Ήρθε η ώρα ένας Ουρουγουανός να δέσει την άμυνα της ΑΕΚ;

0

O Managerικός παρουσιάζει για πρώτη φορά έναν παίκτη που δεν είναι εύρημα του ίδιου αλλά ενός αναγνώστη! Ο Diego Polenta είναι αυτο που λέμε… λίρα εκατό για την ΑΕΚ!

Γράφει ο Managerικός

Email για προτάσεις: [email protected]

Καταρχάς, οφείλω να πω πως η στήλη από την επόμενη εβδομάδα θα επιστρέψει στα πρωινά της Παρασκευής. Αυτήν την εβδομάδα μας έφαγαν οι υποχρεώσεις και τα Mundial συνεπώς καθυστερήσαμε “λίγο”. Για αυτό το αφιέρωμα οφείλω να ευχαριστήσω τον Άρη Βασιλόπουλο (μου διευκρίνισε πως δεν είναι ο Δήμαρχος, αλλά ποιος ξέρει;). Αυτό θέλει να πετύχει αυτή η στήλη και φαίνεται πως έχει αποκτήσει το καλύτερο τμήμα σκάουτινγκ της αγοράς!

Στο θέμα μας. Diego Polenta, 26χρονος κεντρικός αμυντικός από την Ουρουγουάη. Το σ υμβόλαιο του με την Νασιονάλ λήγει σε μία εβδομάδα. Αρχικά ήμουν αρκετά διστακτικός ωστόσο μετά από ξεσκόνισμα των Ισπανικών μου ανακάλυψα πως ο παίκτης δήλωσε ότι φεύγει, χωρίς να κλείνει και την πόρτα της Ευρώπης. Αυτό το λέω καθώς ο Polenta (που όλως παραδόξως έχει από τα πιο… εύκολα ονόματα της στήλης) έχει περάσει από την Ιταλία, χωρίς να δείχνει πως του ταιριάζει το Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Αυτό είναι ένα από τα μείον στην όλη υπόθεση. Το δεύτερο μείον είναι το κασέ του παίκτη που για να έρθει στην υποανάπτυκτη ποδοσφαιρικά Ελλάδα θα χρειαστεί και λεφτά, εκτός από την δόξα του Champions League.

Να τονίσω ωστόσο πως ο παίκτης είναι ελεύθερος συνεπώς θεωρώ πως επιτρέπεται η ΑΕΚ να δαπανήσει 1,5 με 2 εκατομμύρια για τον βασικό της αμυντικό. Τον καλύτερο αμυντικό του πρωταθλήματος της Ουρουγουάης και έναν παίκτη που προσωπικά πιστεύω πως αν η Ένωση μπει ομίλους θα φέρει πολλαπλάσια έσοδα στην ομάδα με μία πιθανή πώληση του. Η μεταγραφή του δεν είναι συνεπώς τόσο δύσκολη αν το δούμε σαν… επένδυση.

Πάμε στα χαρακτηριστικά του. Ο Polenta είναι ένας δυνατός αμυντικός. Άλλωστε είδατε και πρόσφατα πως παίζουν οι Ουρουγουανοί, συνεπώς για να διακριθείς σε ένα τέτοιο πρωτάθλημα θέλει αρκετή δύναμη. Ένα άλλο εκπληκτικό χαρακτηριστικό του είναι τα γκολ. Για αμυντικός έχει αρκετά γκολ αφού είναι πολύ δυνατός στο ψηλό παιχνίδι, εκεί που πονάει αρκετά ο Δικέφαλος.

Ο Ουρουγουανός είναι στα 26 του ωστόσο οι Ιταλοί τον είχαν ανακαλύψει πολύ πιο πριν. Για χρόνια στην γείτονα χώρα, κυρίως δανεικός από την Τζένοα στην Μπάρι. Θεωρώ πως έχει τα φόντα να επιστρέψει στην Ευρώπη από την οποία έφυγε πριν 4 χρόνια. Πλέον φαίνεται να είναι ένας παίκτης με παραστάσεις και περισσότερο μυαλό, απαραίτητο για το Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Και οι αγαπημένοι μας πίνακες:

Πρόκειται για μία εξαιρετική περίπτωση σε χαμηλό κόστος (αφού δεν υπάρχουν έξοδα μεταγραφής). Μακάρι να δούμε τέτοιες κινήσεις γιατί το δέλεαρ του Champions League είναι μεγάλο.

Email για προτάσεις: [email protected]

O παίκτης που θα κάνει τον Βράνιες να ξεχαστεί σε μία νύχτα

O μέσος που θα αφήσει εποχή στην Ένωση

Η πρόταση για τον Λεστιέν για τον οποίο έμαθε και η ΑΕΚ

Προηγούμενη πρόταση για δεξί εξτρέμ

Δεύτερη πρόταση για δεξί εξτρέμ

Η πρόταση για… αντι-Γιόχανσον

Ο νέος Λάζαρος της ΑΕΚ


Comments are closed.