. Φυσικά ο και «τσακάλι» (= «Τίγρης») όχι απλά υποψιάστηκε, αλλά διέκρινε ολοκάθαρα, από την πρώτη στιγμή, το από ποιες πηγές «προτάθηκε»-επιβλήθηκε συματριώτης… της Νότιγχαμ Φόρεστ. Λειτούργησε η τρομερή όσφρηση του «θηρίου», υποχρεωμένου να ζεί μέσα στην «θανατο-παγιδοστρωμένη» ζούγκλα του ελληνικού ποδοσφαίρου. «Μυρωδιά μακελειαρισμένης σάρκας» τού ήλθε στη μύτη και στο άκουσμα μόνο του «Άγγλος». Και πολύ χειρότερα, όταν από συνεργάτες του ενημερώθηκε έγκαιρα για «τον βίο και πολιτεία» του άλλότε διαιτητή, που είχε εκτεθεί, είχε γίνει ρεντίκουλο των σκυλιών, σε παγκόσμιο φάσμα, σε ένα ματς της Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ. Αλλά δεν γινόταν σ΄εκείνη την στιγμή να πεί «όχι». Κι έτσι «λούστηκε το ,…μέσω Σκωτίας, Βρετανικό ντουζ». Η ομάδα του (μας) το πλήρωσε ακριβά-πανάκριβα, μένοντας ετσιθελικά, πραξικοπηματικά «κι εκτός Ευρώπης», για να σπρωχτούν οι κρατικοκρατούνες «κίτρινος Πανιώνιος του Χαριλάου» και ο «αιώνιος συνεταίρος»…

– ΟΙ ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ κάθονται τώρα «και τον ακούνε», που τους «μυθιάζει», ότι «θα αναδείξει νέους διαιτητές» (…όπως τους π.χ. Φωτιά, Μανούχο, Ευαγγέλου, Διαμαντόπουλο, Τσακαλίδη;). Και πως ένας από τους βασικούς στόχους του θα είναι η παρουσία της αιγυπτιακής διαιτησίας στο Μουντιάλ…Τον «αθεόφοβο» δεν θα βρεθεί ένας αντίστοιχος «Μελισσανίδης»,για να τον ρωτήσει: «Και στην Ελλά, που μας λες, ότι εξέλιξες, προόδευσες την διαιτησία της, ΓΙΑΤΙ έπαιξες όλα τα ντέρμπι, συν τους αγώνες του «Ατρομήτου σου» με ξένους; ΓΙΑΤΙ ο θεωρούμενος,έστω «στα χαρτιά» κορυφαίος ΄Ελληνας, ο «Κυρο-Βασσαρικός» Τάσος Σιδηρόπουλος δεν κρίθηκε κατάλληλος ούτε για το Κατάρ: ΄Η ευρύτερα, γιατί κατά 99% στο Τσάμπιονς Λιγκ ή και σε ευρωπαϊκό Τελικό δεν έχει οριστεί ούτε ένας Έλληνας; Γιατί δεν θα υπάρξει παρουσία ούτε στο ερχόμενο Μουντιάλ; ΚΑΙ παρότι στο Πάρκο Γουδή είχες ανοικτή γραμμή, ανοικτή ακρόαση με τον ουσιαστικά «Νούμερο 1 της ΟΥΕΦΑ», τον Θεόδωρο Θεοδωρίδη; Θα μας τα ζαλίσεις κι εδώ (τα κορδόνια), ότι καίριος στόχος σου «η επαγγελματική διαιτησία»; με χουρμάδες και μπανάνες θα σε ξεμπροστιάσουμε, θα σε πάρουμε φαλάγγι…!

