ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ e-mail: aeklivegr@gmail.com

EDITORIALS

Τέσσερα μάτια, δυο καρδιές…

Published

on

Τα έφερε έτσι η μοίρα που η μεγαλύτερη ομάδα του κόσμου θα γράψει σήμερα ιστορία στο handball, εκεί δίπλα στην προσφυγική Αρτάκη… Εκεί που οι πρόσφυγες βρήκαν καταφύγιο μετά την μεγάλη καταστροφή

Εκεί που έχτισαν την ζωή τους όταν σε όλη την Ελλάδα ζούσαν τον δεύτερο διωγμό. Εκεί που κάθε πέτρα και κάθε κύμα ακόμα φωνάζει ΑΕΚ. Δίπλα στην Αρτάκη που η ζωή κυλάει ORIGINAL και το μαγικό μπαλκόνι στην πλατεία φωτίζει σαν φάρος. Εκεί παραδίπλα που έζησε η τεράστια Σωτηρία Μπέλλου.

Καμιά φορά η μοίρα παίζει περίεργα παιχνίδια και ακουμπάει στην ιστορία όπως την διδαχτήκαμε μέσω της παράδοσης. Από το πρωί τραγουδάω εκείνο το σκοπό που οι Αρτακιανοί έφεραν σαν προίκα. Τέσσερα μάτια δυο καρδιές κι όλα δικά σου ΑΕΚΑΡΑ μου. Όλη μας την ζωή περιμένουμε βραδιές σαν της σημερινή που θα  κάνεις  το θαύμα και θα φωτίσεις  τα σκοτάδια των απανταχού ΑΕΚτζήδων. Με την μαγκιά του τμήματος που αξίζει τον τίτλο 100% και στα ματωμένα προσφυγικά χώματα. Δεν θα πούμε τίποτα άλλο σήμερα πέρα από το τραγούδι. Και το βράδυ θα αλλάξουμε ρεπερτόριο και θα χορέψουμε στους ρυθμούς της ΑΕΚ, και στο μεθύσι της χαράς. Απόψε γιορτάζουν οι πρόσφυγες. Απόψε χαμογελάνε όλοι εκείνοι που δεν πρόλαβαν να είναι μαζί μας σήμερα. Απόψε δεν θα κοιμηθεί κανείς γιατί εμείς που ζήσαμε τον ξεριζωμό  πανηγυρίζουμε με τον παππού και την γιαγιά. Με αυτούς που χτες έκλαιγαν για την άλωση της Πόλης. Ούτε με την ανιστόρητη ΕΡΤ, ούτε με τα καρτούν της Μπαρτσελόνα Άνω Τούμπας που τόλμησαν κάποτε να μιλήσουν περί ντροπής της προσφυγιάς… Απόψε ο δικέφαλος της ΑΕΚ κάνει περήφανους όλους τους Μικρασιάτες, όλους τους Έλληνες.

 By KKRK

 

Continue Reading
Advertisement