Με μια δακρύβρεχτη ανακοίνωση η συγχώνευση των ΙΕΚ με τον Ολυμπιακό πιστοποίησε αυτό που το AEKLIVE, σας είχε γράψει εδώ και καιρό

Ακόμα κι όταν έβαζαν τα φερέφωνα της κόκκινης δημοσιογραφίας των nonpaper να στοχεύουν εμάς και να μας κατηγορούν ότι προπαγανδίζουμε την καταστροφή του Ολυμπιακού στο handball κατα παραγγελία. Ότι η ομάδα του πιο βρώμικου λιμανιού της χώρας άρχισε να κακαρίζει σαν κότα μόλις κατάλαβε τι θα γίνει είναι λίγο πολύ γνωστό σε όλους. Ότι έγιναν λαγοί  όπου δεν τους διορίζουν πρωταθλητές είναι επίσης γνωστό αφού μετά το μπάσκετ με τα εξασφαλισμένα συμβόλαια της Ευρωλίγκας και τον Ολυμπιακό να αποχωρεί και να πέφτει κατηγορία, ήρθε και το handball που νόμιζαν ότι αρκεί να βάλουν την φανέλα με το κεφάλι στο ΙΕΚ για να χτίσουν αυτοκρατορία. Τελικά κάνουν το Ρέντη κοτέτσι και μπαίνουν δυναμικά στην εκτροφή πουλερικών μετά τα αμνοερίφια που πίστεψαν ότι το ΑΕΚLIVE είναι βαλτό από την ΑΕΚ να τους δημιουργήσει πρόβλημα. Πάμε τώρα και να απαντήσουμε εμείς γιατί είναι ψεύτες, όχι γιατί θέλουμε να παίξουμε τον ρόλο της επίσημης ΑΕΚ αλλά γιατί δεν έχετε που δεν έχετε ιδέα από το άθλημα, ας διαβάζετε από εμάς αυτά που δεν θα δείτε πουθενά αλλού.

Παραθέτουμε την ανακοίνωση:

Από την στιγμή που ανακοινώσαμε την απόφασή μας να μην αγωνιστούμε στο παιχνίδι με τον Άρη Νικαίας, έγιναν πολλά.

Έγιναν όμως, πολλά περισσότερα μέχρι να φτάσουμε στο σημείο αυτό…

Από τον τελικό του 2019, που στεφθήκαμε πρωταθλητές στο «Κασιμάτης» με την απρόκλητη επίθεση που δέχθηκαν με πέτρες και καπνογόνα τα μέλη της αποστολής μας και είχε ως αποτέλεσμα τη διακοπή του αγώνα για 30 λεπτά, την είσοδο των Μ.Α.Τ. στον αγωνιστικό χώρο και την εκκένωση του γηπέδου.

«Για το καλό του αθλήματος», όπως μας παρακαλούσαν οι ιθύνοντες της Ομοσπονδίας, μπήκαμε να αγωνιστούμε και ενώ μας διαβεβαίωναν ότι «το γήπεδο αυτό θα κλείσει και θα τιμωρηθούν».

Τα πρωτοφανή και εκτεταμένα επεισόδια βίας, τα οποία παρακολούθησε σε ζωντανή μετάδοση από την κρατική τηλεόραση, ολόκληρη η Ελλάδα κατά παγκόσμια πρωτοτυπία έμειναν ατιμώρητα!

Το γεγονός αυτό συνιστά αλλοίωση των όρων διεξαγωγής του πρωταθλήματος της σεζόν 2019-2020 και καταστρατήγηση των πειθαρχικών κανονισμών και της προκήρυξης διεξαγωγής του. Ενός πρωταθλήματος το οποίο στη συνέχεια, δόθηκε στα χαρτιά και στην ισοβαθμία και ενώ σε τηλεδιάσκεψη που είχε προηγηθεί, είχαμε δηλώσει ότι αγωνιζόμαστε σε κάθε περίπτωση (να γίνει το ματς του β’ γύρου, να παίξουμε στις 2 νίκες ή ακόμα και στις 3).

Φτάσαμε στη φετινή σεζόν με όση υπομονή μας είχε απομείνει και ενώ σε όλη την Ευρώπη διεξάγονταν κανονικά τα πρωταθλήματα, να παρακολουθούμε μία ομάδα να συνεχίζει να προπονείται να παίζει φιλικά, να αγωνίζεται σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, την ώρα που στις υπόλοιπες δεν επιτρέπονταν οι προπονήσεις. Και ενώ δεν υπήρξε καμία επίσημη ενημέρωση στην έναρξη της σεζόν ότι… όσες ομάδες δεν συμμετέχουν στην Ευρώπη δεν θα προπονούνται.

Στα συνεχόμενα αιτήματα μας να ξεκινήσει το πρωτάθλημα μέχρι τον Ιανουάριο για να έχουμε τη δυνατότητα ενίσχυσης του ρόστερ μέσω μεταγραφών, δεν λάβαμε όχι απλά κάποια εγγύηση αλλά ούτε καν μια απάντηση.

