H AEK στην Α2 στο Μπάσκετ Γυναικών!!!

0

Είναι μια φοβερή ιστορία… Η ΑΕΚ Περιστερίου η ομάδα που γεννήθηκε μέσα από τα χαρακώματα του ιστορικού Συνδέσμου Φιλάθλων ΑΕΚ Δυτικών Προαστίων, ανέβηκε φέτος στην Α2 Εθνική στο Μπάσκετ Γυναικών

Μιλάμε για μια ομάδα που ΔΕΝ είχε βοήθεια από την επίσημη ΑΕΚ, δεν έχει έσοδα από κάρτες φίλου και λοιπά… δεν έχει πρόεδρο τον Μάκη Αγγελόπουλο… αλλά ζει και θριαμβεύει χάρη στις συνδρομές και τη συνεχή στήριξη σε όλα τα μέτωπα από τους Συνδεσμίτες Ενωσίτες του Περιστερίου.

Γράφει ο Νίκος Αγγελίδης

Η ΑΕΚ Περιστερίου ήταν πρώτη στη βαθμολογία σε όλη τη διάρκεια της σεζόν μετά την οριστική διακοπή των Πρωταθλημάτων λόγω covid-19 προβιβάστηκε στην Α2 Εθνική Κατηγορία για πρώτη φορά στην ιστορία του Συλλόγου.

Ο ιθύνων νους

Την τεχνική καθοδήγηση ανέλαβε για τη σεζόν που μας έρχεται ο Σπύρος Γεωργουδάκης. Η σχετική ανακοίνωση του σωματείου αναφέρει:

“H ΑΕΚ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον προπονητή κ. ΓΕΩΡΓΟΥΔΑΚΗ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ο οποίος θα αναλάβει την τεχνική καθοδήγηση του Γυναικείου τμήματος, το οποίο τη νέα σεζόν θα συμμετάσχει στην Α2 Εθνική Κατηγορία Γυναικών για πρώτη φορά στην ιστορία του Συλλόγου.

Ο κ. ΓΕΩΡΓΟΥΔΑΚΗΣ έχει πλούσιο βιογραφικό και θητεία μέχρι σήμερα στον: Κ.Ο. Χολαργού (ακαδημίες έως Εφηβικό τμήμα) από το 2008 έως και το 2017 (από το 2015 έως και το 2017 ήταν και υπεύθυνος ακαδημιών στον Κ.Ο. Χολαργού), στον ΑΚΟ Άρη Χολαργού όπου διετέλεσε προπονητής στο Γυναικείο τμήμα, κατέκτησε την άνοδο από την Β΄ΕΣΚΑ Γυναικών στην Α’ ΕΣΚΑ Γυναικών τη σεζόν 2016-2017 και τη σεζόν 2018-2019 κατέκτησε το Κύπελλο Γυναικών ΕΣΚΑ διατηρώντας πάντα την ομάδα του ΑΚΟ Άρη Χολαργού στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας της Α΄ ΕΣΚΑ Γυναικών και στον Ποσειδώνα Νέου Ψυχικού που είναι προπονητής ακαδημιών από το 2017 ενώ από το 2019 είναι και υπεύθυνος ακαδημιών.

Είναι ένας προπονητής με μεγάλη εμπειρία στο γυναικείο μπάσκετ. Η πείρα του σε συνδυασμό με τις γνώσεις του, το ήθος του και την αγάπη του για το μπάσκετ θα φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα για τον Σύλλογό μας.

Με την έλευση του κ.ΓΕΩΡΓΟΥΔΑΚΗ ΣΠΥΡΙΔΩΝ η ΑΕΚ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ αναπληρώνει με τον καλύτερο τρόπο το κενό που είχε στην θέση του προπονητή του Γυναικείου τμήματος και προχωράει τον σχεδιασμό της ομάδας για την νέα σεζόν στην Α2 Εθνική Κατηγορία Γυναικών”.

Το έμψυχο δυναμικό της ΑΕΚ

Το ρόστερ της ομάδας βρίσκεται σε σχεδιασμό λόγω των ειδικών συνθηκών της μεγάλης κατηγορίας.

Υπεύθυνος του τμήματος είναι ο Γιώργος Ναος και Έφορος ο Γιώργος Τούτσης. Η ομάδα άρχισε να χτίζεται για τη νέα σημαντική… αγωνιστική χρονιά με δυο μεταγραφές και ανανεώσεις. Αποκτήθηκε η 27χρονη έμπειρη guard ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΓΙΑΚΑΛΟΥ, πρώην παίκτρια και αρχηγός του Μ.Ε.Λ.Α.Σ. Αγ. Ελευθέριος  στο Πρωτάθλημα της Α΄ ΕΣΚΑ Γυναικών.

