ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ e-mail: aeklivegr@gmail.com

ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ

Καμία δικαιολογία στις μεταγραφές, τα πάντα στο «χέρι» της ΑΕΚ

Published

on

Η ΑΕΚ μπορεί τον Ιανουάριο να ανέβει επίπεδο και να κυνηγήσει όλους της τους στόχους στο τέλος της χρονιάς, με τη διαφορά ότι φέτος μπορεί και πρέπει να το κάνει με σοβαρότητα δίχως να υπάρχουν δικαιολογίες…

Γράφει ο Βασίλης Γούσιος

Η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου πλησιάζει και αν η ΑΕΚ θέλει πραγματικά να συνεχίσει να ονειρεύεται την επαναφορά της στον θρόνο του πρωταθλητή μετά από 24 χρόνια, τότε δεν υπάρχει άλλος δρόμος από ένα σοβαρό μπάσιμο στο «παζάρι».

Οπωσδήποτε, όπως είναι βέβαια αντιληπτό, η Ένωση δεν «παίζει» μόνη της, γεγονός που εν πολλοίς σημαίνει ότι η πιο «εύστοχη» ομάδα από τις τρεις που δείχνουν ότι θα κυνηγήσουν το πρωτάθλημα μέχρι τέλους, θα είναι και αυτή που στο τέλος θα χαμογελάσει τελευταία, μιας και η μηδαμινή διαφορά στο τέλος του πρώτου γύρου αλλά και οι απανωτές ανατροπές στην κορυφή, αποδεικνύουν ότι με τα ισχύοντα δεδομένα, ουσιαστική ποιοτική και αγωνιστική απόσταση μεταξύ τους δεν υφίσταται.

Πιθανώς, εάν η ΑΕΚ είχε αποκλειστεί από τη Μπριζ το περασμένο καλοκαίρι και δεν είχε εισπράξει ούτε το 1/10 από το ποσό που έχει λάβει στην παρούσα φάση και αν δεν υπήρχαν τα δύο ζωτικής σημασίας, πλήγματα του βασικού της κορμού, καθώς και η ανεξήγητη επιρρέπεια του συνόλου του ρόστερ της στους τραυματισμούς, τα πράγματα να ήταν διαφορετικά και η κατάσταση να «σωζόταν» με μπαλώματα… μίας χρήσης, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Και αυτό γιατί δεν μιλάμε πλέον για μια τυπική και «φτωχή» από έσοδα, χρονιά για τον Δικέφαλο. Τα ποσά που έχει και θα εισπράξει η ΑΕΚ στη φετινή σεζόν, υπολογίζοντας ταυτόχρονα και το σχετικά μικρό μέγεθος του προϋπολογισμού των συμβολαίων των παικτών αλλά και της «σφιχτής» πολιτικής του συλλόγου στις μεταγραφές κατά την περίοδο της οικονομικής «εξυγίανσης» μετά τον υποβιβασμό, είναι κυριολεκτικά υπέρογκα βάσει αναλογίας και σε γενικές γραμμές, επιτρέπουν και ορισμένες υπερβάσεις που θεωρητικά θα ήταν δύσκολο να γίνουν πραγματικότητα στις προηγούμενες σεζόν.

Αυτό είναι ίσως και το μεγάλο πλεονέκτημα του κιτρινόμαυρου στρατοπέδου εν συγκρίσει με τα άλλα δύο και ειδικά με εκείνο του ΠΑΟΚ, μιας και οι Θεσσαλονικείς έχουν ήδη επενδύσει αρκετά χρήματα ώστε να «χτίσουν» το φετινό τους ρόστερ, δίχως μάλιστα να έχει γίνει απόσβεση, αφού το ευρωπαϊκό «τρένο» που γεμίζει τα ταμεία χάθηκε… νωρίς νωρίς.

Το αν θα δαπανηθεί από πλευράς ΑΕΚ κάποιο μεγάλο ποσό προς μεταγραφική ενίσχυση, μάλλον δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο όταν μάλιστα η Ένωση έχει καταφέρει με το οικονομικότερο μπάτζετ απ’ όλους να είναι σχεδόν στην κορυφή στο τέλος του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος. Ωστόσο, ειδικά σε επιθετικογενείς θέσεις, η λογική του «ό,τι πληρώνεις, παίρνεις» θεωρείται πανάκεια στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, κρίνοντας φερειπείν τις περιπτώσεις Αραούχο-Λιβάγια. Το κυριότερο όμως σε τελική ανάλυση, είναι ότι η ΑΕΚ μπορεί να ανέβει επίπεδο αγωνιστικά και είναι φέτος η πρώτη φορά που αυτή η δυνατότητα βρίσκεται αποκλειστικά στο «χέρι» της και… την «τσέπη» της.

Continue Reading
Advertisement