– ΦΙΛΟΙ μου, «ΑΕΚΟ-Λαβίστες» όλες οι ώρες, που διέθεσα κι όλες οι λέξεις, που έγραψα, χωρίς φόβο και πάθος, στον «ιερό πόλεμο μου», εναντίον του (διαιτητικά) «ΑΓΓΛΙΚΟΥ ΤΕΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΛΟΧΝΕΣ» προσδοκούν κι εύχονται, όπως οι Αιγύπτιοι δεν πρόκειται να πιαστούν στον ύπνο, όσο πιο γρήγορα θα τον καταλάβουν και χωρίς κανένα ενδοιασμό αυτό «ΤΟ ΤΕΡΑΣ» θα το ρίξουν, βυθίσουν και πνίξουν στα βαθιά του ΙΕΡΟΥ ΝΕΙΛΟΥ! Οι δε ώρες και τα κείμενα, που αφιέρωσα, για ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ τόσο τους υπεύθυνους της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ (= όπου, δυστυχώς , αντιμετωπίστηκα, κατά το υπερπλείστον, σαν «φωνή βοώντος εν τη ερήμω»….), όσο και τον χιλιαδικημένο «Ενωσίτικο» λαό, ολοκληρώνουν αυτό το κείμενο, με τα συγχαρητήρια τους, προς την ηγεσία και τους (=υπαρκτότατους) αθόρυβους Ομοσπονδιακούς συνεργάτες της, για το … «ΤΕΤΕΛΕΣΤΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΗΣ «ΜΑΪΜΟΥ»…Κι εννοείται χωρις το Πάρκο Γουδή να αναγκαστεί (=παρά την οργανωμένη πολύπλευρη προστασία και φύλαξη ) να βρεθεί στην θέση του… «Αττικού Πάρκου, με την περίπτωση του χιμπατζή»…


• Σ.Σ.1: Δεν έχω πληροφορηθεί ακόμη για την λίστα των προτεινόμενων, από την άρχουσα Ευρωπαϊκή Τάξη, για την κάλυψη της θέσης του διαιτητικά πωρομένου αντιΑΕΚτσή «Άγγλου ασθενή». Θα καταλειφθώ από θλίψη, αν η ΑΕΚ με τον μοναδικό, που θα συνεννοηθεί, δεν θα είναι ο Λαμιώτης Πανουργιάς Παπαϊωάννου, και υπό συνθήκες ο «Βολιώτης» Αχιλλέας Μπέος (= «αλώπηξ», κατά πως απέφυγε την συγκεκριμένη τοποθέτηση, στην ψηφοφορία προέδρου στην Σούπερ Λίγκα 1).

• Σ.Σ.2: Οι Τάσος Τσάταλης και Γιάννης Καραλής να μη βγάζουν την στολή εκστρατείας, ούτε όταν ξαπλώνουν το βράδυ για ύπνο. Επειδή ξέρω άριστα, από ποιά «Σχολή Ειρηνικού «Ενωσίτικου» Πολέμου» προέρχονται, είμαι βέβαιος, ότι από τα τέλη Αυγούστου θα συνυπάρξουμε στο χαράκωμα, που είναι η σπέσιαλ ειδικότητα μου, το «περί την αγωνιστική διαιτησία». Κλείνοντας να τους ρωτήσω: Πήραν χαμπάρι, ότι την Τετάρτη στην απογευματινή αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ3 δήθεν … «όλως τυχαίως» ο παρουσιαστής ρώτησε ένα ρεπόρτερ του: « Ισχύει η πληροφορία, πως ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ Ο ΜΕΛΟ ΠΕΡΕΪΡΑ;»! …. Τασο-Γιάννη, Τσαταλο-Καραλή, ο «συνεταιρισμός» επωάζει την επιστροφή του συμπατριώτη του Βιεϊρίνια (=μπροστάρη του Ραζβάν Λουτσέσκου, οι δύο τους συμπαραγωγοί στην εκτόξευξη κοπρανολάσπης κατά της ΑΕΚ-2018, περί… «κλοπής τίτλου») και του Πέδρο Μαρτίνς;

ΣΩΦΡΟΝΗΣ ΤΙΓΚΙΡΙΔΗΣ

Με ρίζα από την Πόλη και παππού αθλητή της πρώτης ομάδας βόλεϊ της ΑΕΚ δεν θα μπορούσα παρά να είμαι παράφορα ερωτευμένος μαζί της

Continue Reading
Advertisement