Στην ΑΕΚ Περιστερίου θα παίζει και η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΕΓΑΛΟΥΔΗ,   playmaker και αρχήγός μέχρι χθες… του Πανελευσινιακού.

Στο κιτρινόμαυρο ρόστερ παρέμειναν οι TZIBA ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, ΜΑΛΑΠΑΝΗ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ, ΒΕΛΙΩΤΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ, ΓΑΒΑΛΑ ΣΟΦΙΑ, ΚΑΤΣΙΜΑΡΔΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ, ΝΑΟΥ ΑΝΤΖΕΛΑ, ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, ΔΡΑΓΩΝΕΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ, ΡΑΠΤΗ ΠΑΓΩΝΑ  ενώ ανέβηκε στην πρώτη ομάδα… από το τμήμα Νεάνιδων η ΚΥΡΙΜΑΚΗ ΜΑΡΙΛΕΝΑ.

Η 25χρονη play maker ΓΑΒΑΛΑ ΣΟΦΙΑ, η 23χρονη center ΚΑΤΣΙΜΑΡΔΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ , η 23χρονη guard ΝΑΟΥ ΑΝΤΖΕΛΑ, η 25χρονη forward ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, η 36χρονη power forward-center ΔΡΑΓΩΝΕΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ και 21χρονη power forward ΡΑΠΤΗ ΠΑΓΩΝΑ αγωνίζονται στην ΑΕΚ Περιστερίου πολλά χρόνια μαζί και αποτελούν εγγύηση για το μέγαλο όνειρο της Α2

Ιστορία γεμάτη αγώνες και δόξα

Διαβάστε εδώ την ιστορία του θρυλικού Συνδέσμου που μετατράπηκε  σε ομάδα και φέτος θα κυριαρχήσει και σε εθνικό επίπεδο μιας και οι άνθρωποι της λένε με σιγουριά πως χτυπάνε Α1!!!

“Από το 1958 οι φίλοι της Α.Ε.Κ. Αθηνών, κάτοικοι των Δήμων Αιγάλεω, Χαιδαρίου και Περιστερίου σύχναζαν στην πλατεία Αγ.Σπυρίδωνος Αιγάλεω.

Στις 15 Μαίου του ίδιου έτους με την επιμονή του ΧΡΟΝΑ Διονυσίου φαρμακοποιού, πείστηκε ο ΜΑΡΚΟΣ Ανδρέας να ιδρύσουν τον Σύνδεσμο της Α.Ε.Κ. Δυτικών Προαστίων.Η πρώτη συγκέντρωση έγινε στο υποδηματοποιείο του ΠΑΝΤΕΛΙΑΔΗ Ιωάννη.Εκεί έγινε η εκλογή των παρακάτω: ΧΡΟΝΑΣ Διονύσιος (πρόεδρος)και μέλη ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ Ηλίας, ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ Μιχαήλ, ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ Αλέκος, ΒΛΑΧΟΣ Βασίλειος, ΜΠΕΙΟΓΛΟΥ Θεόδωρος, ΒΕΛΙΣΑΡΑΚΟΣ Νικόλαος, ΒΕΛΙΣΑΡΑΚΟΣ Ευάγγελος και ΜΑΡΚΟΣ Ανδρέας. Αυτή είναι η Πρώτη Επιτροπή του Συνδέσμου Α.Ε.Κ. Δυτικών Προαστίων (Αιγάλεω-Χαιδάρι-Περιστέρι).

Εκδρομή των Συνδεσμιτών της ΑΕΚ στην Έδεσσα

Το 1964 ιδρύθηκε από φίλους της Α.Ε.Κ. Περιστερίου ο “ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΕΚ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ” με διοίκηση: ΖΟΡΜΠΑΣ Δημήτριος (πρόεδρος), ΙΩΑΝΝΟΥ Αθανάσιος (αντιπρόεδρος), ΒΕΙΖΗΣ Δημήτριος (γενικός γραμματέας) και μέλη ΔΟΥΛΓΕΡΙΔΗΣ Ιωάννης, ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ Σπυρίδων, ΣΙΑΚΑΒΕΛΗΣ Γεώργιος και ΣΥΡΡΟΣ Σύρρος. Στην παραπάνω διοίκηση προστέθηκε και ο ΙΩΑΝΝΟΥ Γεώργιος, πρώην αντιδήμαρχος Περιστερίου.Κατόπιν ενεργειών από την Α.Ε.Κ. Περιστερίου, από ΒΕΙΖΗ και ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟ και από την Α.Ε.Κ. Δυτ. Προαστίων ΜΑΡΚΟ Ανδρέα και ΜΠΕΙΟΓΛΟΥ Θεόδωρου, άρχισαν συζητήσεις για την ένωση των δυο συνδέσμων. Με την προσπάθεια των παραπάνω προσώπων και του ΤΣΑΚΟΥΛΕΡΗ Θεοδώρου, κατόρθωσαν να ενωθούν οι σύνδεσμοι με την επωνυμία “ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ Α.Ε.Κ. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ-ΔΥΤ.ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ”.

