Ο κομβικός ρόλος του Μάσιμο Καρέρα

0

Η ΑΕΚ σήμερα ξαναμπαίνει γήπεδο. Όλα τα τεστ του κορωνοϊού βγήκαν αρνητικά και η ομάδα μπορεί απρόσκοπτα να εστιάσει στο χτίσιμο της νέας σεζόν. Ο ρόλος του Μάσιμο Καρέρα σε αυτή τη διαδικασία είναι το άλφα και το ωμέγα.

Μετά από πολύ καιρό, η ΑΕΚ ετοιμάζεται να κάνει προετοιμασία με έναν κανονικό προπονητή. Με έναν άνθρωπο του ποδοσφαίρου που σαν παίχτης αγωνίστηκε σε κορυφαίο επίπεδο και σαν προπονητής έχει επιδείξει έργο, έχει πάρει τίτλο. Δεν είναι μαθητευόμενος μάγος. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό από πολλές απόψεις.

Σε πρώτο επίπεδο, είναι σημαντικό στο κομμάτι της διαχείρισης δύσκολων προσωπικοτήτων. Όταν ο προπονητής εμπνέει κύρος και σεβασμό πάνε ένα βήμα πίσω οι εγωισμοί και οι προσωπικές φιλοδοξίες. Και επειδή η ΑΕΚ διαθέτει στο ρόστερ της αρκετούς… τρέλαρχους, είναι σημαντικό που ο Καρέρα έχει τα φόντα να επιβληθεί μπροστά τους.

Σε δεύτερο επίπεδο, η πείρα του Καρέρα είναι σημαντική στο αγωνιστικό σκέλος. Η ΑΕΚ καλείται να κάνει μια προετοιμασία-ρίσκο καθώς αφενός καλείται να χτίσει την ομάδα της νέας σεζόν, αφετέρου καλείται να προετοιμαστεί για τον τελικό κυπέλλου σε 20 ημέρες. Μπορεί να φαίνεται περίεργο αλλά είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα. Είναι άλλο πράγμα η δουλειά για μια σεζόν, με τη δουλειά για ένα ματς.

Σε τρίτο επίπεδο, το κύρος του Καρέρα πρέπει να λειτουργήσει όχι μόνο προς τα κάτω αλλά και προς τα πάνω. Οι διοικήσεις εμπιστεύονται πολύ περισσότερο ανθρώπους που έχουν το know how. Αυτός είναι και ο λόγος που ο Καρέρα μαζί με τον Ίβιτς οφείλουν να δουλέψουν από κοινού προκειμένου η ΑΕΚ να επενδύσει σε παίκτες ικανούς να ανταποκριθούν στο μέγεθος της ομάδας.

Ο Ιταλός μέχρι σήμερα έχει δώσει το προπονητικό στίγμα του. Δεν είναι αλάνθαστος. Πολλές φορές έχει κάνει λάθος πειραματισμούς ή έχει αργήσει να αντιδράσει. Όμως είναι ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ προπονητής. Κατάφερε να δέσει την άμυνα, να αναζωογονήσει το κέντρο, να απελευθερώσει την επίθεση. Με το κατάλληλο υλικό στα χέρια του, σίγουρα μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα.

Το ζήτημα είναι αν θα το έχει. Το ελπίζουμε…

 

ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΡΕΥΜΑ – ΑΕΚ-LIVE

Νικόλας Κολυτάς


Comments are closed.