Επιστροφή Αραούχο: Κάτι κερδίζεις, κάτι χάνεις…

0

Η ΑΕΚ μπορεί να μην πέτυχε το deal που σχεδίαζε, όμως οι προοπτικές είναι τεράστιες…

Γράφει ο Βασίλης Γούσιος

Το σίριαλ «Αραούχο» που κατέληξε κυριολεκτικά σε… θρίλερ, είχε εν τέλει μια διττή έκβαση. Αυτό διότι μπορεί η ΑΕΚ να κατόρθωσε από τη μία πλευρά να επανεντάξει τον χαρισματικό Αργεντινό στο ρόστερ της και μάλιστα αυτή τη φορά από την αρχή της σεζόν, ωστόσο το γεγονός ότι δεν υπάρχει όρος επέκτασης της συνεργασίας των συμβαλλόμενων μερών στη συμφωνία, μάλλον ελαχιστοποιεί δραματικά τις πιθανότητες του Δικεφάλου να διεκδικήσει στο άμεσο μέλλον τον «Τσίνο», μιας και ό,τι και να γίνει η Λας Πάλμας θα είναι αυτή που θα έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο σε αυτή την ιστορία.

Από αυτή την άποψη, η Ένωση είναι αναμφίβολα η «ριγμένη» της υπόθεσης, καθώς επί της ουσίας για μια ολόκληρη χρονιά, η ΑΕΚ θα «χτίζει» το προφίλ του Αραούχο δίνοντάς του μόνιμα τη φανέλα βασικού σε όλη τη σεζόν, ενώ ταυτόχρονα η ευρωπαϊκή της παρουσία στο Europa League, είναι δεδομένο ότι θα ανεβάσει ακόμα περισσότερο τη χρηματιστηριακή αξία του Αργεντινού που δεν έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να δείξει τι αξίζει σε διασυλλογικό επίπεδο. Όλα αυτά φυσικά για το συμφέρον της Λας Πάλμας, η οποία αναμφισβήτητα στοχεύει σε αυτή την προοπτική για οικονομικούς και μη, λόγους.

Ωστόσο με τα χρονικά περιθώρια να έχουν στενέψει τόσο απελπιστικά και την ομάδα να «ουρλιάζει» ότι απαιτείται ένας επιθετικός που θα αλλάξει άρδην την τωρινή πραγματικότητα στο παραγωγικό κομμάτι, αφού τόσο ο Γιακουμάκης όσο και ο Λιβάγια προβληματίζουν από τα πρώτα δείγματα γραφής τους, μάλλον η προτίμηση προς το πρόσωπο του Αραούχο και όχι κάποιου άλλου «λαχείου», ήταν μια σωστή κίνηση.

Τα θετικά που μπορεί βέβαια να αποκομίσει η ΑΕΚ από την επιστροφή του 25χρονου άσου είναι λίγο πολύ προφανή και δεν γίνεται να αμφισβητηθούν. Ο Δικέφαλος αυξάνει πλέον για τα καλά τις πιθανότητές του να διεκδικήσει το φετινό πρωτάθλημα, αν αναλογιστεί ειδικά κανείς την απίθανη αλλαγή της Ένωσης στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν, από την έλευση του Αραούχο κι έπειτα, κι ενώ μέχρι τότε υπήρχαν αμφιβολίες ακόμα και για το αν η ομάδα θα συμμετείχε έστω στα Play-Offs.

Παράλληλα η πρόκριση στη φάση των «32» του Europa League, κάτι που η ΑΕΚ δεν έχει πετύχει ποτέ μέχρι σήμερα, είναι πλέον αναντίρρητα πιο εφικτή δεδομένης και της αντίστοιχης δυναμικότητας των αντιπάλων της, πέραν φυσικά της Μίλαν, που εκ πρώτης όψεως μοιάζει… εκτός συναγωνισμού. Σε αυτό το επίπεδο είναι δεδομένο ότι η Ένωση μπορεί να επωφεληθεί οικονομικά μιας και η Ευρώπη «πληρώνει» καλά όπως διαπιστώσαμε προσφάτως, ενώ και μια αισθητή βαθμολογική άνοδος στην κατάταξη της UEFA θα ήταν κάτι παραπάνω από σημαντική για το ευρωπαϊκό μέλλον της ομάδας στις επόμενες σεζόν.

Ποια θα είναι ακριβώς η τροπή των πραγμάτων είναι άγνωστο. Η ΑΕΚ χρειάζοταν να προσθέσει πάση θυσία έναν επιθετικό κλάσης και το πέτυχε, «επενδύοντας» μάλιστα σε μια δοκιμασμένη περίπτωση με τις καλύτερες περγαμηνές. Από τη μία μεριά μπορεί επιχειρηματικά και σε επίπεδο διαπραγμάτευσης να μην πήγαν τα πράγματα όπως υπολογίζονταν, ωστόσο σε ένα τέτοιο χρονικό σημείο, σοβαρές εναλλακτικές λύσεις δεν υπήρχαν. Το αν η Ένωση μπορούσε να «τρέξει» εντατικά την εν λόγω περίπτωση νωρίτερα, είναι βέβαια άλλο ζήτημα. Στην παρούσα φάση όμως, το μόνο που έχει να κάνει η ΑΕΚ στο εξής είναι να εκμεταλλευτεί όσο καλύτερα μπορεί στο αγωνιστικό σκέλος αυτά που έχει να προσφέρει η παρουσία αυτού του σούπερ παίκτη στο ρόστερ της, ο οποίος φαίνεται ότι επανέρχεται για μεγάλα πράγματα…

Follow me:

Facebook: Vasilis Gousios

Twitter: VGousios

Instagram: vgousios


Comments are closed.