Ανδρέας Μάρκος

Αφιλοκερδώς η δικηγόρος ΔΕΜΕΡΟΥΚΑ Αλεξάνδρα, σύνταξε το 1965 ιδρυτική πράξη του καταστατικού που θα λειτουργούσε ο ΝΕΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ. Έγινε προσωρινή διοίκηση με πρόεδρο τον κ. ΧΡΟΝΑ Διονύσιο και το πρώτο βήμα τους ήταν να εγκατασταθούν στην οδό Θηβών. Η τότε πορεία του νεοσύστατου συνδέσμου ήταν να ενοικιάζει λεωφορεία κάθε Κυριακή να πηγαίνουν ομαδικά οι φίλαθλοι στο γήπεδο που έπαιζε η Α.Ε.Κ. Αθηνών. Κάποιες Κυριακές όμως που έπαιζε εκτός έδρας η ομάδα, γίνονταν εκδρομές, στην Αρχαία Ολυμπία,Μυκήνες, Έδεσσα κ.λ.π.

Την 21η Απριλίου 1967 λάβαμε εντολή από την τότε κυβέρνηση δια μέσω της Αστυνομίας να παραδώσουμε τις σφραγίδες και να κλείσουμε τα γραφεία.

Διονύσης Χρονάς

Έτσι κι έγινε. Κλείσαμε τα γραφεία όμως ο πρόεδρος κ.ΧΡΟΝΑΣ δεν δέχτηκε να κατεβάσουμε την πινακίδα γιατί δεν ήθελε το ΜΕΤΕΡΙΖΙ της Α.Ε.Κ. να μην υπάρχει. Πράγματι μας άφησαν την πινακίδα και το ενοίκιο του συνδέσμου το πλήρωνε μόνος του ο κ.ΧΡΟΝΑΣ. Το 1972 επαναλειτούργησαν οι σύλλογοι τα σωματεία. Τότε ο ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Βασίλειος, ο ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Γεώργιος, ο ΤΣΙΚΑΣ Διονύσιος και ο ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΟΣ Χρήστος επισκέφθηκαν τον σημερινό Γραμματέα ΜΑΡΚΟ Ανδρέα για να επαναλειτουργήσουν τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ. Πράγματι ξανά λειτούργησε με συμβούλιο τους προαναφερόμενους και πρόεδρο τον κ. ΧΡΟΝΑ. Τα γραφεία στεγάστηκαν επί της οδού Αγ.Τριάδος 122 μέχρι το έτος 1999.Από τότε μέχρι και σήμερα, με διάφορες μορφές που πήρε το καταστατικό του συλλόγου εγκαταστάθηκαν επί της οδού Παρθενίου 89.Κύρια πρόσωπα με μεγάλη αγάπη και πολύ εργασία ήταν οι: ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Βασίλειος και ΜΑΡΚΟΣ Ανδρέας.

Το καλοκαίρι του 2015 παραχωρήθηκε από το Δήμο Περιστερίου το κλειστό γυμναστήριο της Ανθούπολης ”ΚΑΡΒΟΥΝΟ” για αποκλειστική χρήση των τμημάτων του Συλλόγου. Το γυμναστήριο ανακατασκευάστηκε πλήρως και πλέον είναι ένας χώρος που διαθέτει γήπεδο μπάσκετ με παρκέκαθώς και σύγχρονο γυμναστήριο με δαπάνες των μελών και φίλων του Συλλόγου”.

Οι Πρωτεργάτες

Αυτό είνα το διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΚ Περιστερίου

 

Επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα του συλλόγου ΕΔΩ

Η ΑΕΚ Περιστερίου έχει και έντονη κοινωνική δράση. Δείτε εδώ στιγμιότυπα από τον αγώνα αλληλεγγύης ανάμεσα στην ΑΕΚ και την Εθνική Ενόπλων Γυναικών

Το μέλλον βρίσκεται στις Ακαδημίες του Συλλόγου όπου γίνεται μοναδική δουλειά τόσο στα αγόρια όσο και στα κορίτσια!

 


Comments are closed.