Τι θα πει «κούραση» Σεπτέμβρη μήνα;

0

Αν υπάρχει κόπωση από τον πρώτο κιόλας μήνα τότε για τι πρωτάθλημα συζητάμε;

Γράφει ο Βασίλης Γούσιος

Δεν απαιτούνταν και ιδιαίτερες μαντικές ικανότητες για να προβλέψει κανείς ότι δεν θα κατάφερνε χθες η ΑΕΚ να «αποδράσει» από την Τρίπολη με κάτι περισσότερο από την ισοπαλία, ύστερα από την ανακοίνωση της ενδεκάδας που επιλέχθηκε για αυτή την ειδική αποστολή, με την Ένωση παράλληλα να πλήττεται από ουκ ολίγα ζητήματα απουσιών.

Το τόσο εκτεταμένο ροτέισον, στο οποίο αποφάσισε να προβεί ο Μανόλο Χιμένεθ είναι πραγματικά ανεξήγητο, και αν μπορεί, έστω και με δυσκολία, να βρεθεί μια κατανοητή αιτιολόγηση για τις περισσότερες επιλογές του στο εν λόγω ματς, το σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχει κάποια προφανής εξήγηση για την σκέψη του να ξεκινήσει σε μία τέτοιας βαρύτητας αναμέτρηση με αναπληρωματικό πορτιέρο.

Από την άλλη μεριά, το ξεκίνημα του άπειρου Γιαννούτσου δίχως την ανάλογη στήριξη στην άμυνα και σε ένα σημαντικό ματς σε μια ζόρικη για την ΑΕΚ, έδρα, η επανεμφάνιση του… προβληματικού στο ματς της Πέμπτης, Αϊντάρεβιτς, στον χώρο του κέντρου αλλά και η ταυτόχρονη τοποθέτηση δύο μη ακραίων επιθετικών στις πτέρυγες σε ένα σύστημα 4-3-3 το οποίο στηρίζεται κατά κύριο λόγο στα άκρα στο κομμάτι της επίθεσης, αποτελούν μάλλον μερικές από τις εξαιρετικά άστοχες εμπνεύσεις του Ισπανού τεχνικού της ΑΕΚ στο χθεσινό ματς, ο οποίος πιθανώς βασίστηκε και λίγο παραπάνω από όσο θα έπρεπε στη ρέντα που είχε ο Δικέφαλος στο προηγούμενο διάστημα.

Όσον αφορά τη δικαιολογία της «κούρασης», όπου προφανώς και σχετιζόταν με τον λόγο που Χριστοδουλόπουλος και Λιβάγια δεν αγωνίστηκαν βασικοί, δεν είναι δυνατό να πιστεύει κανείς ότι αυτό το επιχείρημα έχει βάση από τον πρώτο κιόλας μήνα της νέας αγωνιστικής σεζόν.

Δεκτό ότι η Ένωση έδωσε δύο πολύ έντονα παιχνίδια σε διάστημα ολίγων ημερών δίχως πλήθος διαθέσιμων επιλογών, αλλά μάλλον ανόητο να θεωρήσει κανείς ότι οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ δεν θα μπορούσαν να κάνουν υπομονή για ακόμα ένα 90λεπτο με τη διακοπή λόγω εθνικών υποχρεώσεων να τους χαρίζει ένα ξεκούραστο 15ήμερο με τη λήξη του ματς στην Τρίπολη.

Φυσικά και δεν σημαίνει κάτι η χθεσινή ήττα, ούτε μπορεί να καταστρέψει ό,τι έχει καταφέρει η ΑΕΚ μέχρι τώρα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Το θέμα είναι ότι χάθηκαν αβασάνιστα πολύτιμοι βαθμοί, που έπληξαν κυρίως ψυχολογικά τον κιτρινόμαυρο «οργανισμό». Με την ασυνήθιστη ποιότητα και τη χημεία που διαθέτει όμως η φετινή μεσοεπιθετική γραμμή της Ένωσης, είναι δεδομένο ότι δεν θα αργήσει να αντιστραφεί και πάλι το κλίμα. Οι επιτυχίες της ομάδας στον Σεπτέμβρη που μας πέρασε δεν προήλθαν από τύχη αλλά από ικανότητα. Και αυτό είναι βασικά το «κλειδί» που αλλάζει φέτος το παν στην ΑΕΚ…


Comments are closed.