Παράλληλα ήταν σχεδόν ανέφικτη η επιτυχημένη διαπραγμάτευση με οποιονδήποτε αθλητή, ο οποίος με τη σειρά του, ήθελε να γνωρίζει πότε και αν θα αγωνιστεί σε περίπτωση αποδοχής της πρότασης μας.

Η αποχή από τις προπονήσεις για πάνω από 2 μήνες και από τους αγώνες για 5 μήνες, είναι σαφές ότι αλλοιώνει κάθε έννοια ανταγωνισμού και ευγενούς άμιλλας.

Στην τελευταία επικοινωνία με τον υφυπουργό αθλητισμού, κ. Λευτέρη Αυγενάκη και τον πρόεδρο της ΟΧΕ, κ. Γκαντή, οι δύο πλευρές παραδέχθηκαν τις τραγικές παραλείψεις, πάνω στις οποίες έχει στηθεί το οικοδόμημα του χάντμπολ στην Ελλάδα.

Το Υφυπουργείο Αθλητισμού δήλωσε αναρμόδιο (!!!) να δώσει λύση στα κακώς κείμενα για τα οποία φωνάζουμε εδώ και μήνες…

Την ίδια ώρα, η Ομοσπονδία του Χάντμπολ, παραδέχθηκε προς τιμήν της, την ανεπάρκειά της τόσο σε ουσιώδη θέματα, όσο και στο να ανταπεξέλθει στα καθήκοντά της, αναγνωρίζοντας ότι ο Ολυμπιακός είναι ένας πολύ καλά δομημένος και οργανωμένος σύλλογος σε όλα τα επίπεδα και ότι τελικά αυτό είναι πρόβλημα!!!

Τα δύο σημεία αυτά αποτελούν από μόνα τους δικαίωση για εμάς και την απόφασή μας να αποσύρουμε την ομάδα από το φετινό πρωτάθλημα.

Για τους παραπάνω λόγους και αφού εξαντλήσαμε κάθε πιθανότητα για να συνεχίσουμε τη φετινή σεζόν στο Χάντμπολ, είναι οριστική η απόφασή να μην γίνουμε μέρος του προβλήματος και ενός αλλοιωμένου πρωταθλήματος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Ο Ολυμπιακός έχει πανηγυρίσει 4 τίτλους με ιδρώτα στο γήπεδο και δεν θα συνεχίσει να είναι μέρος στο θέατρο του παραλόγου, που διεξάγεται με την ανοχή της Ομοσπονδίας και της Πολιτείας.

Ας το κάνει η ομάδα με τους δεσμευμένους λογαριασμούς που βρίσκεται στο απυρόβλητο και είναι πάνω από νόμους και κανόνες. Η ΑΕΚ, η οποία αρέσκεται να πανηγυρίζει τίτλους στα χαρτιά. Το έκανε πέρυσι, δεν θα της είναι δύσκολο να το κάνει και φέτος.

Εις το… επανιδείν και καλές δουλειές!”

Πάμε τώρα να αποδομήσουμε τον μύθο και να δείξουμε γιατί είστε ψεύτες:

  1. Η επίθεση που δέχτηκε ο Ολυμπιακός ήταν απαράδεκτη αλλά όχι απρόκλητη. Το ακριβώς αντίθετο. Ο κόσμος τσίμπησε στις προκλήσεις των επαγγελματιών κλόουν που προκαλούσαν από το ζέσταμα μέχρι και την στιγμή της εισβολής. Άλλωστε οι προκλήσεις όταν οι αθλητές σας έπαιζαν μπροστά σε κόσμο, κάτι που δεν ήξεραν ότι υπάρχει ούτε με τα ΙΕΚ αλλά ούτε και στο Ρέντη που έπεφτε μακρυά ακόμα και στους συγγενείς τους ήταν αγωνιστικός σχεδιασμός για τον Ολυμπιακό. Βέβαια η ΑΕΚ έφτιαξε την ομάδα της και ο κόσμος κατάλαβε ότι η μεγαλύτερη τιμωρία είναι να αφήνουν τον Τσιλιμπάρη να κάνει βλαχομαγκιές αλλά να είναι υποχρεωμένος να μείνει στο γήπεδο ως το τέλος.
  2. Η ΑΕΚ έχασε έτσι ένα πρωτάθλημα στον αγώνα με τον Διομήδη στο γήπεδο του Πανελληνίου τότε που εσείς δεν ξέρατε τι είναι το handball ενώ οι αγώνες της με τιμωρημένη έδρα και αφαίρεση βαθμών είναι πολύ περισσότεροι από τους αγώνες της ιστορίας σας ολόκληρης στο handball. Ο χειρισμός που έκανε η ΟΧΕ δεν μπορεί να βαραίνει κανένα σωματείο. Άλλωστε μην γελιόμαστε όσες φορές και να παίζαμε, όσες τιμωρίες και να είχε η ΑΕΚ πάλι δεν μπορούσατε να πάρετε πρωτάθλημα με δυο ήττες από εμάς και play off που θα ξαναχάνατε όσες φορές κι αν παίζαμε.
  3. Αφού ο Ολυμπιακός ήθελε να συνεχιστούν οι διοργανώσεις, ποια ήταν η πρότασή του για το κύπελλο; Εκεί που η ΑΕΚ σας καρπάζωσε μέσα έξω και έφτασε στον τελικό με τον Διομήδη που δεν έγινε ποτέ. Ποια η πρότασή σας για τις διοργανώσεις της Ευρώπης που διακόπηκαν με την ΑΕΚ στους 8 και εκ των φαβορί για την κατάκτηση και τον Ολυμπιακό αποκλεισμένο από τον πρώτο γύρο;
  4. Μιλάτε για ευνοϊκή μεταχείριση της ΑΕΚ που συνέχισε τις προπονήσεις ενώ εσείς όχι κρύβοντας την αλήθεια. Η ΑΕΚ είχε το δικαίωμα να συνεχίσει να προπονείται γιατί διακρίνεται στην Ευρώπη και φέτος ενώ εσείς εθελοντικά αποσυρθήκατε. Δηλώσατε από το καλοκαίρι πως δεν θα συμμετάσχει ο Ολυμπιακός. Δηλαδή τι περιμένατε να τιμωρήσει η ΟΧΕ και το υπουργείο την ΑΕΚ που δοξάζει το ελληνικό handball στην Ευρώπη εδώ και τόσα χρόνια για να επιβραβεύσει εσάς που κάνατε αυτό που ξέρετε καλά; Το βάλατε στα πόδια…
  5. Γράφεται για τα πρωταθλήματα που συνεχίζονται κανονικά στην Ευρώπη κι ότι είναι σκάνδαλο που δεν συνεχίζεται το ελληνικό. Αν αυτό είναι το κριτήριο, αλήθεια τι έγινε πέρυσι στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα; Μήπως φάσκει και αντιφάσκει το ΙΕΚ;
  6.  Σας φταίει η ΑΕΚ που εν μέσω καραντίνας πουλήσατε ή αφήσατε ελεύθερο ότι είχατε και δεν είχατε, από προπονητή μέχρι αθλητές και με την επανέναρξη δεν έχετε ούτε δελτία εφηβικού για να κατεβείτε και να γλιτώσετε τον υποβιβασμό;
  7.  Οι ομοσπονδίες είναι κακές και κυνηγούν τον Ολυμπιακό λέτε και μοιράζετε σανό στον κόσμο σας, αλλά δεν θα βρεθεί ένας νοήμων Ολυμπιακός φίλαθλο να ρωτήσει γιατί δεν συμμετέχει πουθενά σε διεθνείς διοργανώσεις το σωματείο σας με εξαίρεση το γυναικείο πόλο; Δηλαδή συμμετοχή μόνο εκεί που είναι σίγουρη η διάκριση και εναλλακτικά αποχώρηση.
  8. Αλήθεια έχετε ενιαία θέση περί συνέχισης των πρωταθλημάτων σε όλα τα αθλήματα; Αλήθεια στο πόλο που ο Ολυμπιακός είναι μεγαθήριο στην Ευρώπη και διεκδικεί και κατακτά τίτλους έπρεπε να συνεχίζουν τις προπονήσεις ή όχι; Μπορεί η ΑΕΚ που είναι δέκα βήματα πίσω προς το παρών να μιλάει για σκάνδαλο;
  9. Τελευταίο και σημαντικότερο. Μιλάτε για δεσμευμένους λογαριασμούς και “δουλειές” πετώντας λάσπη στον ανεμιστήρα. Πείτε μας όμως πως μπορεί να νοιώθετε που οι πρωταθλητές παίχτες σας ήρθαν στην ΑΕΚ για να πρωταγωνιστήσουν και 3 από αυτούς που έχετε ακόμα κι εκείνους που έφυγαν στην διάρκεια της καραντίνας,  ρίχνουν γέφυρα για να έρθουν με τους νικητές;

Είναι πασιφανές πως η διοίκηση του Ολυμπιακού διάλεξε τον “μάγκικο- Πειραιώτικο” τρόπο για να το βάλει στα πόδια και κάνει όσο πιο πολύ θόρυβο μπορεί. Δεν θα λερωθεί η ιστορία και το ήθος της ΑΕΚ με φασαρία και λάσπη. Όσο πιο μεγάλος ο τενεκές, τόσο περισσότερη φασαρία κάνει όταν τον χτυπάς, έλεγαν στο χωριό μας.

Στάσου μύγδαλα Ολυμπιακέ…