Ο δίκαιος λόγος των μειοψηφικών πλειοψηφιών

0

Πως γίνεται κάποιοι, ποτέ για τη σιγουριά τους να μην αμφιβάλουν; Τάχα μου δημοκράτες και της ελευθερίας σκέψης και λόγου εκφραστές, που τα όρια της ανοησίας συνήθως αγγίζουν και πολλές φορές τα ξεπερνούν! Εκείνοι που δίκαιο πάντοτε το λόγο τους θεωρούν και τη σκέψη τους ορθή νομίζουν.

Γράφει ο Ιων Θάρσυνος

Όσοι στεγνά κι αραχνιασμένα θέσφατα υπερασπίζονται κι επιβάλλουν, ώστε το δικό τους κα- θεστώς, έστω μουχλιασμένο και μισάνθρωπο, να συντηρηθεί.
Ε όχι κύριοι της συντήρησης! Αν αυτός ο λόγος είναι ο “δίκαιος”,ελόγου μου με τον “άδικο” αναφανδόν συντάσσομαι. Τον λόγο που με αναγκάζει με επιθέσεις να αμύνομαι και με επιχειρήματα να απαντώ. Επιθέσεις που γεννούν σκέψεις και αναπτύσσουν ιδέες κι επιχειρήματα που ανάγκες αναγνωρίζουν και την γλώσσα ή την γραφή εξασκούν. Μήγαρις κάποτε κατανοήσετε,ότι η έννοια του απόλυτου δίκιου ουδέποτε υπήρξε. Κι εσείς οι ταγοί του συντηρητισμού αλλά κι εσύ βρε πόπολο, που απόλυτο αλλά παραγκωνισμένο και μοναχό με μια ψήφο μόνο εκφράζεσαι, ποτέ όμως δεν ακούγεσαι. Ακόμη και όταν αυτή η δική σου ψήφος παράνομα και κατάφωρα αλλοιώνεται! Όπως σήμερα συμβαίνει, με την “σοφή” αφεντιά σου όχι μόνο μυρωδιά να μην παίρνει αλλά και τους βιαστές της ψήφου της να δικαιολογεί!

Οι δήμοι να κυβερνηθούν και όλα τα άλλα είναι λεπτομέρειες. Έτσι ο δίκαιος και απόλυτος λόγος σού λέει, παρόλο που στον βωμό της κυβερνησιμότητας η αρχή της ισοτιμίας της ψήφου και άρα η δημοκρατία θυσιάζεται! Οι δήμοι, οι περιφέρειες, η χώρα και βέβαια οι ζωές σου την διάλυση για να αποφύγουν. Αφού η απλή αναλογική “τους δήμους, το κράτος και τις ζωές μας” διαλύει, όπως οι Πατούλης, Θεοδωρικάκος και άλλοι τέτοιοι μέγιστοι πολιτικοί άνδρες με ζέση και πάθος ισχυρίζονται. Τώρα,αν η κυβερνητική παρέμβαση τα εκλογικά αποτελέσματα με νόμο αλλάζει και πλαστές διοικητικές πλειοψηφίες δημιουργεί, αυτό καθόλου εσένα το πόπολο δεν απασχολεί και τα υπολείμματα του “εγώ” και των δημοκρατικών σου δικαιωμάτων στους επιτήδειους παραδίδεις. Σωστά και αποτελεσματικά για να “κυβερνηθείς”! Άξιος της μοίρας σου είσαι.

Με την ελευθεριότητα της διαδικτυακής επικοινωνίας λοιπόν βολέψου και το πεδίο ελεύθερο άφησε σε εκείνους, που με τον “δίκαιο” λόγο τους το μυαλό σου φορτίζουν και με την “ορθή” τους σκέψη την ζωή σου κανονίζουν. Έως ότου, ο “άδικος” λόγος επικρατήσει και ο κόσμος αλλάξει! Μέχρι τότε καληνύχτα…


Comments are closed.