Το μιντιακό κατεστημένο των “δίδυμων αδερφών”

0

Δεν υπάρχει κατεστημένο που να μη στηρίζεται στην επικοινωνία. Αυτό ισχύει σε όλα τα επίπεδα. Από την πολιτική μέχρι το ποδόσφαιρο. Και μάλιστα γίνεται με πολλούς τρόπους.

Για να γίνει το άσπρο-μαύρο χρειάζεται μια στρατιά κονδυλοφόρων, σχολιαστών, επαγγελματιών οπαδών και αμισθί διαιτητών. Κάπως έτσι από τον Κυρ-Σάββα και τον Τσουκαλά, περάσαμε στο Μίνο και τον Κάκο.

Δεν είναι τυχαίο ότι σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη κάνουν τις ίδιες κινήσεις. Κανάλι ο ένας, κανάλι και ο άλλος, εφημερίδα ο ένας, εφημερίδα και ο άλλος, site ο ένας, site και ο άλλος, ανακοινώσεις ο ένας, ανακοινώσεις και ο άλλος, ποσταρίσματα ο ένας, ποσταρίσματα και ο άλλος, τρολάκια ο ένας, τρολάκια και ο άλλος.

Όλο αυτό το επικοινωνιακό αλισβερίσι μάλιστα στήνεται γύρω από θέματα που απασχολούν και τους μεν και τους δε. Ο έλεγχος της ΕΠΟ, ο έλεγχος της ΚΕΔ, η σχέση με κυβερνητικά στελέχη, η σχέση με αξιωματούχους της UEFA, η προνομιακή σχέση με ομάδες-παραρτήματα, η εξάρτηση με δανεικούς, είναι κάποια από αυτά. Δε τηρούν ούτε τα προσχήματα πλέον.

Μιλάμε για τον ορισμό της σαπίλας. Η συγκεκριμένη σαπίλα όμως νομιμοποιείται στο δημόσιο λόγο μέσα από έναν ολόκληρο μιντιακό στρατό. Ποικιλόμορφο και ανομοιογενή. Στην ίδια κατηγορία μπορεί να ανήκει ο κυριλέ Κάκος που δεν είδε φάουλ στο Βράνιες, ή ο Κατσαρός που έλεγε ότι σκόραρε ο “αμυντικός ο Σκόκο” στο αλησμόνητο 1-2 στο Καραϊσκάκη το 2010, αλλά και ο λούμπεν Τάκης Τσουκαλάς ή οι διάφοροι επαγγελματίες παοκτζήδες.

Απέναντι σε όλο αυτό το σινάφι η ΑΕΚ διαφέρει. Διέφερε πάντοτε άλλωστε από άποψη κουλτούρας, ρίζας και αντίληψης. Το “είναι διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ” δε γεννήθηκε τυχαία. Το υπαλληλίκι και το νταβατζιλίκι δεν ταίριαζαν στην ομάδα μας.

Την αγωνιστική και μιντιακή κυριαρχία όμως πρέπει να τη σπάσουμε. Να τη σπάσουμε πάντως χωρίς να γίνουμε σαν αυτούς. Να τη σπάσουμε με γκολ σαν αυτό του Καραγκιοζόπουλου, σαν το γυριστό του Ντέμη, σαν την κεφαλιά του Μπλάνκο, σαν τη σουτάρα του Αραούχο. Έτσι έχει μάθει να τους τσακίζει η ΑΕΚ.

Μόνο που σήμερα η ΑΕΚ δείχνει ανήμπορη να κάνει τα μάγια που έκανε παλιά. Και σε αυτό υπάρχουν ευθύνες στην κορυφή της. Σε αυτούς που κρατάνε τα ηνία της. Η ΑΕΚ χρειάζεται στήριξη, ώθηση και επανάκτηση της χαμένης της αίγλης.

Είναι απίστευτο η ΑΕΚ να έχει να νικήσει ενάμιση χρόνο σε ντέρμπι. Ακόμη και με κόντρα διαιτησίες. Μιλάμε για την ΑΕΚ. Εμείς δεν το ξεχνάμε. Γι’ αυτό και δε γλείφουμε. Αλλά ζητάμε την πραγματική ΑΕΚ.

Την ΑΕΚ που εντός των τεσσάρων γραμμών, θα τους βάζει όλους στη θέση τους. Από το Μίνο και τον Τσουκαλά, μέχρι τον Περέιρα και το Γραμμένο.

 

ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΟΛΥΤΑΣ


Comments are closed.