Ο πρώην πρόεδρος, ο Μανώλης και ο δικέφαλος!

0

Μετά το δημοσιεύμα μας για τα όσα παρασκηνιακά παίζονται  στο τοπικό πρωτάθλημα της Χίου και με φόντο την ακύρωση της κατάκτησης της πρώτης θέσης από την δικεφαλοαετίσια Μικρασιατική, υπήρξαν αντιδράσεις…

Να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή… Όταν διακόπηκε το πρωτάθλημα με απόφαση άνωθεν που αφορά σε όλα τα πρωταθλήματα όλων των Ενώσεων, η Μικρασιατική ήταν πρώτη στον βαθμολογικό πίνακα. Ιδού η βαθμολογία, όπως την παρουσιάζει ακόμη και σήμερα η επίσημη σελίδα της ΕΠΣ Χίου

Η Μικρασιατική είναι στην κορυφή γιατί ευνοείται – όπως προβλέπει ο σχετικός διεθνής κανονισμός… από τα αποτελέσματα των παιχνιδιών που έχει παίξει με τον Κανάρη Νένητων. Μέχρι την απότομη διακοπή του πρωταθλήματος η Μικρασιατική που έχει έμβλημα τον δικέφαλο αετό και φορά κιτρινόμαυρα… και ο Κανάρης που είναι από τα πλέον ιστορικά σωματεία του νησιού, είχαν συναντηθεί μια φορά. Στην πόλη της Χίου με γηπεδούχο την Μικρασιατική. Η Μικρασιατική – η μοναδική ομάδα της Χίου που δεν έχει αλλάξει όνομα ή δεν έχει συγχωνευτεί με κάποιο άλλο σωματείο – στον αγώνα κόντρα στον Κανάρη είχε νικήσει 1-0. Εκκρεμούσε πριν διακοπεί το πρωτάθλημα, ο αγώνας του δεύτερου γύρου με γηπεδούχο την ομάδα του μπουρλοτιέρη.

 

Παρά το εμφανές της ιστορίας, η ΕΠΣ Χίου δεν επικυρώνει τη βαθμολογία όπως έχουν κάνει όλες οι άλλες Ενώσεις. Ζητά από την ΕΠΟ να πάρει την απόφαση εκείνη και αυτό είναι κάτι που προκαλεί απορίες. Πολύ περισσότερο δε… όταν στην ΕΠΟ για χρόνια προήδρευε ο Γιώργος Σαρρής που κατάγεται από τα Νένητα και έχει δηλώσει στο παρελθόν φίλος και υποστηρικτής του Κανάρη. Αυτό είναι ένα στοιχείο που ενδεχομένως να ανησυχεί…  με δεδομένο ότι ο κ. Σαρρής λίγα χρόνια μετά την αποχώρηση του από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, όλο και κάποιους δικούς του ανθρώπους μπορεία να έχει ακόμα στην Ομοσπονδία.

Δεν λέμε τίποτα, δεν υποννοούμε τίποτα… Δηλώνουμε το ενδεχόμενο πιθανής ανησυχίας για το γεγονός αυτό… από την πλευρά της μιας εκ των δυο εμπελομένων σωματείων…

Ο κ. Σαρρής επικοινώνησε με το AEK LIVE, λίγο μετά το δημοσίευμα λέγοντας τα εξής: “Δεν έχω καμία σχέση με την ομάδα και πολύ περισσότερο καμία σχέση με την ΕΠΟ. Δεν έχω ασχοληθεί ξανά καθόλου και με τίποτα μετά το τέλος της θητείας μου. Δεν έχω καμία σχέση με το τι γίνεται στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Χίου”.

Λίγο αργότερα επικοινώνησε μαζί μας ο Μανώλης Παπαδόπουλος, παλιός άσος της Ένωσης και προπονητής του Κανάρη Νένητων την τελευταία πενταετία. Σε καλό κλίμα και διάθεση αλληλοκατανόησης ο πρώην σκληροτράχηλος κεντρικός αμυντικός μας είπε:

“Εχουμε έναν αγώνα λιγότερο. Αν παίζαμε και τον κερδίζαμε θα ήμασταν εμείς πρώτοι… Επίσης δεν προλάβαμε να παίξουμε με την Μικρασιατική στο γήπεδο μας… Δεν προκύπτει ότι η Μικρασιατική είναι πρώτη. Υπάρχουν διάφορες λεπτομέρειες στην απόφαση για τον τερματισμό των πρωταθλημάτων που δεν αφήνουν ξεκάθαρο το τοπίο. Εμείς είμαστε η καλύτερη ομάδα και οι αντίπαλοι… μας κοιτούν από πιο χαμηλά τα τελευταία χρόνια. Η ΕΠΟ πρέπει να αποφασίσει… η ΕΠΣ Χίου δεν μπορεί να το πάρει πάνω της. Η βαθμολογία μπορεί να έχει πολλές διαφορετικές αναγνώσεις, υπάρχουν πολλά δεδομένα…”

Αμέσως μετά επικοινωνήσαμε με τη διοίκηση της Μικρασιατικής, η οποία προς τιμήν της δεν έχει βγάλει το σοβαρό αυτό θέμα, μέχρι σήμερα στη δημοσιότητα…

“Εμείς παίζουμε εντός αγωνιστικών χώρων. Στον τελευταίο αγώνα που παίξαμε, υπήρξε σοβαρή παρατυπία από την πλευρά της αντιπάλου. Αν καταθέταμε ένσταση θα κερδίζαμε τον αγώνα στα χαρτιά με 3-0 και δεν θα συζητάγαμε τώρα. Όμως η ιστορία της “Μίκρας” είναι τεράστια και την σεβόμαστε με κάθε τρόπο. Η απότομο διακοπή του πρωταθλήματος, αδίκησε κάποιες ομάδες. Παντού. Τα δεδομένα από τη στιγμή που αποφασίστηκε να τελειώσουν τα πρωταθλήματα, είναι αυτά που βλέπουμε μπροστά μας ΟΛΟΙ δια γυμνού οφθαλμού; Για ποιο λόγο δεν επικυρώνεται η βαθμολογία και καταλήγουμε σε άλλες λύσεις; Όλα αυτά μας προβληματίζουν. Στην περίπτωση ισοβαθμίας, τον πρώτο λόγο έχουν τα αποτελέσματα μεταξύ των δυο ομάδων… Εμείς κερδίσαμε τον Κανάρη στο γήπεδο με 1-0. Αυτό… Ελπίζουμε να τελειώσει ΑΜΕΣΑ το περίεργο αυτό σκηνικό και να επικυρωθεί η βαθμολογία όπως έχει και όπως την παρουσιάζει στο ίδιο της το επίσημο site η ΕΠΣ Χίου. Δεν θέλουμε κόντρα με κανέναν… Απλά αυτή η καθυστέρηση και η μετάθεση ευθυνών είναι περίεργη…”

Νίκος Αγγελίδης


Comments are closed.